ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                                               ...Στο 6ο Λύκειο

       




           Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και οι φωνές από το προαύλιο του σχολείου είναι εκκωφαντικές. Γιουχαρίσματα, χειροκροτήματα,  και επιφωνήματα ακούγονται όπου και αν σταθείς. Κάποιοι παίζουν βόλεϊ, κάποιοι μπάσκετ, άλλοι πινγκ-πονγκ και άλλοι παίζουν ποδόσφαιρο στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ήδη από το πρωί έχουν στηθεί θρανία για όσους θα  παίξουν  τον  ρόλο του  διαιτητή και οι καθηγητές έχουν λάβει τις θέσεις τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.Επίσης, μερικοί άλλοι προτιμούν  το σκάκι και τη μουσική για να περάσουν ευχάριστα αυτή την μέρα, ενώ οι σινεφίλ παρακολουθούν την ταινία οι Άθικτοι.

   Η ημέρα του αθλητισμού   είναι μια  ευκαιρία για  να  ενισχυθούν το ομαδικό πνεύμα και οι  σχέσεις ανάμεσα στους μαθητές και στους  καθηγητές.    Το σκάκι,λοιπόν, ήταν μία από αυτές. Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο παιχνίδι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του σκακιού- σε έναν χώρο του σχολείου μας ειδικά διαμορφωμένο για το συγκεκριμένο παιχνίδι- και  εκεί  άρχισαν οι “μονομαχίες”! Έτσι, με την βοήθεια του καθηγητή του σχολείου μας κ.Αρμάου διοργανώθηκε ένα μικρό τουρνουά. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν διαγωνίσθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο μάλιστα ανάγει την προέλευσή του στον 7 αιώνα μ.Χ. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του διαγωνισμού όλα τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα την Ημέρα του Αθλητισμού οξύνοντας συγχρόνως την σκέψη τους! Ευχόμαστε κάθε χρόνο να έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοχές, έτσι ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να ανακαλύπτουν τον “μαγικό” κόσμο του σκακιού!!!



       Αρχίζει το ματς, άδειασαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει αρχίζει το ματς. Ουπς, ξεφύγαμε. Μα πώς αλλιώς θα γινόταν αφού μιλάμε για τον βασιλιά των σπορ;  Φέτος μάλιστα είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς για πρώτη φορά υπήρξαν όχι  ένας αλλά δυο αγώνες. Πρωτοτυπία; Σίγουρα και υπεύθυνες για αυτό δεν είναι άλλες από τις ποδοσφαιρόφιλες της Γ΄ (Ελπίδα και Φαίη) που είχαν την εξαιρετική  αυτή ιδέα. Σε ένα ματς  7x7 με πλούσιο θέαμα το σκορ έληξε 3-2. Τι να πουν βέβαια για θέαμα και τα αγόρια της παρέας, τα οποία σκόραραν με το τσουβάλι. Κρατηθείτε, 12-9 οι αθεόφοβοι. Σεσημασμένοι σκόρερ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία......
    

       Η... σπυριάρα μπάλα είχε για άλλη μια χρονιά την τιμητική της. 6 ΟΜΑΔΕΣ, 19 ΑΓΩΝΕΣ, ΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ. Η μήπως όλοι νικητές; Φυσικά, στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία, τουλάχιστον στον αγωνιστικό χώρο. Έξω όμως από αυτόν μπορούν όλοι οι διαγωνιζόμενοι να χαρούν το ίδιο. Αρχής γενομένης του τουρνουά 2 ομάδες ξεχώρισαν(Δίχως να υποτιμούμε τις άλλες ), οι οποίες βρέθηκαν και στον μεγάλο τελικό. Οι νέοι (όλοι οι παίκτες από την Α΄) ήταν πράγματι ωραίοι, όμως στο τέλος  μίλησε η μεγαλύτερη εμπειρία. Ο ‘Παλιός είναι αλλιώς’ τι να κάνουμε; Καλή τύχη στα παιδιά της Α΄. Του χρόνου και με τη νίκη.

Ακούσατε (Μάλλον διαβάσατε)  κάτι για παλιούς  που είναι αλλιώς; Ξεχάστε τα αυτά, γιατί τα μικρά που λέγαμε παλιά μας έβαλαν στο βόλεϊ τα γυαλιά. Πώς αλλιώς μπορεί να περιγραφεί μια διοργάνωση επίσης 6 (μεικτών παρακαλώ) ομάδων, όπου ο τελικός διεξήχθη ανάμεσα σε 2 ομάδες της πρώτης;
Καλά, καλά μην φωνάζετε και εσείς της Β΄ και της Γ΄ . Ήσασταν υπέροχες ομάδες δε λέω, αλλά η πρώτη είχε άλλη χάρη…  


      Την ημέρα αυτή του σχολικού αθλητισμού , ένας μεγάλος αριθμός μαθητών-οι όχι και τόσο αθλητικοί τύποι προφανώς- προμηθεύτηκαν χυμούς και κάθε λογής σνακ και με τη βοήθεια του προβολέα και των ηχείων, μετέτρεψαν την αίθουσα των θρησκευτικών σε μία πολυτελέστατη κινηματογραφική αίθουσα!
       Η ταινία που προβλήθηκε ονομάζεται ΄΄Οι Άθικτοι΄΄, ΄΄ Les intouchables’’- για να μην παρεξηγηθούν και οι γαλλόφωνοι-. Πρόκειται για μία πραγματική ιστορία, για μια απρόβλεπτη και ανιδιοτελή φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν δισεκατομμυριούχο ανάπηρο αριστοκράτη και σε έναν απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, τον οποίο επιλέγει για βοηθό του. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ ’όλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές  διαμορφώνουν μια σχέση δυνατή και αληθινή, μα συνάμα κωμική. Μια ταινία που τονίζει την σημασία της αγνής και της πηγαίας φιλίας, σε μία κοινωνία της οποίας βασικό στοιχείο αποτελεί το συμφέρον και η εκμετάλλευση.
        Τα παιδιά γέλασαν με τη ψυχή τους, προβληματίστηκαν αλλά και συγκινήθηκαν. "Τόσα χρόνια μας δίδασκαν  στο σχολείο υποτιθέμενους ορισμούς της φιλίας, αλλά εγώ αυτό που διαπίστωσα παρακολουθώντας την ταινία είναι πως η σημασία του όρου αυτού δεν μπορεί να χωρέσει σε μία πρόταση και πως κάθε άτομο την εκλαμβάνει διαφορετικά" παρατήρησε μία μαθήτρια της β΄λυκείου. Πράγματι, τι είναι φιλία; Το ερώτημα αυτό ίσως παραμείνει αναπάντητο. Όχι γιατί δεν γνωρίζουμε την απάντηση, αλλά γιατί ο όρος αυτός είναι από τους λίγους που αδυνατεί να περιγραφεί με λόγια. Μόνο με πράξεις…

            Οι Made by Accident, το μουσικό συγκρότημα του σχολείου μας, δίνει και πάλι  το παρόν στην ημέρα του σχολικού αθλητισμού χαρίζοντας  κέφι και άφθονο γέλιο στο κοινό τους, καθώς φέτος έχουν και μια ιδιαίτερη σκηνική παρουσία, αφού επιλέγουν να φορέσουν περούκες, γυαλιά και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Το κοινό τους, τους στηρίζει και  στο τέλος κάθε κομματιού τα επιφωνήματα και τα χειροκροτήματα είναι άφθονα. Ο Κώστας, ο Βαγγέλης, ο Ραζμίκ και ένας τραγουδιστής έκπληξη.... ο Ιωάννης  συνοδεύουν και φέτος τις αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας.


Ευχόμαστε του χρόνου  να υπάρξουν ακόμα περισσότερες συμμετοχές αλλά και να διεξαχθούν αγώνες μαθητών- καθηγητών.  

                                                      Η συντακτική ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας

                                                                                    Αναστοπούλου Γεωργία
                                                                                    Ιγνατιάδου Μαριαλένα
                                                                                    Κοντομάρη Τζένη
                                                                                    Λάμπρου Λητώ
                                                                                    Μπράζιος Ιωάννης
                                                                                    Πογκοσιάν Ραζμίκ
                                                                                    Σκαλτσά Αγγελική

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια παιδιά! Καλορίζικοι και καλά ταξίδια με τη Σχεδία μας!Η "ανταπόκρισή" σας από την Αθλητική Ημέρα, μας έδωσε μια εικόνα όλο ζωντάνια και χιούμορ!! καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοτάξιδοι σας εύχομαι με πλούσιο ρεπορτάζ και όμορφες συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτο ότι το μακροβιότερο σχολικό μπλογκ ξαναπλώνει τα πανιά του! Συγχαρητήρια σε μεγάλους και παιδιά. Να το απολαύσετε, δίνοντας στο σχολείο διαστάσεις χώρου οικείου και απολαυστικού. Μαζί σας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..Ξέχασα! Το κειμενάκι (κειμενάρα :-) ) της περιγραφής της μέρας αθλητισμού - που εσείς την κάνατε σοφά "αθλητισμού και τεχνών" - έξοχο! Συγχαρητήρια και γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις