Οι 10 πληγές του πλανήτη

Από την εφημερίδα Έθνος της 5/6/2007 χωρίς άλλο σχόλιο

Σχόλια

  1. Ωραία, Δημήτρη, συνοπτικά.
    Και, ίσως, και σαν μια επανάληψη, ναι, αλλά χρειάζεται να τα ξέρουμε, να τα λέμε, να τα βάζουμε μπροστά μας, ώστε να μένει πάντα επίκαιρη η ανάγκη κάποιας αντιμετώπισης - όσο δύσκολοι κι αν λογίζονται οι καιροί.

    Ξέρω πως δε σ' αρέσουν πολύ οι στίχοι, αλλά έλα που μου έρχονται κάποιοι του Ανμαγνωστάκη. Γράφει, στο τέλος του "Επιλόγου" του:

    " Γιατί όπως πολύ σωστά είπε κάποτε κι ο φίλος μου ο Τίτος
    '' Κανένας στίχος σήμερα δεν κινητοποιεί τις μάζες.
    Κανένας στίχος σήμερα δεν ανατρέπει καθεστώτα.''
    Έστω.
    Ανάπηρος, δείξε τα χέρια σου. Κρίνε για να κριθείς ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διονύση κάτι ήξερε ο πολυγραφότατος και αξιόλογος Μανώλης Αναγνωστάκης.Διερωτώμαι αν η πλατιές μάζες έχουν τη διάθεση,γνωστού του μεγάλου προβλήματος σε αυτές,να δράσουν ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πλανήτης μας ειναι καταπληγωμένος..και δυστυχώς δυσοίωνο φαίνεται και το μέλλον. Τι να πουνε και οι κατοικοι της πολυπαθης Πελοποννησου.. Το περσινο καλοκαιρι οι πυρκαγιες, τωρα με το που άρχισε το φετινο καλοκαιρι ο σεισμος.. Δε ξερω .. η φυση καποια στιγμη εκδικειται..

    ΥΓ Διονυση σε ευχαριστω ιδιαιτερα για τα λογια που μου αφησες, πραγματικα υπαρχουν στιγμες που τα λογια ειναι λιγα και δεν μπορεις να γραψεις και πολλα. Και νιωθεις και αμηχανα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δέκα πληγές λοιπόν,Δημήτρη!
    Πρώτα θα πείσουμε τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας, ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτά που μας απειλούν,έχουμε εμείς οι ίδιοι, τον πρώτο λόγο, είτε σαν άτομα, είτε σαν κοινωνικές ομάδες!
    Έτσι κάθε κίνηση στο να ευαισθητοποιηθούμε, αποτελεί ταυτόχρονα κια μια επιλογή1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπράβο Μήτσο ,
    πάντα τέτοια

    ΠΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις