...πάλι κατάληψη;!


Μια αλλιώτικη γιορτή για την 25η Μαρτίου έστησαν φέτος τα παιδιά κι οι υπεύθυνοι καθηγητές, Γιώργος Παπασταμόπουλος, Γιάννα Κουτρομάνου και Αθηνά Πάνια, στο σχολείο μας. Συνδέοντας τα ποιήματα, τις απαγγελίες, τους χορούς, τα τραγούδια σε ένα θεατρικό ιστό με τον τίτλο " Κατάληψη και 25η Μαρτίου", επινοώντας σκηνοθετικά τρικ, καθισμένοι πάνω σε θρανία πάνω στη σκηνή, πλαισιώνοντας με προβολή power point το λόγο, χορεύοντας ακόμα και "στην πλατεία", ανάμεσα στο κοινό, έχοντας συνεργαστεί μαθητές και καθηγητές στη συγγραφή του σεναρίου, αποδίδοντας το θεατρικό δρώμενο από κοινού, καθηγητές - μαθητές, πάνω στη σκηνή, χρησιμοποιώντας στο σκηνικό πανό με συνθήματα, πέτυχαν να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη γιορτή που παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον όλοι.
Σ' αυτά ας προστεθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας που, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, εκφωνήθηκε από το λογοτέχνη-λαογράφο και δημοσιογράφο κ. Λεκάκη, καθώς και η δραματοποίηση αποσπάσματος της Ρωμιοσύνης του Γιάννη Ρίτσου.

Έλαβαν πολλά παιδιά μέρος - κι αυτή η πλατιά συμμετοχή επίσης χρειάζεται να υπογραμμιστεί.
Στη δραματοποίηση της Ρωμιοσύνης και στους χορούς ( τους οποίους δίδαξε η γνωστή ύποπτη Αθηνά Πάνια..)πήραν μέρος οι: Μαρία Χαϊδεμένου, Ευρυδίκη Ματσούδη, Ιωάννα Φουντουκίδου, Μαριάννα Μπαμπαλούκα, Μαργαρίτα Άνδροβικ και Φρόσω Κουτσονικολή.
Στο θεατρικό δρώμενο συμμετείχαν οι: Ανδρέας Μαρκουλιδάκης, που είχε και την ιδέα του σεναρίου αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια μαζί με το Θοδωρή Μιστρίδη, Σταυρούλα Πανούση, Ειρήνη Παλιούρα, Άρης Γκιέτσης, Νόπη Δανιηλίδου, Χριστίνα Μαντοπούλου, Μαρία Μασρτονικόλα, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές Γιώργος Παπασταμόπουλος, Γιάννα Κουτρομάνου.
Τα κείμενα που παρεμβάλλονταν διαβάστηκαν από τους Όλγα Λυκίδου, Δωροθέα Σεφέρη, Βασιλική Μαλάμου, Θεόδωρο Μιστρίδη, Ηλιάνα Ντίνου, Βαλεντίνα Εμβαλωματά, Κωνσταντίνα Πεζούλα και Κώστα Γαβαλά.
Στην ορχήστρα οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Οφσέπ Τοπαλιάν, Στέφη Γιαννακοπούλου, Άννυ Μπακομιχάλη και Νάντια Καραλή.

Σκηνικά: Ελένη Γαλίτη, Αγγελική Βασιλάκη, Θεόδωρος Αλεξόπουλος
Φώτα: Όλγα Μπελεγρίνη, Ντάνυ Μαχζούμπ.
Πίσω απ' τη σκηνή: Στογιάννος Νίκος και Φωκάς Γιώργος
Χειρισμός PC :Βαγγέλης Μυλωνάς.

Ελπίζοντας πως δεν ξεχάσαμε κανένα, σας ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε πάντα τέτοια!

Σχόλια

  1. Μια γιορτή που απολαύσαμε πραγματικά!
    Δροσερή και νεανική, μας κέντριζε διαρκώς το ενδιαφέρον.
    Πρέπει να παρατηρήσω ότι οι απαγγελίες ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες και ως επιλογές και ως ερμηνεία. Οι χοροί και τα τραγούδια, δημιουργούσαν ενθουσιασμό και ο λόγος του κυρίου Λεκάκη, απλά....εξαιρετικός!
    Διονύση μου τα αποδίδεις τόσο καλά που δεν θα προσθέσω κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διονύση, παραπλανητικός ο τίτλος της ανάρτησης!!!. Χάρηκα που αισθάνθηκα την οικειότητα των χώρου, αλλά και που κάποια από τα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν αναγνωρίσιμα. Σας φιλώ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς παιδάκι μου έχετε όρεξη σ' ευτούνο το σκολειό. Πάει και τέλειωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να είμαι ειλικρινής, προς στιγμήν χάρηκα, μετά απογοητεύτηκα, και μετά ξαναχάρηκα, αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά.

    Βλέπω πήρατε φόρα :) Ας ελπίσουμε να κρατήσει κι άλλο και να μην γκρεμοτσακιστούν στην τροχοπέδη των πανελληνίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματικά θα πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα γιορτή. μπράβο στους συντελεστές αλλά και στους παρακινητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά πολλά μπράβο κι από μένα σε όλους τους συντελεστές!

    Ελένη,
    ναι, δεν το είχα σκεφτεί κι αυτό: η οικειότητα του χώρου!
    μεταλλάξεις!


    Οδυσσέα,
    τίποτα δεν τους σταματάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαυρα χαλια... πολυ παραφωνη χορωδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις