Προτείνετε βιβλία που θέλετε να έχει η βιβλιοθήκη.


Κάθε χρόνο τέτοια περίπου εποχή, οι καθηγητές, αυτοβούλως και...με την απειλή του περίστροφου του βιβλιοθηκάριου, προσφέρουν τον οβολόν τους για τον εφοδιασμό της βιβλιοθήκης. ( Είναι γνωστό, άλλωστε, πως οι προσφορές αποτελούν το μόνο σχεδόν έσοδο της βιβλιοθήκης μας.)

Θα θέλαμε, λοιπόν, φέτος, να ακούσουμε τις προτάσεις όλων, για βιβλία που θεωρούν για κάποιους λόγους σημαντικά και απαραίτητα να τα έχει η βιβλιοθήκη του σχολείου. Μαζί με τις προτάσεις που θα καταθέσουν κατά ειδικότητες οι συνάδελφοι, θα θέλαμε και μέσα από αυτό το χώρο, μαθητές και φίλοι, να προτείνουν τα βιβλία που τους αρέσουν, που θα ήθελαν να τα συναντάνε στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Κάνουμε την αρχή προτείνοντας βιβλία που έχουν γραφτεί για το φαινόμενο "Μίκης Θεοδωράκης" ( για να μη γινόμαστε μονότονοι με την εμμονή μας στη λογοτεχνία...) Ενδεικτικά σημειώνω κάποια:

1) Μίκης Θεοδωράκης μια ζωή για την Ελλάδα, του Wagner Guy, εκδ. Τυπωθήτω.

2) Μίκης Θεοδωράκης ο οικουμενικός Μαρτυρία, του Κώστα Σερέζη, εκδ. Καστανιώτης

3) Μίκης Θεοδωράκης, Σε πρώτο πρόσωπο, του Γιώργου Αρχιμανδρίτη, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.

4) Μίκης Θεοδωράκης, θρησκεία μου είναι η Ελλάδα, του Γιώργου Λογοθέτη, εκδ. Άγκυρα.

Δώστε και σεις στα σχόλια τις δικές σας προτάσεις!

Σχόλια

  1. Είναι σίγουρο ότι εσείς οι καθηγητές θα προτείνετε τα καλύτερα!Εγώ θα πρότεινα και όλη τη σειρά του Λουντέμη.
    Και κυρίως το ένα παιδί μετράει τ' αστρα!
    Έχω πολλά να πω, αλλά δεν θέλω να καταχραστώ τον πολύτιμο χώρο σας.
    (Είμαι και λίγο βιαστική!)
    Καλή συνέχεια!
    Εδώ είμαστε, κι ας μη γράφουμε συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EGO apo thn diki m apopsi dnpisteuo oti h vivliothiki exei megali elipsi se vivlia
    antithetos diathetei mia megali gama apo duiaforous sigkrafeis
    auto p tha ithela apo thn xoro ths vivliothikis einai na exei perisotero grigoro internet
    mia sindesi 512kbps esto tha htan kaliteri se megalo vathmo se sxesi me thn torini euxaristo

    mathitis g4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, έχεις δίκιο. Για όποιον έχει συνηθίσει πιο γρήγορες ταχύτητες (δηλ. σχεδόν όλους..)το internet της βιβλιοθήκης πάει σα σαλιγκάρι. Αυτή την ταχύτητα μας δίνουνε, αυτή έχουμε. Στο μεταξύ, διεκδικώντας τα καλύτερα, ας δείχνουμε ότι ξέρουμε να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε αυτά που έχουμε, θα έλεγα. Πέρυσι, π.χ, είχαμε έναν υπολογιστή χωρίς internet. Φέτος έχουμε τρεις με μόνιμη σύνδεση.Σε καλό δρόμο δεν είμαστε;
    (Πάντως, η ερώτηση ήταν για βιβλία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prwta apo ola prepei na poume oti i vivliothiki mas einai para poli emploutismeni apo logotexnika vivlia.episis exei k ta kalitera voithitika vivlia diladi lisaria.i protasi meinai to vivlio:η αλικη στη χωρα του LSD.m diafeugei to onoma ths siggrafea.padws einai poli kalo k siglonistiko.kapoies selides grafoun tis prosopikes empiries tis protagonistrias apo to idio to hmerologio tis.to proteinw anepifilakta. ROCK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικό να μη θυμάσαι το συγγραφέα τού " Η Αλίκη στη χώρα του LSD ", ROCK. Ως συγγραφέας δίνεται η Αλίκη Χ. Κι αυτό ίσως γιατί εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το ίδιο το θέμα του.
    Αυτό το βιβλίο έχει πρωτοκυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Οδυσσέας το 1996 και υπάρχει στην αγορά. Αναφέρεται στις τραυματικές εμπειρίες της Αλίκης από την εμπλοκή της στον κόσμο των ναρκωτικών.
    Δε θα σου γράψω τη γνώμη μου, δεν το έχω διαβάσει. Θα το δω, όμως, μια και το προτείνεις, και θα κοιτάξουμε να το προμηθευτούμε για τη βιβλιοθήκη μας.
    Οι προτάσεις σας βοηθάνε πολύ τη βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις