Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2009

Η ομάδα Aστρονομίας του σχολείου μας και οι καθηγητές τους κ.κ. Δημ. Βάγιας και Εμμ. Καπετανάκης


ήταν εκείστο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών
στη Διημερίδα Αστρονομίας
με θέμα τη
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ


Η εκδήλωση αρχίζει: ο Δρ. Μ. Χρυσοβέργης, Μαθηματικός - Αστροφυσικός, Σχολικός Σύμβουλος Α΄Αθήνας,
συντονιστής της διημερίδας
μάς καλωσορίζει !

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


από τη Διευθύντρια του Πειραματικού σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών,
κ. Φρ. Χατζηγεωργίου,


από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μ.Μαρκάτου,


από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γ.Γ. της Ε.Μ.Ε, κ. Ι.Τυρλή.

Και...ξεκινάμε!Ο κ. Δ.Βάγιας, Μαθηματικός, Διευθυντής του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, μάς παρουσιάζει το θέμα:"Εξωπλανήτες"

Το team του σχολείου μας (6ου Λυκείου Καλλιθέας), Ανδρέας, Χριστίνα, Θοδωρής, Βασιλική
και: "Μέτρηση της διαμέτρου των δακτυλίων του Κρόνου"Ο Δρ. Π.Νιάρχος, καθηγητής τομέα Αστροφυσικής , Αστρονομίας και Μηχανικής Πανεπιστημίου Αθηνών μάς μίλησε για "Τα μεγάλα σύγχρονα Διαστημικά Παρατηρητήρια"


Ο κ. Εμμ. Καπετανάκης, καθηγητής Φυσικός στο σχολείο παρουσίασε το θέμα :"Μέτρηση των περιόδων περιστροφής του Δία και της Γης" ( τι σου κάνει ένα χαρτόκουτο!).Παρουσίαση από την ομάδα μαθητών του 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής με θέμα: "Διαστημική Τεχνολογία"(καθηγήτρια : κ.Γ.Τζοβαρίδου, Μαθηματικός)


Ο σχολικός σύμβουλος Α΄Αθήνας, Δρ. Μ.Χρυσοβέργης , Μαθηματικός - Αστροφυσικός, συντονιστής της διημερίδας και :"Υπερκαινοφανείς Αστέρες Supernova 1987A"


και... φυσικά, η πάντα ενδιαφέρουσα νυχτερινή παρατήρησηο Κρόνος μάς συντροφεύει!Ο κ. Ι.Μαυρέλης, καθηγητής Μαθηματικός στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας και :"Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας"

Η ομάδα μαθητών του 4ου Λυκείου Καλλιθέας στην παρουσίασή τους με θέμα: "Τρία από τα μυστήρια του Σύμπαντος"

Ο κ. Στ. Κλειδής, πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας και οι "Παλλόμενοι αστέρες"
Ακούσαμε και τη μουσική του Σύμπαντος !Η Δρ. Γ.Τσιροπούλα, ερευνήτρια Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζει το θέμα: Ήλιος: Το Αστέρι της Γειτονιάς μας"


Η ομάδα μαθητών του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών στην παρουσίασή του με θέμα: "Ανιχνεύοντας τα Μυστήρια του Σύμπαντος ανακαλύπτουμε την Τάξη και την Αρμονία που υποκρύπτεται σ΄αυτό" (καθηγητές: κ. Λ.Παπατσίμπα, Φυσικός, κ. Θ.Πετρέσκου, Μαθηματικός)


Η Δρ. Μ.Κοντιζά, επίκ. Καθηγήτρια τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Προετοιμασία για τη Διαστημική αποστολή GAIA της ESA" (Ευρωπαϊκή υπηρεσία Διαστήματος)


Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της πολύ επιτυχημένης διημερίδας.


Μπράβο στις ομάδες μαθητών που κάθε χρόνο δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά!

5 σχόλια:

 1. Πολύ πλούσια και ενδιαφέρουσα η διημερίδα. Μπράβο στα σχολεία που συμμετείχαν, στους καθηγητές τους και στους μαθητές.
  Τι να πω βέβεια και για την καταγραφή! Επαγγελματική όπως πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ θερμά την καλή συνάδελφο Λίλα Τζέτζου για την όλη προσφορά της στη Διημερίδα.Είναι μαστόρισα στη καταγραφή καιπαρουσίαση εκδηλώσεων.Πάντα τέτοια και καλύτερα,με τη συμμετοχή πάντα των παιδιών.Ευχαριστώ όλους που μας έκαναν την τιμή να παρακολουθήσουν τη Διημερίδα και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ,επίσης αυτούς πίσω από την «κουρτίνα»που βοήθησαν στο να έχει επιτυχία η εκδήλωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως όλα πήγαν πολύ καλά. Τόσο η διημερίδα όσο και η παρουσία των εκπροσώπων του σχολείου.

  Ξέρετε πως ( και για ποιο λόγο,ε, Χριστίνα;!) δεν μπόρεσα να έρθω, ωστόσο η ικανοποίηση από τη συμμετοχή, κυρίως, των παιδιών είναι μεγάλη. Για τη δουλειά που κάνατε και για την εμπειρία που είχατε. Γιατί με την προθυμία σας και τη συμμετοχικότητά σας δε μας αφήνετε να ησυχάζουμε! Γιατί βλέποντάς σας νιώθουμε πως αξίζει να (προσπαθούμε να) κάνουμε το παραπάνω στη δουλειά μας.

  Λίλα, επίσης, κλασικά: Ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια θερμά στα παιδιά μας και τους δασκάλους Δημήτρη και Μανώλη, φέρνετε τα άστρα κοντά μας ή εμάς πιο κοντά σε εκείνα(;;;)!
  Λίλα, η πιο κατατοπιστική παρουσιάση για εκδήλωση που είδα τελευταία!
  Νάστε καλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια και ... τι άλλο περμένουμε νέα αστρικά ταξίδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)