Γυμνάσιο- Λύκειο Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων.

Η Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων

Κάπου εκεί στο πανέμορφο οροπέδιο Πολιτσές,
δέκα λεπτά από το Μέτσοβο και κοντά στις πηγές του Αώου, βρίσκεται η Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων. Και εκεί ακριβώς, λοιπόν, " δίπλα στη λίμνη Χρυσοβίτσας ζουζουνίζουν παιδιά με φτερά και όνειρα... έτοιμα να σας ταξιδέψουν στον καθημερινό τους μικρόκοσμο με δημιουργική φαντασία και όνειρο! Είναι οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Χρυσοβίτσας ", όπως γράφουν οι ίδιοι στο μπλογκ τους.
Αυτοί οι μικροί θαυματουργοί bloggers, θα είναι οι μακρινοί μας συνεργάτες στη σαββατιάτικη εκδήλωσή μας στο Μουσείο Μπενάκη.

Γνωριστήκαμε διαδικτυακά. Διατηρούν ένα ευφάνταστο, ζωντανό και ποιοτικό μπλογκ, που αγαπάει πολύ την ποίηση:
το http://xrysomyga.blogspot.com/



έργο των παιδιών ( από το blog τους)

Από την αρχή της χρονιάς οι αναρτήσεις τους ( και) για το Ρίτσο πλούσιες σε ποσότητα και ποιότητα. Δείτε, π.χ, την τελευταία εδώ:
Κι όταν τους ζητήσαμε τη συνεργασία τους για την εκδήλωση, με πολλή προθυμία μάς ετοίμασαν κάτι που σας το φυλάμε για έκπληξη.

Το Σάββατο, λοιπόν, το Γυμνάσιο Χρυσοβίτσας θα είναι μαζί μας στο Μπενάκη. Ελάτε να το χειροκροτήσουμε μαζί!

Σχόλια

  1. Τα καλά, τα υπέρκαλα του Διαδικτύου: Κάποτε χτίζονται ανέλπιστα γερές φιλίες!!!

    Πάντα τέτοια! Με ποίηση και υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διονύση μου τι να πω;
    Είναι τόσο μικρό και ασήμαντο αυτό που ετοιμάσαμε, μπροστά στο δικό σας τρέξιμο και τη δική σας καταπληκτική δουλειά που ... (τελίτσες-τελίτσες).
    Σήμερα μιλούσαμε με τα παιδιά της β΄ γυμνασίου για την εκδήλωση και μου είπαν επί λέξει να σας γράψω (έκανα σκονάκι),
    "Ευχές πολλές για καλή επιτυχία, είμαστε χαρούμενοι πολύ για τη συμμετοχή αλλά και λυπημένοι που δεν μπορούμε να έρθουμε. Περιμένουμε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση".
    Ήταν πολύ όμορφη έκπληξη η πρόσκληση αυτή που μας απηύθυνες και πως αλλιώς θα μπορούσαμε να τη δούμε παρά σαν μια μεγάλη τιμή στην οποία ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά παρόλες τις δυσκολίες της διαμεσολαβημένης επικοινωνίας.
    Το Σάββατο λοιπόν οι σκέψεις μας θα μας ταξιδεύουν στο μουσείο Μπενάκη, τον Ρίτσο, την ποίηση και τους ξεχωριστούς συμμαθητές και συναδέλφους.
    Έχετε όλοι τα χαιρετίσματα και την αγάπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Τι όμορφα σαν σμίγουνε, σαν αγαπιούνται οι ανθρώποι» που θα έλεγε κι ο ποιητής. Μπράβο στη Χρυσόμυγα- Χρυσοβίτσα, μπράβο πάλι και σε σας. Τα λέμε το Σάββατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Π.Κ,

    Πράγματι, έχουμε ήδη συναντήσει πολύ αξιόλογους ανθρώπους και φίλους μέσα από το ιστολόγιό μας.
    Και τα χρυσομυγάκια μας τα έχουμε στην καρδιά μας :-)

    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρυσόμυγα,

    Θα σας στείλουμε ό,τι θέλετε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε αν το βίντεο κι οι φωτογραφίες θα μεταφέρουν πιστά την ατμόσφαιρα, αλλά, έστω κι έτσι, ελπίζουμε να σας φέρουμε λίγο πιο κοντά μας.

    Ευχαριστούμε για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαρινή, καλωσορίσματα!!

    Τώρα που βρέθηκες μέσα στη συζήτηση, δεν μπορώ, θα το πω - κι ας ξέρω πως αντιβαίνει στη σεμνότητά σου:

    Όλα ξεκινάνε από σένα, κυρίως, κι απ'τα δύο ευγενικά και ικανότατα "παιδιά" του Μουσείου Μπενάκη. Η ιδέα, η ανάληψη του ρίσκου, της ευθύνης, να προσκαλέσετε σχολικά blogs, αγνώστων σε σας ανθρώπων, να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη γιορτή μιας μέρας ( της παγκόσμιας μέρας της ποίησης) που κάθε χρόνο το Μουσείο την τιμάει με εκδηλώσεις σημαντικές.

    Απ' την πρώτη μας συνάντηση συνεπείς, ενθαρρυντικοί, άμεσοι, αληθινοί, παρόντες, δεκτικοί, υπομονετικοί, στωικοί, καλύτερα, με μας τους ερασιτεχνότατους.

    ( Κι εδώ που τα λέμε, κομμάτι της αγωνίας μας κι αυτό: να μη σας διαψεύσουμε. Να μη γίνουμε αφορμή να μην πετύχει το πείραμά σας, να μη σας προσφέρει σταθερό έδαφος το τολμηρό σας βήμα.)

    Θα ήθελα να πω πολλά περισσότερα, αλλά κάποτε πρέπει να σεβαστώ τη σεμνότητά σου/σας. Περιορίζομαι, για την ώρα, σε ένα εκ βαθέων, γεμάτο, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου πω την αλήθεια, μια ιδέα έριξα, απλώς. Το ότι ο Δημήτρης Αρβανιτάκης και η Λιάνα Τσομπάνογλου την αγκάλαισαν, αυτό ήταν το σημαντικό. Επίσης, το κυριότερο, ότι την αποδέχθηκε ο Αγγελος Δεληβορριάς, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη που είναι υπέρ των νέων ανθρώπων και των φρέσκων παρουσιάσεων. Να είμαστε όλοι καλά. Πιστεύω πως και στο μέλλον θα συναντηθούμε μέσα από ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις