ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ...                                                                                                                                                                                                                                                                                  ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...




     Κυριακή 3:45, βρισκόμαστε στον χώρο του σχολείου και ακούγονται πολλά ροδάκια από βαλίτσες να πηγαινοέρχονται, αλλά και χαρούμενες φωνές παιδιών, που είναι έτοιμα να αποκτήσουν μία εμπειρία ζωής που θα τους συντροφεύει σε όλη τους την ζωή. Το πούλμαν φτάνεi και αφού όλοι ταχτοποιούνται σε αυτό, παίρνουν τον δρόμο για το αεροδρόμιο. Σε λίγα λεπτά, πολλά παιδιά θα πετάξουν για πρώτη φορά με το αεροπλάνο και μάλιστα όχι με τους γονείς τους, αλλά με τους φίλους τους.
             Φτάνοντας στο αεροδρόμιο γίνονται τα απαραίτητα (check in) και επιβιβαζόμαστε  στο αεροπλάνο….  ένα ταξίδι μόλις αρχίζει…

    Πρώτος προορισμός, η όμορφη Βιέννη στην Αυστρία. Τα 34 παιδιά από το 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας κάνουν μια πανοραμική περιήγηση με το πούλμαν και βλέπουν το Δημοτικό Πάρκο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την Όπερα και τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης. Τα επιφωνήματα θαυμασμού και έκπληξης ακούγονται σε όλο το πούλμαν. Όλα τα κτήρια νεοκλασικά, πολύ καλά συντηρημένα και το σκηνικό θυμίζει μια άλλη Ευρώπη, όχι σαν αυτή που ζούμε καθημερινά. Τα παιδιά τώρα ανεβαίνουν ένα δρομάκι, που καταλήγει στον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό, του Αγίου Στεφάνου. Το θέαμα είναι μοναδικό, ασύλληπτο στο νου και το ερώτημα, πως εκείνη την εποχή, χωρίς τα σύγχρονα μέσα, έφτιαχναν τέτοια μεγαλειώδη αριστουργήματα, έρχεται και φωλιάζει στο μυαλό τους. Τα κινητά και οι κάμερες έχουν πάρει φωτιά, αποτυπώνοντας κάθε στιγμή σε μια φωτογραφία. Όλοι μα όλοι, ακόμα και οι πιο ντροπαλοί ποζάρουν με τον ναό πίσω τους.
     Η ώρα περνάει και αφού τελειώνουν το φαγητό τους σε ένα ελληνικό εστιατόριο, παίρνουν τον δρόμο για το πούλμαν που πηγαίνει στον αεροδρόμιο με προορισμό την Φρανκφούρτη. Έχει έρθει το βράδυ, και τα παιδιά μετά από ένα κουραστικό ταξίδι φτάνουν στο ξενοδοχείο στο Στρασβούργο και πέφτουν να κοιμηθούν, γιατί μία καινούργια μέρα τους περιμένει.
       

     
        Με την καινούργια μέρα και μετά την επιβίβαση στο πούλμαν τα παιδιά ετοιμάζονται να εξερευνήσουν το γραφικό Στρασβούργο ή αλλιώς την μικρή Γαλλία. Με την άφιξη τους εκεί, περιπλανιούνται στην περιοχή με τα γραφικά στενάκια, με τα μικρά ξύλινα σπιτάκια, τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια, καθώς βλέπουν και τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό ύψους 142 μ.  Στη συνέχεια πηγαίνουν στην Βέρνη, με το πάρκο με τις αρκουδίτσες στην είσοδο του και τώρα.. αν τους βλέπεις από μακριά… διασχίζουν την γέφυρα για να μπούνε στην πόλη. 







          Πάρα πολλές φωτογραφίες  λαμβάνονται από τα παιδιά ,με στόχο να 'τρελάνουν' τους διαδικτυακούς τους φίλους.  Στην Βέρνη μπροστά από το Κοινοβούλιο μία παρέα ντόπιων παιδιών χορεύουν και μερικά από  τα παιδιά τους ακολουθούν. Το μεσημέρι τελειώνει και αφού μερικοί μόλις έχουν φάει ένα brot mit wurst (κάτι σαν hot dog) παίρνουν τον δρόμο του γυρισμού για το ξενοδοχείο.Καθώς η νύχτα περνάει, στον χώρο του εστιατορίου όλοι λένε τις απόψεις τους για το φαγητό, ενώ για μερικούς η νύχτα φαίνεται μεγάλη, λόγω των βραδινών τους σχεδίων, που αφορούν τα πηγαδάκια, που αρχίζουν και σχηματίζονται σε πολλά δωμάτια.

                    (Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα...)                                 

                                                                    Αγγελική Σκαλτσά  Β'4


                                                                                                                       

Σχόλια

  1. Πραγματικά σαν παραμύθι το ταξίδι μας και η φοβερή περιγραφή της Αγγελικής το αναδεικνύει! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που υπήρξαμε μέρος αυτού του παραμυθιού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις