Ομιλία του γεωλόγου κ.Ευάγγελου Λόγου για την προστασία από τους σεισμούς


Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε το γεωλόγο, μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣΠ, του οργανισμού αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας, κύριο Ευάγγελο Λόγο, ο οποίος μίλησε σε μαθητές και καθηγητές για τους σεισμούς και την προστασία μας απ' αυτούς. Γλαφυρός, παραστατικός, συνοδεύοντας τα λεγόμενά του με κατατοπιστικές διαφάνειες, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας και μας εξόπλισε με γνώσεις-αντίδοτα στον πανικό που φέρνει η άγνοια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος.
Τον ευχαριστούμε πολύ.

Σχόλια

  1. ΚΑΤΙ....
    ΑγαπημένοιΣυνάδελφοι και παιδιά χαίρομαι ιδιαίτερα που το Σχολείο μας έχει αυτή την πολύπλευρη δραστηριότητα.Κάτι ο Γιώργος Παπασταμόπουλος η Αργυρούλα η Βαγιατίδου η Καίτη η Αγγελοπούλου, κάτι ο Νιόνιος ο Μάνεσης η Άννα η Ζωγάκη η Λίλα η Τζέτζου, κάτι οι Αστρονομικές εξορμήσεις με κορύφωση στις 4-5 Απριλίου στην Διημερίδα Αστρονομίας στο Σχολείο μας, κάτι η Κατερίνα η Πασσά η Υποδιευθύντρια με την άψογη διοργάνωση των εκδρομών κάτι η συμμετοχή και συμπαράσταση ΟΛΩΝ των συναδέλφων του Σχολείου,κάτι η ενθουσιώδης συμμετοχή των παιδιών ,κάτι Η βιβλιοθήκη με πρωτεργάτη το Νιόνιο και οργανωτικό συνεργάτη τον Νίκο τον Μαντζαβίνο,κάτι τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών με την ηγέτιδα της Χημείας-Βιολογίας την Στέλλα Χριστοπούλου και τον μαίτρ της Φυσικής Μανόλη Καπετανάκη,κάτι οι διαλέξεις του κ Τσιτομενέα και του κ Λόγου, κάτι η Αθηνά η Πάνια με τη φυσική Αγωγή και τους Χορούς και τις άψογες παρελάσεις μας κάνουν να μην πλήτουμε και προχωράει ο χρόνος ήρεμα και παραγωγικά.Τα καλλίτερα έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έγινε αναφορά σε τόσους και τόσα, τότε να θυμίσω και το φοβερό γραφείο ΣΕΠ, της Ματίνας, η οποία τόσο αθόρυβα και σεμνά κάνει τόση πολλή και ουσιαστική δουλειά. Όποτε τρυπώνω στον καλαίσθητο χώρο που έχει επιμεληθεί μόνη της η Ματίνα, πέραν του ότι γαληνεύω, θα δω παιδιά να ενημερώνονται, εκδηλώσεις να ετοιμάζονται, "δημοσιογράφους"-μαθητές να ετοιμάζουν την ετήσια επιθεώρηση του σχολείου, τη Ματίνα να πληροφορεί και να συμβουλεύει ασκώντας παράλληλα και ρόλο...ψυχολόγου-συμπαραστάτη στα χαμένα και πιεσμένα παιδιά. Το χωροταξικά λίγο απομονωμένο γραφείο της και η σεμνή κι αθόρυβη δουλειά της είναι αντιστρόφως ανάλογα με το έργο και την προσφορά της.
    Έτσι κι αλλιώς σε επόμενες αναρτήσεις θα παρουσιαστούν θέματα ΣΕΠ και θα δούμε-πούμε πολύ περισσότερα.
    ¡Matina, sigue con pasiòn y fuerza!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νιόνιο έχεις απόλυτο δίκιο,εγώ ο αφηρημένος μαθηματικός ξέχασα τη Ματίνα.Οιμέ για την παράληψη.Η Ματίνα όχι μόνο είναι μια ξεχωριστή παρουσία,αλλά μου κονιορτοποίησε οποιεσδήποτε επιφυλάξεις για το θεσμό του γραφείου ΣΕΠ.Είναι ένα από τα ΚΑΤΙ που ανέφερα πιο πάνω.Συγνώμη Ματίνα μαθηματικός γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο σας χαίρομαι, να ξέρατε! Παιδιά και καθηγητές! Μπράβο σας!
    Το Σχολείο σας θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Όαση είναι! Καμιά σχέση με τα Σχολεία που εγώ ήξερα. Φαντάζομαι πως με τέτοιους καθηγητές, κανένα παιδί δεν κάνει κοπάνα, ούτε νιώθει σφίξιμο κάθε πρωί.
    Εννοείται ότι παρασύρθηκα απ' τα σχόλια σας Δημήτρη και Διονύση! Εννοείται πως η ενημέρωση για τους σεισμούς επιβάλλεται!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα, σε παρακαλώ! Η κοπάνα είναι παράδοσιακή αξία και θεσμός! Άλλωστε...πώς να σηκώσουν τόση μαζεμένη ευτυχία σε ένα χώρο, τα καημένα τα παιδιά...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις