Το Σάββατο παίζουμε σκάκι

Το Σάββατο 8 /11 / 08 στις 11.00

το πρωί μία παρέα μαθητών έχουν

ραντεβού στη βιβλιοθήκη του

σχολείου για να παίξουν σκάκι .

Το σχολείο προσφέρει αναψυκτικά .

Ο νικητής θα πάρει βραβείο .

Όποιος θέλει μπορεί να προστεθεί

στην παρέα .

Σχόλια

  1. Η αναγγελία της Παρασκευής δεν δίνει χρονικό περιθώριο να φροντίσουμε να είμαστε ελεύθεροι το πρωί του Σαββάτου. Προφανώς το κάνατε επίτηδες για να μείνουν περισσότεροι στα κρύα του λουτρού. Συνετό.
    Για να βγει νικητής, που θα βραβευθεί κιόλας, πρέπει να είναι γνωστές από πριν οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.
    Θα υπάρχουν σκακιστικά ρολόγια ;
    Ποιό θα είναι το χρονικό όριο για την παρτίδα ;
    Θα είναι αρχική τοποθέτηση Φίσερ ή κλασσική ;
    Πόσες παρτίδες θα παιχτούν ;
    Πώς θα γίνει η άρση της ισοβαθμίας ;
    κλπ, κλπ.
    Για την σωστή εφαρμογή των κανόνων του σκακιού φροντίζει ο Διαιτητής. Ποιόν έχετε ορίσει ;

    Χαίρομαι που έχετε φροντίσει να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά μέσα στην φιλική σας παρέα και σε όσους αποδεχθούν την πρόσκληση.

    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα έχουμε σκακιστικά ρολόγια , δεν θα έχουμε χρονικό όριο για τις παρτίδες , δεν έχουμε ορίσει πόσες παρτίδες θα παίξουμε και θα βραβευθούν όλοι οι ισοβαθμούντες .
    Έχουμε όμως σκακιέρες και διάθεση για παιχνίδι .
    Ελπίζουμε την επόμενη φορά η οργάνωση να είναι καλύτερη και να είσαι μαζί μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα,
    Βρε Αλκίνοε, μην ανησυχείς, δεν κινδυνεύει η παγκόσμια οργάνωση του αθλήματος από την όρεξη και τον ερασιτεχνισμό της "σκακιστικής" μας παρέας.
    Προτού μάθουμε ακριβώς τους κανόνες του ποδοσφαίρου, π.χ, ανακαλύπτουμε το τόπι και τη δυνατότητα να πάει μακρυά με μια κλωτσιά.
    Όπως τα μωρά που πρωτοκλωτσάνε τρέχουν χαμογελαστά και περίπου αγνοώντας τη συνέχεια των κινήσεών τους[τι "μωρά" θα ήταν, άλλωστε;], έτσι κι εμείς, με μωρουδίστιο ενθουσιασμό, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Έχουμε ώρα και για τον πολιτισμό του σκακιού. ( Αχ, τα δεσμά του πολιτισμού!..)
    Τότε, είναι σίγουρο πως θα έχουμε ανάγκη τις γνώσεις σου, τις υποδείξεις σου, τις συμβουλές σου. ( Και τώρα, βέβαια, τη διάθεσή σου, την αγάπη σου και την παρέα σου. Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, το ...ογκώδες λιθαράκι που έβαλες πριν 2-3 χρόνια στην ...καλλιέργεια σκακιστικής συνείδησης των μαθητών του σχολείου μας! :-) )

    Νίκο, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, για την όρεξη, για την ιδέα. Βλέποντας τα τόσα παιδιά στη βιβλιοθήκη που είναι σκυμμένα πάνω από τις σκακιέρες, ήταν αναμενόμενο να πάει προς τα εκεί το πράγμα. Χρειαζόταν, όμως, η πρωτοβουλία, που είναι όλη δική σου! Δε φτάνει που στηρίζεις καθημερινά τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, εθελοντικά, βεβαίως, βεβαίως, τώρα την ανοίγεις και τα Σάββατα.
    Τη χαρά μου και τα εύγε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν ξέρω σκάκι, φαντάζομαι όμως τη γοητεία του και χαίρομαι που θα τη μοιραστείτε! Να προσθέσω και τα δικά μου συγχαρητήρια, Νίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά μου φαίνεται πως έχει αναπτυχθεί μεταξύ σας ένας τέτοιος ανταγωνισμός, μια άμιλλα, που προσπαθεί ο καθένας να ξεπεράσει τη δουλειά του άλλου κια δεν σας προλαβαίνουμε!
    Μπράβο σας!
    Μπράβο σε όλους. Καθηγητές και μαθητές.
    Μακάρι όλα τα Λύκεια να ήταν σαν το δικό σας (Όχι πως δεν θα 'χετε κι εσείς τα προβληματάκια σας, αλλά δεν μιζεριάζετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις