Αύριο η γιορτή αποφοίτησης. Είστε όλοι καλεσμένοι!

(...εντάξει...αυτό δεν είναι το προαύλιο του σχολείου...)


Η γυμνάστρια του σχολείου μας, η Αθηνά Πάνια, κάθε χρόνο επιμελείται τη σχολική γιορτή της αποφοίτησης. Πολύς χορός από πολλά παιδιά, φωτογραφίες, τραγούδια, βίντεο, αναμνήσεις, αφηγήσεις, βραβεία. Την προετοιμασία την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ίδια. Φέτος, την πρόσκληση τη στέλνει/ουμε και μέσα από τούτο το ιστολόγιο. Γράφει - εκ μέρους και των παιδιών που συμμετέχουν :

" Κλείνει ο μαθητικός κύκλος, αλλά εμείς το διασκεδάζουμε. Πώς; Ελάτε την Τετάρτη, 14/5/2008 στις 19.00΄ στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας να σας δείξουμε!
Αγαπήσαμε το σχολείο και το δείχνουμε με τη γιορτή αποφοίτησης που διοργανώνουμε. Ελάτε να θυμηθούμε στιγμές της τελευταίας χρονιάς και πάρτε μαζί σας και…χαρτομάνδηλα!! Θα γελάσουμε, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα δώσουμε ραντεβού για συναντήσεις αποφοίτων, θα φωτογραφηθούμε.
Σας περιμένουμε κοντά μας ".

Στη γιορτή θα είναι μαζί μας και μια τάξη από σχολείο της Γαλλίας, από την περιοχή Aix-en-Provence. Είναι οι μαθητές των τάξεων που έχουν διαλέξει και διδάσκονται το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, μαζί με τους καθηγητές και τους συνοδούς τους σε μια επίσκεψη γνωριμίας με την Ελλάδα. Περισσότερα σε επόμενο post. Προς το παρόν τους καλωσορίζουμε:

Bienvenus à Athènes!


Bienvenus au 6ème lycèe de Kallithèa!

Nous vous attendons, mercredi le 14 mai à notre ècole, vers 7 heures du soir, pour suivre une petite fete et faire connaissance.

Σχόλια

  1. Αυτές οι εκδηλώσεις του τέλους που οργανώνει η Αθηνά, είναι πάντα για μένα από τις πιο όμορφες στιγμές της σχολικής χρονιάς .

    Παλαιότερα οι εκδηλώσεις γίνονταν πρωί και περιελάμβαναν και αθλητικές συναντήσεις. Και τότε είχες την αίσθηση πανηγυριού, τα παιδιά με καπελάκια -απαραίτητα- παρακολουθούσαν τους αγώνες και τους χορούς στις κερκίδες ξέγνοιαστα, χαρούμενα, ενθουσιώδη. Ένα πολύχρωμο θέαμα! Ζούσαμε ένα απελευθερωτικό διάλειμμα ανάμεσα στο τέλος των μαθημάτων και την έναρξη των εξετάσεων.
    Από την περσινή χρονιά, οι εκδηλώσεις γίνονται βράδυ. Το κλίμα είναι πιο ατμοσφαιρικό και φυσικά και πιο πρόσφορο για ροκιές ! Κατά τα άλλα οι χοροί εξακολουθούν να ξεσηκώνουν , οι δυνατές στιγμές της χρονιάς περνάνε σαν κινηματογραφική ταινία μπροστά από τα μάτια του καθένα και η συγκίνηση παραμένει η ίδια!
    Αύριο το βράδυ η αυλή του σχολείου θα ζωντανέψει και … «δεν ξέρω τι να παίξω στα παιδιά…»
    Ε.ΤΖΕΤΖΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτή η μία μέρα που σαν να ξεσκονίζεις την αίσθηση που έχεις για την τριετία από καθημερινά άγχη και άλλες μουτζούρες. Μένει πια μόνο η όμορφη ανάμνηση, οι άνθρωποι και τα μοιράσματα...γιορτή, λοιπόν! Που είναι και η πιο πετυχημένη μαντεία για το συναίσθημα που σου μένει για αυτόν τον χώρο κάποια χρόνια μετά.

    ΥΓ. Εδώ να αναφερθεί η πρώτη κρίση ηλικίας στην πρώην μαθήτρια..!

    ΥΓ2. Κι αέρας στα πανιά σας

    (ελίνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίλα,
    Συμφωνώ. Οι βραδιές αυτές καλύπτονται από ένα πέπλο συγκίνησης. Εκκλύονται συναισθήματα - τα παιδιά δείχνουν να κάνουν πρόβα ενηλικίωσης. Παρατηρώ, κάθε χρονιά τέτοια μέρα, πως είναι πολύ πιο εκδηλωτικά από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου. Δεν είναι και λίγο να αποκόπτεσαι από τον ομφάλιο λώρο του σχολείου μετά από 12 χρόνια..
    Μήπως κι εμείς, άλλωστε, δεν έχουμε ένα σφίξιμο;
    Κάτι άλλο: Αυτές οι συναντήσεις μ'αρέσουν, επίσης, γιατί είναι, νομίζω, η μοναδική φορά μέσα στο χρόνο που μαζεύεται η σχολική "κοινότητα", σε ατμόσφαιρα πανηγυριού. Πολλοί γονείς ( Μόνο στους χορούς, άλλωστε, συμμετέχουν περίπου 50 παιδιά! ), μαθητές, φίλοι, καθηγητές, σε μια γιορτή που δε χαρακτηρίζεται από στατικότητα. Βρισκόμαστε, χαιρόμαστε, ανταλλάσσουμε κουβέντες κι ευχές.


    Ελίνα,
    Βρε παιδί, τι αισθαντικό και περιποιημένο σχόλιο ήταν αυτό!
    Η τελευταία φράση σου, περιεκτικότατη, λέει χίλιες φορές καλύτερα αυτά που παραπάνω προσπαθούσα ματαίως να εκφράσω με τόση φλυαρία...
    ΥΓ. (Ξανα)χαίρομαι που σε συναντάμε!
    ΥΓ. Δε χρειάζεται να ξενυχτάμε και τόσο, όταν ξυπνάμε νωρίς το πρωί
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά να περάσετε και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, τα παιδάκια μου! Που μεγάλωσαν! Που θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους!
    Πω πω, συγκινητικές στιγμές!
    Καλά που ήρθα!
    Εύχομαι αγαπημένα μου παιδιά, να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά!Είστε πολύ τυχερά που έχετε τέτοια γιορτή! Εμείς, τότε, δεν είχαμε! Έτσι, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία, έστω και την τελευταία στιγμή, να πούμε δυο λόγια παραπάνω με όλους τους συμμαθητές, αυτά που βγαίνουν σε αληθινές στιγμές συγκίνησης.
    Χαρείτε το, μέσα απ' την ψυχή σας και αγκαλιαστείτε μεταξύ σας, ακόμα και με όσους δεν τους πάτε...
    Έτσι δεν θα έχετε κενά στο μέλλον.
    Σας εύχομαι ολόψυχα να πετύχετε όλοι τα όνειρά σας κι αν κάποια παιδιά δεν τα πετύχουν, να μην απογοητευτούν. Η ζωή πάντα διαλέγει το καλύτερο για μας, αρκεί να έχουμε προσπαθήσει κι εμείς γι' αυτό, λίγο παραπάνω.
    Καλό διάβασμα μετά το πάρτυ και μετά το καλοκαίρι, σας περιμένουμε σαν φοιτητές ή ότι άλλο αποφασίσετε εσείς, να μπλογκάρουμε παρέα!

    Διονύση μου, ξέρω! Θα κλάψεις αύριο!Να είσαι σίγουρος όμως πως οι μαθητές σου δεν θα σε ξεχάσουν ούτε εσένα, ούτε τους άλλους καθηγητές του σχολείου σας.
    Κι εδώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη που απευθυνόμουν σε σένα προσωπικά. Πάντα γινόταν από βιασύνη και ποτέ από πρόθεση. Βλέπεις, καθώς σας γνώρισα, άστραψε και βρόντηξε!
    Ευτυχώς όμως τα ποστ μένουν και κάποτε θα έχω τον χρόνο να σας "ψάξω" καλά.
    Θεωρώ δεδομένο όμως, πως το μπλογκ θα συνεχιστεί και με τα άλλα παιδιά, αλλά και με τους καθηγητές και του χρόνου, αλλά και το καλοκαίρι!
    Ε;
    Επίσης, κατάλαβα ότι μιλάς για άλλο Σχολείο για το αφιέρωμα στους πρόσφυγες, αλλά υπέθεσα άλλο κτίριο, άλλη ομάδα, κάτι τέτοιο. Μήπως νομίζεις είχα και χρόνο να το σκεφτώ και πολύ; Ή νομίζεις ότι κατέχω πολλά από Αθήνα;Ο εγκέφαλός μου σαλτάρισε τελευταίως. Τι να σου κάνει; Κοντά είναι και το Αλτχάιμερ!
    Συγχαρητήρια αξίζουν όχι μόνο σε σας, αλλά σε όλα τα Σχολεία που κάνουν περισσότερα πράγματα απ' όσα υποχρεούνται να κάνουν!
    Κάλυψα κάποια κενά; Ελπίζω!
    Συγγνώμη για την κατάχρηση!
    Νοητά θα είμαι μαζί σας αύριο!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου, Κική,
    γεια σου, Χρυσόστομε, ευχαριστούμε.

    Κατερίνα,
    Μην ανησυχείς, μια χαρά στέκεσαι! Στη θέση σου, αυτές τις μέρες, δε νομίζω να άντεχε κανείς...
    Ευχαριστούμε για όλα. Ναι, ευελπιστούμε να συνεχίσουμε, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων παιδιών - αυτός ήταν κι απ' την αρχή ο κύριος στόχος, άλλωστε.
    Για το καλοκαίρι θα δούμε. Ίσως κάνουμε ένα διαλειμματάκι να απολαύσουμε απερίσπαστοι τη φύση.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις