Οι Κυριακές της άνοιξης







Οι Κυριακές της άνοιξης ανήκουνε στις πρόβες. Τρία χρόνια τώρα, τα απομεσήμερα της Κυριακής, κυρίως από το Γενάρη και μετά, το σχολείο ζωντανεύει. Υπάρχουν κάθε χρόνο αρκετά παιδιά - και σ' αυτά είναι αφιερωμένη η σημερινή ανάρτηση - που θυσιάζουν άλλες, δικές τους δραστηριότητες, τη μοναδική ίσως ελεύθερη μέρα της βδομάδας τους, για να έρθουν στο σχολείο, να ετοιμάσουμε μαζί κάποια εκδήλωση. Μια από τις προηγούμενες Κυριακές τρεις διαφορετικές ομάδες δούλευαν η καθεμιά κάτι διαφορετικό! Οι πόρτες του σχολείου ανοιχτές, να μπει η άνοιξη μέσα! Κι αυτό, ας το παραδεχτούμε και δημόσια, είναι πολύ όμορφο!
Δεν ξέρω πόσο "τέχνη" μπορεί να είναι αυτό που κάνουμε, ξέρω όμως πως είναι συμμετοχή, απόπειρα, έστω, δημιουργίας, σχολείο ανοιχτό, σχολείο-σπίτι, σχολείο ζωντανό. Για να μην παρεξηγηθώ: Δε στήνω ύμνους στο σχολείο. Εκφράζω ένα " εύγε" από καρδιάς σε όλα τα παιδιά των Κυριακών, θέλω να τους μεταφέρω τη χαρά μου και την εκτίμησή μου γι' αυτό που είναι και γι' αυτό που κάνουν. Και, για να μη φαίνεται υπερβολική η διατύπωση πως έτσι νοηματοδοτείτε τις σπουδές αλλά και τη ζωή σας, ας περιοριστώ να δηλώσω την πεποίθησή μου πως έτσι χρωματίζετε το τυχόν γκρι των ημερών. Και σας αξίζει, παιδιά, να ξέρετε πόσο το εκτιμάμε αυτό.
Ακολουθούν λίγες - τυχαίες - φωτογραφίες από το θίασο της σύνθετης παράστασης που θα ανέβει το πρωί και το απόγεμα της 24ης Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


























Σχόλια

  1. Νιόνιο όταν φεύγεις νωρίς από το Σχολείο το ρίχνεις στις αναρτήσεις;
    Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις γούστο στις επιλογές σου ,προσπάθησε και στα ποιήματα που χρησιμοποιείς να μην έχουν άρωμα Πυθίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ΄αρέσει το σχολείο σας απ' όσα βλέπω. Κακά τα ψέμματα. Τα παιδιά γουστάρουν τέτοιες εκδηλώσεις αλλά αν δεν υπάρχουν και κατάλληλα άτομα να τα σπρώξουν λιγουλάκι δε γίνεται τίποτα. Κι απ' ό,τι βλέπω, εκεί μέσα εχετε πολλούς σπρωχτάδες! Μπράβο σε σας και στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Δημήτριος Βάγιας είπε...
    Νιόνιο όταν φεύγεις νωρίς από το Σχολείο το ρίχνεις στις αναρτήσεις;

    Πού θέλετε να το ρίξω, κύριε Βάγια μου, στα ναρκωτικά;!

    Ναι, ονειρομαγειρέματα, τα παιδιά έχουν όρεξη κι αυτό μας σπρώχνει κι εμάς να τα ...σπρώχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκφράζουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας στα παιδιά, αλλά και στους δασκάλους τους που ζωντανεύουν το σχολείο τις Κυριακές!Κάπως έτσι το ονειρευόμαστε το σχολείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στέλλα συμφωνώ απόλυτα, και οι συνάδελφοι Ε.Τζέτζου,Ι Ζωγάκη και Δ Μάνεσης έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη παράδοση για το Σχολείο μας.Επίσης ο Γ Παπασταμόπουλος η Κ Αγγελοπούλου και Α Βαγιατίδου έχουν ξεκινήσει πάλι μια νέα παράδοση με τα θεατρικά αξιοποιώντας το άριστο έμψυχο υλικό που υπάρχει σε σημείο που να δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω. Μην Ξεχνάτε συνάδελφοι και παιδιά υπάρχει ένας άνθρωπος,ο γράφων,που είναι υπερήφανος για σας όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις