ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ...


                  ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

                                                   (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)


Ημέρα 3η και για πολλούς, κυρίως για τους μαθητές της θετικής κατεύθυνσης , ένα όνειρο είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί. Η ώρα της επίσκεψης μας στο CERN φτάνει. Αφού λοιπόν λαμβάνουν τις κάρτες εισόδου και αφού αγοράζουν μερικά souvenir, η ξενάγηση αρχίζει .Η ξενάγηση χωρίζεται σε 3 μέρη. Αρχικά , παρακολουθούν ένα βίντεο σχετικό με την δημιουργία του CERN και τα μυστήρια που προσπαθούν να λύσουν. Έπειτα, μεταφέρονται σε ένα από το πειράματα του CERN το ALICE ,όπου η ελληνίδα επικεφαλής τους μιλάει για το αντικείμενο με το οποίο ακριβώς ασχολείται.Τέλος, μαθαίνουν για τους μαγνήτες και κυρίως για την βοήθεια της κρυογονικής, χάρη στην οποία έχουν καταφέρει να είναι μικρότεροι και οικονομικότεροι.





Ύστερα τα παιδιά επισκέπτονται την πόλη της Γενεύης με το  εντυπωσιακό ρολόι των λουλουδιών και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, όπου στο εσωτερικό του τα χρώματα που δημιουργούνται από το φως του ηλίου είναι εντυπωσιακά. Ο ελεύθερος χρόνος στην πόλη οδηγεί τους πεινασμένους σε τοπικά σούπερ μάρκετ από όπου και παίρνουν να φάνε.



Ο χρόνος περνάει και όλο το γκρουπ κατευθύνεται προς το πούλμαν για να πάρει τον δρόμο προς το όμορφο Ανεσί. Οι γεφυρούλες με τα ανθισμένα λουλούδια,τα ανθισμένα μπαλκόνια και τα πολύχρωμα σπιτάκια κάνουν  μερικά από  τα παιδιά να γίνουν μοντέλα και άλλα φωτογράφοι. Τέλος, αφού ταΐζουν τους κύκνους με πατατάκια γυρνούν στο ξενοδοχείο όπου και δειπνούν.



Η τελευταία μέρα ξημερώνει χωρίς όμως να πτοεί το ηθικό των παιδιών, τα οποία τώρα ετοιμάζονται να επισκεφτούν την Λουκέρνη, όπου με την άφιξη τους εκεί βλέπουν τις χρωματιστές προσόψεις  των σπιτιών, το Δημαρχείο και την μαγευτική ξύλινη γέφυρα Κάμπελ Μπρούκε. Παρόλο που η βροχή συνεχίζει να πέφτει τα παιδιά φωτογραφίζονται παρέα με τις ομπρέλες τους.



Αργότερα το μεσημέρι, το πούλμαν φτάνει στην Ζυρίχη, όπου τώρα όλοι διασχίζουν την Μπανχοφστράσε την λεωφόρο με τα ακριβότερα μαγαζιά στον κόσμο και όπου κάτω από αυτή βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια της Ζυρίχης. Έκπληκτοι όλοι από τις τιμές, τραβούν βιντεάκια, στα οποία εκδηλώνουν τον...θαυμασμό τους. Το πούλμαν τώρα ξεκινάει για το αεροδρόμιο, όπου θα ολοκληρωθεί το ωραίο μας ταξίδι! 

     Κατά την διάρκεια της πτήσης και την ώρα που το φαγητό σερβίρεται το αεροπλάνο βρίσκεται σε κάποια κενά αέρος, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το δείπνο.  Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, τα παιδιά παίρνουν το δρόμο της επιστροφής.Στο πούλμαν χάρη και στο γεγονός ότι βρίσκονται στην Ελλάδα, χορεύουν ξέφρενα και τραγουδάνε κλείνοντας αυτήν την παραμυθένια εκδρομή με ένα μεγάλο χαμόγελο.





                                                                                            Αγγελική Σκαλτσά Β΄4

                                                                     

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις