ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΤΟ 6ο ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


                                                                                       Κάθε Κυριακή...                                                            Δράση Θεατρική

     
    Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης  του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας και φυσικά χάρη στην προθυμία μιας ομάδας μαθητών του, από την σχολική χρονιά 2017-18 έως και σήμερα υλοποιείται ένα σπουδαίο εγχείρημα.  Για να μην μακρηγορούμε, για πρώτη φορά στα χρονικά του 6ου ΓΕΛ Καλλιθέας το ανέβασμα μιας παράστασης αρχαίας τραγωδίας παίρνει ''σάρκα και οστά''!  Με την καθοδήγηση της θεατρολόγου κυρίας Κ.Κερκύρα οι μαθητές- «ηθοποιοί» σκοπεύουν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης την ερχόμενη άνοιξη, εάν και εφόσον εγκριθεί από την επιτροπή το υλικό που θα στείλουν γύρω στα Χριστούγεννα.




    Το έργο είναι μια τραγωδία του Ευριπίδη,οι «Τρωάδες», ένα σπουδαίο έργο με πληθώρα  διαχρονικών  μηνυμάτων, κυρίως αντιπολεμικών, στο οποίο καταδικάζεται ο πόλεμος μέσα από την  παρουσίαση του θρήνου των γυναικών των ηττημένων, οι οποίες πρόκειται να παρθούν ως σκλάβες από τους νικητές, έχοντας χάσει άντρα και πατρίδα. Το θέμα της συγκεκριμένης τραγωδίας  ευαισθητοποιεί σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου και καθιστά σαφές  ότι σε έναν πόλεμο όλοι είναι άνθρωποι, δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί». Ο πόλεμος από μόνος  του είναι «κακός» και οδηγεί τον άνθρωπο στην εξαχρείωση και στην αποκτήνωση.

    Αυτά τα λίγα όσον αφορά στην υπόθεση του έργου. Σχετικά τώρα με τους στόχους της θεατρικής ομάδας, όλα τα παιδιά που συμμετέχουν το κάνουν οικειοθελώς θυσιάζοντας λίγο χρόνο από την κυριακάτικη ξεκούραση προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι κάτι που τους ανανεώνει και τους «γεμίζει» ψυχικά, εφόσον πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία,για την ενασχόλησή τους  με μια διαφορετική πτυχή της τέχνης.  Μέσα από την δράση τους, όμως, αυτή  αναδεικνύεται και το σχολείο μας.

     Ωραία πάντως  όλα αυτά, αλλά χωρίς την κατάλληλη χρηματοδότηση όλα όσα προαναφέρθηκαν θα αποτελούν «λόγια του αέρα». Για τον λόγο αυτόν, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας είναι διατεθειμένα- με την βοήθεια όποιων συμμαθητών τους ευγενώς προσφέρονται- να διοργανώσουν ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ αποκλειστικά με δημιουργήματά τους(χειροτεχνίες, γλυκά, αλμυρά, κλπ). Ασφαλώς τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στις ανάγκες του θεατρικού, όπως κοστούμια, μεταφορές κ.α. Συμπληρωματικά με αυτό, η θεατρική ομάδα παρακαλεί  το 15μελές συμβούλιο να βάλει στην άκρη ένα μικρό μέρος του ταμείου του με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι επιπλέον ανάγκες της θεατρικής δράσης.Αυτοί είναι εν συντομία οι στόχοι και οι προσδοκίες της θεατρικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από τα εξής παιδιά( με αλφαβητική σειρά): Αναστοπούλου Γεωργία, Εφραιμίδου Ηλέκτρα, Λάμπρου Λητώ, Μακρής-Μανιάτης Πέτρος, Μπολτσής Δημήτρης, Σκαλτσά Αγγελική, Τρίμπου Αναστασία και Τσαγκαροπούλου Ελπίδα. 
  Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους και ο κόπος τους να ανταμειφθεί με ένα άρτιο αποτέλεσμα!
               

                                                                                 Λητώ Λάμπρου Β’2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις