Διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε»!



Ο διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε» απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα, που φοιτούν σε σχολεία αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές να σκεφθούν, να φανταστούν, να περιγράψουν, να μοιραστούν ιδέες και να παρουσιάσουν το δικό τους «κόσμο» μέσα από το Διαδίκτυο. Οι μαθητές καλούνται, μόνοι ή σε ομάδες συμμαθητών από το ίδιο σχολείο, να δημιουργήσουν ένα μοναδικό προσωπικό ιστολόγιο (blog) με πρωτοποριακό και συνάμα εκπαιδευτικό περιεχόμενο, διαγωνιζόμενοι για σημαντικά έπαθλα.

Η υποβολή των συμμετοχών στον διαγωνισμό ξεκίνησε στις 11.02.08 και τελειώνει στις 16.05.08. Αφού υποβληθούν, οι συμμετοχές - ιστολόγια θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από 5 μέλη - ειδικούς επιστήμονες, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών αλλά και στην αξιολόγηση ιστοσελίδων.

Τα έξι καλύτερα και πιο πρωτότυπα ιστολόγια (blogs) θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού <http://www.kseblogare.gr/> μέχρι τις 15.09.08 και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με πρωτοβουλία των ΥΠΟΙΟ και ΥΠΕΠΘ και παρουσία των μαθητών που θα βραβευθούν. Τα έπαθλα των νικητών είναι χρηματικά και η κάθε κατηγορία θα βραβευθεί με ένα συγκεκριμένο ποσό.

Σχόλια

  1. Ρε, μανία που έχει αυτό το Υπουργείο να αντιγράφει το 6ο Λύκειο Καλλιθέας!
    Πάντως μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό να αποκτήσουμε συν-αγωνιστικά μπλογκ, να μεγαλώσει η παρέα, να επικοινωνούμε λίγο, επιτέλους!
    Ωραία ανάρτηση, Αλέξανδρε, πού την πέτυχες, βρε αθεόφοβε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι γραμμένος στη λίστα teachers του sch.gr (emailling list) και πήρα ένα email για τον διαγωνισμό. Συνήθως από εκεί στέλνουν για διαγωνισμούς και θέματα που αφορούν καθηγητές πληροφορικής. Οποιος θέλει, του λέω πως γίνεται να γραφτεί και να πέρνει τα emails!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις