Τα Άστρα και οι μύθοι τους


Τα Άστρα και οι Μύθοι τους Εισαγωγή στην ΟυρανογραφίαΕξερευνήστε και ανακαλύψτε τα μυστήρια και τις κρυφές ομορφιές του Σύμπαντος που μας αγκαλιάζει. Μυηθείτε στους μυθικούς κόσμους της Αστρονομίας, της μητέρας όλων των σημερινών επιστημών. Ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο των πλανητών και των νεφελωμάτων, των κομητών και των μετεώρων. Οπλιστείτε με επιμονή και με οδηγό το χάρτη του ουρανού -που περιέχεται στο βιβλίο- ακολουθήστε προσεκτικά τα μονοπάτια του, που χαράζονται μέσα από τις σελίδες αυτές. Ο έναστρος ουρανός σας περιμένει και μαζί του ολόκληρη η μαγεία της ελληνικής μυθολογίας, που θα σας λέει σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας ιστορίες παραμυθιού και ονείρου. Γίνετε φίλοι με τον Ωρίωνα και τον Ηρακλή και αφήστε τον Περσέα και την Ανδρομέδα να σας ξετυλίξουν τα απόκρυφα νήματα της ιστορίας τους. Προσανατολιστείτε με τον Πολικό και ταξιδέψτε με τη θρυλική Αργώ. Τραγουδήστε με τον Ορφέα και τη λύρα του την αγάπη της Ευρυδίκης και βρείτε τη θέση του ζωδίου σας στον ουρανό. Το ατέλειωτο μαγικό μας ταξίδι αρχίζει...Από Δευτέρα 17 Μαρτίου θα ευρίσκεται στη βιβλιοθήκη του σχολείου για χρήση
καλημέρα σε όλους

Σχόλια

  1. Eπιτέλους,συμμαχία! Ένα βιβλίο-γέφυρα στο -τάχα μου...- χάσμα ανάμεσα σε επιστήμη και ποίηση. Ευκαιρία, λέω, Δημήτρη, να κάνουμε ισόβια ανακωχή και να χαρίζουμε ο ένας τα φώτα του στον άλλον! Είτε αστεριών φώτα, είτε ποιημάτων!
    Θεωρώ κι εγώ πως είναι πλύ αξιόλογο βιβλίο, βοηθάει την περιδιάβασή μας στα μονοπάτια των αστεριών. Μπορεί να συνοδεύει τους μαθητές στις συχνές εκδρομούλες που κάνουμε στα αστεροσκοπεία, κάτι ωραίες, ανέφελες νύχτες ή τα βράδια που απ' την αυλή του σχολείου διοργανώνουμε παρατηρήσεις του έναστρου ουρανού.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Διονύση ουδέποτε αμφισβήτησα τη συμβολή στο Πολιτισμό,οποιασδήποτε πνευματικής έκφρασης.Όλες έχουν κάτι να προσφέρουν στην ανθρώπινη συμπεριφορά και πρακτική.Η Λογοτεχνία,η Γλώσσα,η Ιστορία τα Μαθηματικά,η Φυσική,η Θεολογία,η Ζωγραφική,η Μουσική,η Χημεία,η Βιολογία κ ά..
    Επίσης την οποιαδήποτε προσωπικη μου Πολιτιστική επιλογή ουδέποτε την έθεσα ως μέτρο πολιτισμού των άλλων,και σέβομαι όλες τις πολιτιστικές επιλογές.Εκείνο όμως που με πειράζει είναι το υφέρπον καπέλωμα που επιχειρείται στη πατρίδα μας υπέρ κάποιων πολιτιστικών τομέων,παρασιωπώντας τη τεράστια συμβολή των υπολοίπων.
    Όσον αφορά την ανακωχή φίλε Νιόνιο δεν βλέπω πόλεμο,αλλά κάποιες φιλικές πειρακτικές κοντρίτσες.Ξέχασες περυσι που όλες οι ειδικότητες στο σχολείο μας παρουσίασαν εκείνη την αναπανάληπτη γιορτή για το Σύμαν ;
    Ποτέ αντιπαλότητα πάντα συνεργασία
    Με εκτίμηση ένας παραπονεμένος Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Διονύσης και ο Δημήτρης υπερασπίζονται μαχητικά την επιστήμη τους γιατί την αγαπάνε .
    Αυτό σημαίνει ότι είναι και οι δύο καλοί δάσκαλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις