Και το όνομα αυτού...


Το σχολείο μας αιφνιδίως ζωντάνεψε! Αφορμή η προχτεσινή συνεδρίαση του συλλόγου καθηγητών για το όνομα του σχολείου. Αμ, τι, μόνο η Μακεδονία δημιουργεί προβλήματα, νομίζατε;
Αφού, λοιπόν, αποκλείστηκαν με βάση την εγκύκλιο οι ζώντες και οι ξένοι ( αυτό πώς σας φάνηκε; ), ακούστηκαν προτάσεις, σχηματίστηκε μία λίστα με 20 ονόματα και ακολούθησε ψηφοφορία, η οποία ανέδειξε πρώτο το

Ρήγα Φεραίο με 19 ψήφους,


δεύτερο το


Γ. Σεφέρη με 10




και τρίτη την


Υπατία με 8.
Ο Δημόκριτος, ο Ν. Γκάτσος, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, ο Αριστοτέλης και 13 άλλες σπουδαίες προσωπικότητες της Ιστορίας μας θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλων σχολείων την ψηφοφορία.
Ανάμεσα στα τρία πρώτα ονόματα θα αποφασίσει πια η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εν αναμονή, λοιπόν, της βάπτισης!
Βέβαια, κατά το ελληνικόν, οι διαφωνίες και οι εντάσεις δεν έλειψαν. Ειδικά η Υπατία προκάλεσε τριγμούς και ρίχτερ οριακά…Εδώ που τα λέμε, και τα τρία πρόσωπα που προτάθηκαν είχαν γνωρίσει εν ζωή τι εστί ισχυρή αντιπολίτευση. Νομίζω, πάντως, συνεργάτες και συνεργατούλες του blog, πως ένα μικρό αφιερωματάκι στον καθένα τους οφείλουμε να κάνουμε κι από 'δω - τι λέτε;
Εσείς; Ποιο όνομα θα προτείνατε; ( Ρητορική η ερώτηση - αλλά πάντα η συζήτηση, η κάθε συζήτηση έχει ενδιαφέρον.)

Σχόλια

  1. Προσωπικά θα πρότεινα έναν φευγάτο (αεί παρόντα ωστόσο): Τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ και μιαν εν ζωή (ψιλοφευγάτη πάντως με το έργο της): Την ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Π.Κ!!! Και συνεννοημένοι να ήμασταν αυτό για την Κική Δημουλά δε θα το έγραφες! Μ'αρέσει κι εμένα πολύ, έγραψα και θα ξαναγράψω στο blog μας γι'αυτή, αλλά...αποτελεί κόκκινο πανί για άλλο συνεργάτη του μπλογκ! Αν σ'ακούσει, χαθήκαμε!
    Σε θέση άλλης καλησπέρας, σου στέλνω τρεις λέξεις της:
    " σκύβοντας ουρανό ατένιζα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανταποδίδω μερικούς στίχους της πολύτιμης Ποιήτριας Κ. Δημουλά, η οποία με τιμά με τη στήριξη, τον καλό της λόγο και τη φιλία της από χρόνια. Προέρχονται από τη νέα της ποιητική συλλογή "Μεταφερθήκαμε παραπλεύρως", που κρατά στα χέρια μου με θερμή και συγκινητική αφιέρωση:

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

    Κύριε
    μη μάς πάρεις κι άλλο
    τις απώλειές μας.

    Δεν έχουμε πού αλλού να μείνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις