όχι, δεν είναι μόδα.....



υπάρχουν πολλοί λόγοι να σβήσουμε τα φώτα:

να στείλουμε μήνυμα για τη σωτηρία της Γης
να βυθιστούμε σε ενδοσκόπηση που προκαλεί το σκοτάδι
να ψιθυρίσουμε, χαμηλώνοντας μαζί με το φως, την ένταση της φωνής
να νιώσουμε το «σκοτεινό» μέλλον που απειλεί την πατρίδα μας (και όχι μόνο)
να απολαύσουμε τη φλόγα των κεριών, ησυχάζοντας λίγο την ψυχή μας.

Προτείνω στους φίλους που θα διαβάσουν αυτές τις σκέψεις, να προσθέσουν τις δικές τους….
Η Ώρα της Γης

H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.


Το 2009, εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη συμμετείχαν στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Περισσότερες από 4000 πόλεις και 88 χώρες βρέθηκαν στον παλμό της Ώρας της Γης πέρυσι, με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών, στη Συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δεν σταματά τον αγώνα. Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες. Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 20:30 μ. μ. και να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, για ακόμη μία φορά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η Ώρα της Γης διοργανώνεται από το διεθνές δίκτυο του WWF.


www.wwf.gr/earthhour/
δείτε υπέροχες φωτογραφίες, σχετικά με την ώρα της Γης στο site
www.boston.com/.../2009/03/earth_hour_2009.html

Σχόλια

  1. Στέλλα μου, συγχαρητήρια γι' αυτή την ανάρτηση! Εικόνες της γης δεν πήγα να δω ακόμα. Είπα ν' αφήσω τα ίχνη μου πρώτα.
    Ναι, όλοι θα σβήσουμε τα φώτα και θ' ανάψουμε κεριά, μόνο να προσέξουν τα κεριά οι ανήμποροι! Δε μου βγαίνει απ' το μυαλό το πρόσθετο ατύχημα της Μαίρης Χρονοπούλου εκείνη τη μέρα. Ξέρω και κάτι ευαίσθητα γερόντια και τρέμει η ψυχή μου!
    Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα δώσουμε δυνατό παράδειγμα, γιατί σε τέτοιες κινήσεις συμβολικές είμαστε όλοι ενωμένοι.Ευτυχώς!
    "Χρόνια Πολλά" για αύριο, σε όλους σας παιδιά!
    Θα τα ξαναπούμε ως το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοειται οτι θα λαβουμε μερος... Στην αρχη ημουν καχυποπτη, γιατι πολλα ακουστηκαν, πολλες οι διαφορες ημερομηνιες... Αλλα θα συμμετεχω οπως και περσι αλλοστε... Μπηκα με τον αδερφο μου κ το εψαξα και ΟΧΙ δεν ειναι μοδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυκλάμινο, γεια σου
    τελικά τα ψευδώνυμα δεν είναι τυχαία. Το δικό σου δείχνει ευαισθησία όπως και το σχόλιο σου!
    Η "ώρα της Γης" προβλέπει γι΄αυτούς που έχουν κινητικά ή άλλα προβλήματα και τους εξαιρεί από την τέλεια συσκότιση.
    Σε λίγο θα γίνουμε μέλη μιας παγκόσμιας παρέας, για κάτι ευγενικό. Αυτό νομίζω είναι από μόνο του συγκλονιστική εμπειρία.
    Α λ ς
    χαίρομαι πολύ, που είσαι ανήσυχη, αμφισβητείς, ψάχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να δούμε τι εξοικονόμηση θα έχουμε φέτος!
    Η δική σας εκτίμηση για τη φετινή συμμετοχή ποια είναι;

    Υ.Γ
    Η περιβαλλοντική του 4ου Λυκείου Kαλλιθέας φαίνεται πως το πάλεψε το θέμα : 8:30 -9:30 το βράδυ βρέθηκε στους δρόμους της Καλλιθέας και παρότρυνε καταστηματάρχες –και όχι μόνο- να συμμετάσχουν στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μεις περσι ως μαθητες του 2ου (σχολειου μας) πηραμε την πρωτοβουλια κ ζητησαμε απο τον διευθυντη μας να κλεισουμε τα φωτα μια ολοκληρη μερα, ακομη κι αν δεν ηταν στην ωρα της γης... Και φυσικα δεχτηκε!!!!
    http://2gelarisas.blogspot.com/2009/06/blog-post_02.html --> η σχετικη αναρτηση!!

    μπραβο και στα παιδια του 4ου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλς,
    Α, εσείς του 2ου φαίνεται πως είχατε πραγματικά προχωρημένες ιδέες!
    Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στα παιδιά και τους δασκάλους του 4ου, του 2ου και όλους τους άλλους που ευαισθητοποιήθηκαν με κάθε τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία εκδήλωση ενεργών πολιτών που δεν είναι όπως αποδείχτηκε προσωρινή και μία παρερχόμενη μόδα.Είναι κάτι που νομίζω ότι στέριωσε στις ψυχές των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις