Τι είναι αυτό;

Μια καλή διαδικτυακή μας φίλη, η anemomylos ανάρτησε χτες μιαν υπέροχη πεντάλεπτη ελληνική ταινία, που ανοίγει έναν εξαιρετικά επίκαιρο διάλογο. Μας άρεσε πολύ πολύ, την κλέψαμε, (με την άδειά της!) και την παρουσιάζουμε κι εδώ.

Δε θα περιορίσουμε την κλοπή, όμως, εδώ:Θα αντιγράψουμε και το σχόλιό της, το οποίο επίσης μας φάνηκε εξαιρετικό. Έλεγε τα εξής:

" Τι είναι αυτό; Τι είναι αυτό;Όσες φορές και να ρωτήσουμε μη δυσανασχετήσετε.Να έχετε την ίδια υπομονή που είχαμε, όταν σας μεγαλώναμε, που έχουμε- όσοι έχουμε- όταν σας διδάσκουμε. Κάποτε θα καταλάβουμε. Κάποτε θα σας καταλάβουμε."


Τι λέτε;

Σχόλια

  1. ο χρόνος πολλούς τους κάνει πιο σοφούς , άλλους τους ξεμωραίνει ,
    άλλους τους βοηθάει να ξεχάσουν ή να θυμηθούν και να κρίνουν καλύτερα το χτες τους , ...όλα μπορεί να τα κάνει.. όμως λίγο αργά ..., ίσως πολύ αργά για τη ζωή ενός ...σπουργιτιού .

    ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιασεμί,
    Συμφωνώ.
    Την ταινιούλα ( το υποκοριστικό μόνο για τη διάρκειά της..) την έβαλα, γιατί τη θεώρησα σοφό και ευαίσθητο σχόλιο, σχετικό με την κατάσταση που μας απασχολεί τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαθιά συγκινητικό.
    Και κάποιους (σαν κ εμένα) με γέμισε λίγο με τύψεις..
    Καλησπέρα Διονύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. roadartist,

    Ναι, συγκινητικό.
    Και ουσιαστικά προτρεπτικό να γίνουμε καλύτεροι..
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο ταινιάκι !!!
    Μακάρι να μπορούμε να θυμόμαστε το παρελθόν μας ..πολλές φορές όμως η αγανάκτηση , η πίεση .. δεν μας αφήνουν περιθώρια σκέψης...(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. →º°TغØ�←Stغllar •dust°º ,

    Για την ώρα, απ' όσο καταλαβαίνω, Θοδωρή, εσείς χτίζετε τώρα τις μελλοντικές σας αναμνήσεις. Είναι σίγουρο πως θα τη θυμάσαι αυτή την εποχή, αυτό το ξέσπασμα, αυτή την αντίδραση σε μιαν εποχή που όλα φαίνονταν να τελματώνουν.
    Καλός παππούς προδιαγράφεσαι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διονύση μας!

    Χρόνια πολλά!
    Χρόνια χαρούμενα!


    Στα λέω κι από εδώ αφού δεν πήρες είδηση ότι σου άφησα πρόσκληση στο μπλογκ σου..καταλαβαίνω..

    Δεν μπόρεσα να δω το βίντεο αλλά μου άρεσαν τα σχόλια..

    Φιλιά!

    "Η εξέλιξη της επιστήμης βοήθησε και βοηθά στο να διαλύονται επιπόλαιες και απλοποιητικές αντιλήψεις περί του κοσμικού είναι και γίγνεσθαι, που παγιδεύουν την ανθρώπινη σκέψη σε ψευδή βεβαιότητα περί της ουσίας και της αλήθειας των πραγμάτων. Το πλέον σημαντικό επίτευγμα της μοντέρνας φυσικής είναι η αναγνώριση της σημασίας του χρόνου ως μια οντολογική συνιστώσα της πραγματικότητας και όχι απλά ως υποκειμενική ποιότητα.

    Στην σχετικότητα του Αϊνστάιν τόσο ο χώρος όσο και ο χρόνος αποτελούν μια δυναμική πραγματικότητα του χωροχρόνου, αφού ο κόσμος υφαίνεται από τα χωροχρονικά συμβάντα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Μάνεση ΧρΟνια ΠολΛα!!! Έστω και λίγο καθυστερημένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γλυκειά μας mareld,
    Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ.
    Ναι, τελευταίες μέρες έχω χαθεί λιγουλάκι, είμαι λίγο αλαφιασμένος, αλλά μην ανησυχείς:κακό σκυλί...χμ, χμ..μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει κλπκλπ
    Ελπίζω να είσαι καλά. Τουλάχιστον εκεί μακριά έρχεται μόνο ο απόηχος.. ( Αν και φοβάμαι πως αυτά δεν έχουν να κάνουν με την απόσταση..)
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θοδωρή,

    Καθόλου καθυστερημένα. Μου τα είπες το πρωί στη σκάλα. Δια του βλέμματος... :-)
    Σ'ευχαριστώ. Να είσαι πάντα καλά. Το ίδιο δυναμικός, ευαίσθητος, ώριμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις