Πετάμε για Στρασβούργο! (1) Συνέντευξη με την ευρωβουλευτίνα Βίβιαν Μελικόκη

Η Βίβιαν Μελικόκη ( αριστερά ), καθώς ετοιμάζει την εισήγησή της στην ευρωβουλή με τη ...συνάδελφό της Πωλίνα Καψάλη




Θέλοντας να κλέψουμε λίγη από τη χαρά και αργότερα και από τις εμπειρίες των κοριτσιών που θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο για την Ευρωβουλή, αρχικά μιλήσαμε μαζί τους και στη συνέχεια τις παρακαλέσαμε να μας απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις. Έτσι, μας προέκυψαν δύο "συνεντεύξεις" με τις ευρωβουλευτίνες μας, που, μία - μία τις ανεβάζουμε στο blog.
Σήμερα, η Βίβιαν Μελικόκη, μαθήτρια στη θεωρητική κατεύθυνση της Β΄ τάξης. Κορίτσι εξαιρετικό σε χαρακτήρα και σε επιδόσεις, αγαπητό σε όλους, συμμετοχικό, με κέφι και διάθεση ακόμα και στις πιο ρουτινιάρικες μέρες του σχολείου. ( Όχι, όχι, δε με δωροδόκησε να τα γράψω όλα αυτά, είναι αυθόρμητα, σας ορκίζομαι! )

ΕΡ. Γεια σας. Πώς τα καταφέρατε και τα καταφέρατε;
ΑΠ
. Γεια σας! Μμμμ...Ενδιαφερον λογοπαιγνιο! Αλλα δεν με εκπλησσει! Ο κ Μανεσης μας εχει συνηθισει σε τετοιου ειδους αστειακια! Λοιπον,εγω προσωπικα ενημερωθηκα για τις λειτουργιες του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου,προετοιμασα καποιες ιδεες και τις εξεθεσα, οταν μου ζητηθηκε.

Δηλαδή, ποιο νομίζετε πως είναι το μυστικό της συγκεκριμένης επιτυχίας σας;
Το μυστικο της συγκεκριμενης (δεν θα'το λεγα) επιτυχιας ηταν η επιθυμια μου και η ορεξη μου να καταπιαστω με κατι που με ενδιαφερει και ισως ασχοληθω στο μελλον, δηλαδη τις διεθνεις και ευρωπαικες σπουδες σε πολιτικο κ οικονομικο επιπεδο.(Υποσημειωση: αυτο που με βοηθησε σε ενα πολυ μεγαλο μερος ηταν οι σημειωσεις της κας Τζετζου,που διχως αυτες το Στρασβουργο θα φανταζε ονειρο θερινης νυκτος..! Γι'αυτο θα ηθελα να την ευχαριστησω ολοψυχα!)

Γιατί θελήσατε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό αυτό; Για την τιμή και τη δόξα;;
Στο διαγωνισμο αυτο συμμετειχα γιατι λατρευω τα ταξιδια-οι γονεις μου εχουν ταξιδιωτικο γραφειο-,φανταστηκα οτι θα ηταν μια μοναδικη εμπειρια να συναναστραφω με παιδια απο αλλες χωρες και τελος,οπως προειπα, ειναι το αντικειμενο με το οποιο ισως ασχοληθω στη μετεπειτα ζωη μου.Γενικα, μια ευκαιρια να κανω κατι ξεχωριστο!

Τι περιμένετε από το ταξίδι στο Στρασβούργο; Τι νομίζετε πως έχει να σας προσφέρει;
Πρωτα απ'ολα να ξεφυγω απο τη ρουτινα κ την καθημερινοτητα.Επειτα, ενα ακομη συν στη λιστα με τις πολεις που εχω ταξιδεψει και μια προσφορα να γνωρισω το χωρο του ΕΚ,να ερθω σε μια πιο στενη επαφη με τους διοικητικους θεσμους της Ευρωπης.Τελικα, ειναι μια ακομη εμπειρια στη ζωη μου που σιγουρα εχω να αποκομισω πολλα που θα σας τα ανακοινωσω εκ των υστερων!

Πώς σκέφτεστε τον εαυτό σας μέσα στην Ευρωβουλή; Ποια θέματα θεωρείτε πως αξίζει τον κόπο να θίξετε, να ενημερώσετε τους ευρωπαίους συναδέλφους σας γι' αυτά;
Ειλικρινα, δεν το εχω πολυσκεφτει...Μια ακομη παρουσια μαθητη-επισκεπτη.Το θεμα που θα ηθελα να θιξουμε ειναι τα οικολογικα προβληματα που αντιμετωπιζει ο πλανητης μας,που ηδη μας εχουν αναθεσει,αλλα και το ρατσισμο που στις μερες μας δυστυχως μαστιζει τις νεαρες ηλικιες.

Στις προσωπικές συζητήσεις σας με τους ευρωβουλευτές πώς θα παρουσιάσετε την Ελλάδα; Ποια πράγματα από τη χώρα σας σας αρέσουν και ποια σας πληγώνουν;
Φυσικα και θα τονισω τα πλεονεκτηματα της χωρας μου και θα τους προσκαλεσω να ερθουν το καλοκαιρι.Οσον αφορα εμενα,στην Ελλαδα με κανει υπερηφανη ο πολιτισμος της, το σθενος που επεδειξαν οι Ελληνες σε κρισιμες στιγμες,η ελληνικη γενναια ψυχη και η ατρομητη καρδια. Υπαρχουν ομως,και πραγματα που με κανουν να αισθανομαι ασχημα. Αυτα ειναι η κριση αξιων που κυριαρχει τα τελευταια χρονια,η διαφθορα,το αεναο κυνηγι της αποκτησης υλικων αγαθων και μονο αυτο.Ε οχι! Δεν υπαρχει μονο το χρημα!Υπαρχει η γνωση, η μορφωση,η καλλιεργεια του πνευματος,η βελτιωση του χαρακτηρα μας,το βημα προς την αυτοολοκληρωση και την αυτοπραγμτωση.Η Ελλαδα καποτε τα πρεσβευε ολα αυτα και θα οφειλε να συνεχιζει να τα προαγει.

Αφού έχετε γνώμη για την ευρωβουλή, θα έχετε και για το σχολείο μας: Αναφέρετέ μας τις αρετές και τις αδυναμίες που βλέπετε να έχει ( την αλήθεια, ε;! ) και, αν έχετε, κάποια πρόταση ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του.
Ε φυσικα! Νεοελληνιδα και να μην εχω αποψη για καθετι του επιστητου??Αλοιμονο!Το σχολειο μας πιστευω ειναι αρκετα εξελιγμενο οσον αφορα τα οπτικοακουστικα μεσα (βιντεοπροβολεις,dvd,slides,κ.α.), την υλικοτεχνικη υποδομη (διαθετουμε εξαιρετικη βιλιοθηκη-με την ευγενικη σας κ πολυτιμη χορηγια, εργαστηρια, αιθουσα πολλαπλων χρησεων αρτια εξοπλισμενη ),διαλεξεις ανθρωπων του πνευματος και εχει αρκετους ανθρωπους που εχουν ακομα ορεξη να μας διδαξουν,να μας βοηθησουν να γινουμε σωστοι ανθρωποι και δε στεκονται σε εφημερα και ισως ανουσια τεστ και διαγωνισματα.Γι'αυτο ειμαι και πολυ χαρουμενη που φοιτω σ'αυτο το σχολειο και εχω αυτους τους καθηγητες-μεντορες. Αδυναμιες ειναι οι γνωστες που αφορουν σε ολο το εκπαιδευτικο συστημα, οπως η προσκοληση στο ''βγαλσιμο'' μιας συγκεκριμενης υλης, ο διαχωρισμος σε κατευθυνσεις (δλδ, το μπλεξιμο πανελληνιων , εισαγωγης σε πανεπιστημια και του σχολειου) και η συγχυση των εννοιων μορφωσης και απλης παροχης πληροφοριων .


Μιλήστε μας για σας. Ποια τα ενδιαφέροντά σας; Ποια τα όνειρά σας για τη συνέχεια της ζωής σας;
Μμμ..Ενδιαφεροντα..Τα κλασικα: μουσικη,κινηματογραφος, ενιοτε ζωγραφικη και οσο το δυνατον περισσοτερη απορροφηση γνωσεων για τα παντα! Ονειρα.. Αμεσος στοχος και ονειρο ζωης ειναι η εισαγωγη στη Νομικη ή στη Διεθνων&Ευρωπαικων Οικονομικων&Πολιτικων Σπουδων. Γενικοτερα, θελω να μορφωθω,να γινω σωστος ανθρωπος, να ασχολουμαι με χρησιμα πραγματα,να μην αναλωνομαι σε κενοτητες,να ευτυχήσω.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Αχ ναι, θα ηθελα να προσθεσω κατι τελευταιο (το υποσχομαι! δε θα ξαναμιλησω!αληθεια! ) Θα ηθελα να πω στα παιδια της ηλικιας μου-γνωστο οτι η εφηβεια εναι περιοδος εσωτερικων αναζητησεων και ανακαταταξεων-να μην ανησυχουν..Θα τη βρουν την ακρη..Ας αφησουν τα λουλουδια μεσα τους να ανθισουν και θα τους αποκαλυφθει το μονοπατι που πρεπει να ακολουθησουν..Ορεξη, αισιοδοξια, ονειρα,πιστη στους εαυτους μας και ολα βαινουν καλως!! Εμεις ειμαστε που κανουμε τον κοσμο να κινειται και οχι ΄΄the money makes the world go round΄΄!

Ευχαριστούμε πολύ!
Και εγω σας ευχαριστω παρα πολυ που μου δωσατε βημα να πω ορισμενα πραγματα.Επισης, θα ηθελα να σας ευχαριστησω-εκ μερους κ αλλων παιδιων-για την οργανωση της βιβλιοθηκης, τη δημιουργια του blog και τη διαρκη ζωντανια σας. Ειλικρινα, η δραστηριοτητα σας ειναι πολυτιμη για το συνολο του σχολειου.

Παρακαλούμε, τις παραγγελίες σας απ' το Στρασβούργο, στα σχόλια αυτού του άρθρου!

Σχόλια

  1. Μπραβο ρε πωλινα για το ταξιδι!!!Μεχρι και το google σε εχει!!!Τι να πω!!Να ξερεις πως σ'αγαπαω πολυ και χαιρομαι πολυ για σενα!Af3cton omma,ξερεις εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις