Για τις...ευρωβουλευτίνες μας!



Σας φαίνεται πως έκανε κρύο σήμερα το πρωί; Καθόλου!


Στο προαύλιο του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, τουλάχιστον, ζεσταθήκαμε ικανοποιητικότατα την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης. Είχαμε, βλέπετε, μόνο καλά νέα, απ' αυτά που μας ζεσταίνουν, που τα χαιρόμαστε τόσο να τα ακούμε: Αρχικά, ο διευθυντής απένειμε τους επαίνους στα μέλη της θεατρικής ομάδας, που συμμετείχαν στο διαδημοτικό φεστιβάλ με τόση επιτυχία. Πήραν όλοι οι συντελεστές, βαρεθήκαμε να χειροκροτάμε! Μπράβο, παιδιά, συνάδελφοι, - και περιμένουμε και κείμενα και φωτογραφίες να αναρτήσουμε στο blog.


Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε πως τα αποτελέσματα της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Euroscola ήταν: 2 επιτυχόντες, 1 επιλαχούσα και 11 πολύ καλές συμμετοχές!!


Που σημαίνει πως τις επόμενες μέρες οι κοπέλες 1) Μελικόκη Παρασκευή ( μπράβο Βίβιααααν!!!), της Β΄τάξης, 2) Καψάλη Παυλίνα ( μπράβο Πωλίναααααααα!!!), της Γ΄και ίσως και η 3) Τσουκαλίδου Ιωάννα ( μπράβο Ιωάνναααα!! ), της Γ΄τάξης, θα μας κουνήσουν το μαντιλάκι αναχωρώντας για το Στρασβούργο, εκπροσωπώντας μας στην Ευρωβουλή. (κλαπ κλαπ κλαπ!).


Κι αυτό γιατί κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες οι οποίες προέκυπταν από τα συνεκτιμώμενα κριτήρια γλωσσομάθειας, βαθμού προαγωγής, διαγωγής και του βαθμού του γραπτού δοκιμίου στο οποίο εξετάστηκαν.


Εκείνο που είναι, επίσης, εξαιρετικό είναι πως από τις 90 συνολικά συμμετοχές μαθητών της περιφέρειάς μας ( Δ΄Δνση Αθήνας) οι 14 ήταν του σχολείου μας. Και το γεγονός της προθυμίας στη συμμετοχή πρέπει κανείς να το εκτιμήσει ιδιαίτερα. Οι μαθητές, λοιπόν, που συμμετείχαν, εκτός από τις τρεις προαναφερθείσες μαθήτριες, ήταν:


1) Γεωργακοπούλου Έλενα

2) Ευστρατιάδου Ειρήνη

3) Καγκιούζης Ιωάννης

4) Καραμολέγκου Αλεξάνδρα

5) Καραμπελιάς Σωτήριος

6) Κοκόση Θεοδώρα

7) Κοντογιαννίδης Αλέξανδρος

8) Νικολαράς Σωτήριος

9) Ντουμπάκη Βασιλική

10) Τσάλλας Δημήτριος

11) Φλίγκος Γεώργιος


Ένα, δύο, πολλά μπράβο σε όλους!
Όταν το πρωινό περιλαμβάνει τέτοιες ειδήσεις, μπορεί να είναι κρύο;;;!!!

Αυτά για την ώρα. Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις για το θέμα, καθώς και συνεντεύξεις από τα παιδιά.


Σχόλια

  1. Τι να πούμε;
    Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!
    Για τους "θεατρικούς" μας να ευχηθούμε πολλά τέτοια χαρούμενα "ταξίδια".
    Όσο για τις "βουλευτίνες" να έχουν μια δυναμική, πρωτότυπη, παρεμβατική, καταλυτική, -κι άλλα; βαρύ το καθήκον!- παρουσία στο Στρασβούργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στα παιδιά της τρίτης. Ελπίζω να μη μας ξανακατηγορήσετε τ΄ρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bravo paidia kante mas iperifanous

    dinata pame ekto lukeio panta brosta

    Mathitis g4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξέρει κανείς να μου πει μετα απο πόσο καιρο βγαίνουν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό euroscola?

    ΥΓ: Συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανώνυμε,
    υπομονή. Θα ψάξουμε και θα σου πούμε.

    ΥΓ. Ευχαριστούμε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώνυμε,
    Σου επισυνάπτω στο σχόλιο αυτό που βρήκα. Αν δε σου κάνει, μπορείς να τηλεφωνήσεις στο τηλέφωνο που υπάρχει κάτω κάτω στο κείμενο. Απ'ό,τι μπορείς να καταλάβεις διαβάζοντας, το πρόγραμμα δεν ισχύει κάθε εξάμηνο για όλους, παρά για επιλεγμένες από το ΥΠΕΠΘ περιοχές.
    Ελπίζω να κατατοπίστηκες.


    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROSCOLA


    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρώπης τη δυνατότητα να εκφράσουν όλοι μαζί τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, από το 1992 οργανώνει τις ημερίδες ΄΄EUROSCOLA΄΄ στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Στις ημερίδες συμμετέχουν 25 μαθητές* και 3 συνοδοί καθηγητές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόπιν διαγωνισμού με θέμα:

    “Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”

    Στις ημερίδες αυτές, κάθε χρόνο συμμετέχουν μαθητές Λυκείων από διάφορες Νομαρχίες της Ελλάδας που ανακοινώνονται από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Νομαρχίες που συμμετέχουν επιλέγονται εκ περιοτροπής από την Δ/νση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του ΥΠΕΠΘ επειδή δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν όλες. Αφού επιλεγούν ενημερώνονται με σχετική εγκύκλιο* η οποία τους αποστέλλεται μαζί με έντυπο υλικό για την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό.
    Την διαδικασία επιλογής των μαθητών και οργάνωσης της επίσκεψής τους στο Στρασβούργο την έχει εξολοκλήρου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της οικείας Νομαρχίας. Οι συμμετέχοντες στις ημερίδες (εκπ/κοι και μαθητές) χρηματοδοτούνται με 471 Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Δ/νση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του ΥΠΕΠΘ εγκρίνει με απόφαση της την μετάβαση των μαθητών μετά την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών.
    * Ισχύει από το 2008.
    Κατά το Β εξάμηνο του 2008 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ημερίδες:

    24 Οκτωβρίου 2008 Νομαρχία Κοζάνης
    21 Νοεμβρίου 2008 Νομαρχία Δράμας
    19 Δεκεμβρίου 2008 Νομαρχία Γ΄ Αθήνας


    Πληροφορίες: Ολγα Καπούλα, Τηλ: 210.3442466 ΦΑΞ: 210 3442466

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eyxaristw polu gia thn boh8eia...
    mpravo na synexisete etsi!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις