Η UNICEF βραβεύει περιβαλλοντικές δράσεις.



Χαιρόμαστε πολύ να παρουσιάζουμε εκδηλώσεις και διακρίσεις σχολείων προσανατολισμένων
στις ζωντανές εκπαιδευτικές σχέσεις
στην πολιτική του «ανοίγματος» του σχολείου στην κοινωνία
στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα προβλήματα του κόσμου μας.



Έτσι, η πολύ δραστήρια περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (όχι δεν είμαστε εμείς!)-με αντοχή στο χρόνο και στη διάθεση- βραβεύτηκε από τη UNICEF την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008, σε ειδική εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ


Μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας παρουσιάζουν -στα πλαίσια της εκδήλωσης- τις δραστηριότητές τους.


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου
η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας του περιβάλλοντος βραβεύει -ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες και φορείς- ΄
την περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Λυκείου Καλλιθέας για τη σημαντική συμβολή της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος


το μαθητή του 4ου Λυκείου Καλλιθέας Ιωάννη Μετεκίδη για τη σύνθεση ειδικού τραγουδιού για το περιβάλλον και το μαθητή του ίδιου σχολείου, Βασίλη Κουμουσίδη, στιχουργό.




Και περιβάλλον, και έμπνευση και τραγούδι -εξαιρετικό!-






Με τον αέρα της επιτυχίας!(Μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ )



Το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, ένα Λύκειο με το οποίο συνεργαζόμαστε συχνά, - κοινές αστρονομικές εξορμήσεις- έχει να παρουσιάσει -παράλληλα με άλλες δραστηριότητες και- πλούσια περιβαλλοντική δράση:






Μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας στο Κ.Π.Ε (Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) Αργυρούπολης.




Πάλι στα θρανία;;; (Από την τριήμερη περιβαλλοντική δραστηριότητα στο Κ.Π.Ε Κλειτορίας με θέμα την προστασία του δάσους).




Θεατρικό παιχνίδι στο Κ.Π.Ε Κλειτορίας




Και κινητοποιήσεις! (Από παλαιότερη κινητοποίηση για τον Ιππόδρομο )




Πάρνηθα 2007




Πάρνηθα 2008. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;


Ένα, δύο...πολλά δραστήρια σχολεία!

Μπράβο παιδιά, μπράβο συνάδελφοι!




Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας για το βραβείο από τη Unicef αλλά προπάντων για την περιβαλλοντική συνείδηση που αναπτύσσουν.
    Μπράβο και σ' εσάς που μας το παρουσιάσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φωτεινή s
    Γεια σου Φωτεινή!
    Τελικά, ακριβώς αυτό,είναι το ζητούμενο: η απόκτηση, δηλαδή, περιβαλλοντικής συνείδησης, και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινωνικού μας περίγυρου πάνω σε θέματα σχετικά με την υπεύθυνη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
    Ακτιβισμός, λοιπόν, όπως προτείνει και η Στέλλα σε προηγούμενο σχόλιό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας το ποδοσφαιροποιήσουμε, μέρες που είναι: " Δεν ξενερώνουμε ποτέ! " ακούω πως είναι ένα από τα συνθήματα των φιλάθλων..Και το μεταφέρω εδώ ( όσο κι αν δεν ακούγεται τόσο ..εύηχο ), για μας, για τα γειτονικά μας σχολεία που δεν τα παρατάνε, που καθηγητές - μαθητές μαζί δημιουργούνε και απλώνουν γέφυρες.

    Χάρηκα πολύ την είδηση για τη βράβευση του 4ου, χάρηκα για την που αντανακλαστικά λειτούργησε ιδέα της Λίλας να το περάσουμε στο ιστολόγιό μας, βλέπω τις φωτογραγίες παιδιών και συναδέλφων και θέλω να τους σφίξω το χέρι.

    Παρασύρομαι να ονειρεύομαι συνεργασίες, κοινές δράσεις. Ας είναι. Κάτι μπορεί να περισσέψει και για την πραγματικότητα!

    Αλήθεια, δε θα μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να ακούγαμε τη βραβευμένη σύνθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας γεμίζουν χαρά και ελπίδα αυτά τα δροσερά πλάσματα και, φυσικά, οι δάσκαλοι που τα εμπνέουν και τα κινητοποιούν!τώρα όλοι ξέρουμε καλά ότι από όλους εμάς θα ξεκινήσουν οι αλλάγές που χρειάζεται ο κόσμος!
    Διονύση, διαβλέπω μια ροπή στα ποδοσφαιρικά συνθήματα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας!
    Μπράβο και σε σας που μας ενημερώνετε!
    Μπράβο και σε όλους όσους νοιάζονται για το περιβάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις