Θέατρο Σκιών

Τι μου θυμίζετε με τη παράσταση του Καραγκιόζη!!!
Με μεταφέρετε στη δεκαετία 55-65 που πιτσιρικάς στη Τρίπολη είχα για Κυριακάτικη δια σκέδαση τα καλοκαίρια την παράσταση του καραγκιόζη,στο οικόπεδο του Παραλά με καραγκιοζοπαίκτη τον θαυμάσιο Θανάση Σπυρόπουλο. Άν και έχουν περάσει τόσα χρόνια θυμάμαι αρκετές ατάκες και γελάω και τώρα. Ο Καραγκιόζης σαν πρόσωπο είναι ένας βιοπαλαιστής που μεταχειρίζεται πολλά τεχνάσματα για να επιβιώσει,εκείνος που είναι γλοιώδης και χωρίς μπέσα είναι ο Χατζηαβάτης για αυτό έτσι θα πρέπει να αποκαλούνται όσοι του μοιάζουν σήμερα και όχι καραγκιόζηδες.Επίσης ανεπανάληπτος ο σιορ Διονύσιος... ο Σταύρακας και ο μπάρμπα Γιώργος.Αυτά και πάω να αναπολήσω τα παλιά.

Σχόλια

  1. Κι εγώ αναπολώ τα παλιά, Δημήτρη - εννοείται, στην ηλικία μας! Όμως, δες τι ωραία που τα λέει ο Αβδελιώδης για την παράδοση, το παρελθόν και τη σχέση μας μ' αυτά. Το θέμα είναι με πώς θα καταφέρει ο άνθρωπος όλα αυτά να τα κρατάει ζωντανά σήμερα, όχι ως στείρα ανάμνηση και παρελθοντολογία, αλλά ως γονιμοποιά στοιχεία του παρόντος. Δύσκολα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Δημήτρη!
    Είμαι φίλη του Διονύση και κατά λάθος και από ενθουσιασμό που βρήκα θέατρο, άφησα σχόλιο σε σένα. Το πήρα είδηση
    και το διέγραψα.
    Συγγνώμη!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις