Στίχοι Ρίτσου, αποδημητικοί. Συντονιστείτε απόψε στην http://tvradio.ert.gr/radio/liveradio/voiceofGreece.asp



Αν χάσατε τη χτεσινοβραδινή συνέντευξη των παιδιών των δυο σχολείων ( του 10ου Πειραιά και του δικού μας), παιδιών εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, που είχε δοθεί στο μουσείο Μπενάκη,

μην ανησυχείτε,


μπορείτε να ... επανορθώσετε:
Απόψε στις 9 με 10, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, που είναι η διεύθυνση της ελληνικής ραδιοφωνίας για τον απόδημο ελληνισμό, μια δεύτερη ομάδα παιδιών ( Βίκη, Αλέξανδρος, Παναγιώτης, Χρήστος) θα δώσει τη δική της συνέντευξη ζωντανά. Θα θυμηθούν τη συνεργασία και την εκδήλωση που έγινε, θα μιλήσουν για την επαφή τους με την ποίηση και τον ποιητή, θα απαγγείλουν στίχους, θα ταξιδέψουν το όνειρο " στις τέσσερις πόρτες του ορίζοντα".
Συντονιστείτε, λοιπόν!


Για τη χτεσινοβραδινή συνέντευξη το 10ο Λύκειο ήδη έχει κάνει μια κατατοπιστικότατη ανάρτηση εδώ: http://www10lykeiopeiraia.blogspot.com/2009/05/blog-post_12.html Μας έστειλαν μάλιστα και τις φωτογραφίες της Στέφης και της Μαρίας που μίλησαν, για να τις χαρούμε και από 'δω. Ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια παιδιά! Εγώ εκείνη την ώρα θα είμαι στους δρόμους, αλλά κάτι θα μάθω!
    Φιλιά πολλά σε όλους!
    Καλή επιτυχία στα παιδιά, στις εξετάσεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα, το είδα μόλις τώρα... Συγχαίρω πάντως! Πάντα ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το σύνδρομο του μουσείου, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα νέο συνδρομο, αυτό των ραδιοφωνικών εκπομπών.Νομίζω ότι με το τέλος και της δεύτερης εκπομπής, οι μνήμες ζωντάνεψαν. Άντε να δουμε τώρα πώς θα πορευτούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαθητές και συνάδελφοι και των δύο σχολείων, και πάλι συγχαρητήρια.
    Γιατί και τον Ρίτσο, και "Την Κοινήν Ελληνική λαλιά" μέχρι τα πέρατα του κόσμου απλώσατε.
    Όπως είπατε, συνεργαστήκατε, μάθατε από και με τον ποιητή που σας κέρδισε "κατά κράτος"( και τι ωραίο στις μέρες μας να μας κερδίζει κατά κράτος η ποίηση!), πήρατε αισιοδοξία.
    Σας ευχαριστώ που δώσατε και σε μένα από αυτή.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς φαίνεται ότι, όταν κάτι το ζήσεις καλά, δε θες να τελειώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις