Η νέα χρονιά ξεκινά με ....δράσεις!

Στο σχολείο μας, τη σχολική χρονιά 2010-2011, δραστηριοποιούνται καθηγητές και μαθητές σε διάφορες ομάδες και σχήματα:


Το blog μας

Στο σχολείο μας εδώ και τρία χρόνια υπάρχει αυτό το blog. Γράφουμε και συζητάμε ελεύθερα, μικροί – μεγάλοι, θέματα που μας ενδιαφέρουν, μας προβληματίζουν ή μας διασκεδάζουν. Ερχόμαστε σε επαφή τόσο μεταξύ μας, όσο και με μαθητές-καθηγητές άλλων σχολείων, καθώς και διαδικτυακούς φίλους.
Μπες στο blog, γράψε κι εσύ το άρθρο σου, διάβασε, συζήτησε, σχολίασε.

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι προϊόν της προσφοράς όλων μας, μαθητών και καθηγητών. Δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται με τα βιβλία και το υλικό που εμείς οι ίδιοι προσφέρουμε.
τι μπορείτε να κάνετε στη βιβλιοθήκη
Εκτός από το δανεισμό βιβλίων, CD/ DVD, μπορείτε να περνάτε τα διαλείμματά σας ή τις ώρες που έχετε κενό, διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, μελετώντας, παίζοντας σκάκι και άλλα επιταπέζια, σερφάροντας στο ίντερνετ, κουβεντιάζοντας στο σαλονάκι, ακούγοντας μουσική, ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας, συζητώντας και παίρνοντας συμβουλές για βιβλία και άλλα από τους υπεύθυνους, έχοντας ενημέρωση από τους πίνακες ανακοινώσεων και μικρά δωράκια ( καρτούλες, αφισούλες, σελιδοδείκτες..) από αυτά που έχουμε συγκεντρώσει.
τι μπορείτε να κάνετε για τη βιβλιοθήκη
Θυμηθείτε πως μπορείτε κι εσείς να συνεισφέρετε στη βιβλιοθήκη, εκτός από την καλή σας διάθεση και το σεβασμό στο χώρο της, βιβλία, σχολικά βοηθήματα ή άλλο σχετικό υλικό που δε χρειάζεστε.
καλή σας χρονιά
( παρέα με ένα βιβλίο! )



Λέσχη ανάγνωσης

Φαίνεται ίσως περίεργο έως …διαστροφικό (για σχολείο και δη Λύκειο), κι όμως μας αρέσουν τα βιβλία, μας αρέσει να διαβάζουμε! Και μας αρέσει επίσης να συζητάμε για ό,τι διαβάζουμε.
Γι΄ αυτό στο σχολείο – για Τρίτη χρονιά φέτος – λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΒΑΒΕΛ» (Βαρυστομαχιασμένοι Βιβλιοφάγοι Έκτου Λυκείου!!!).
Πώς λειτουργούμε; Με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες: συγκεντρωνόμαστε και προτείνουμε βιβλία. Αποφασίζουμε να διαβάσουμε κάποιο απ΄αυτά. Ορίζουμε χρόνο συνάντησης-ανάλογα με το μέγεθος του βιβλίου- και τέλος συναντιόμαστε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μετά μουσικής κι εδεσμάτων, όπου συζητάμε για το βιβλίο, με ένταση και πάθος.
Όσοι πιστοί του βιβλίου και του τολμηρού διαλόγου προσέλθετε!




Ευρωπαϊκά και…άλλα Προγράμματα

Το σχολείο μας με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Αγγλικών A. Βαγιατίδου συμμετείχε στην διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών στις εξής διοργανώσεις:
1) Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (ακριβής προσομοίωση των εργασιών του ΟΗΕ) όπου συμμετείχε ομάδα 6 μαθητών σε συνέδριο τριών ημερών, που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα).
2) Προσομοίωση εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (European Council) στο Ζάππειο Μέγαρο όπου ομάδα 2 μαθητών του σχολείου τέθηκε επικεφαλής του Συμβουλίου ως Προεδρείο του Συμβουλίου.
Για το Σχολικό. Έτος 2010-2011 προβλέπεται η συμμετοχή του σχολείου μας σε δύο προγράμματα της Ευρωπαικης Ένωσης:
e-twinning και Comenius που θα διαρκέσουν από 1 ως 2 χρόνια και θα αφορούν σε επικοινωνία μαθητών μας με ηλεκτρονικά μέσα με παιδιά άλλων σχολείων της Ευρώπης και διοργάνωση επισκέψεων σε χώρες της Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους μαθητές μετά την έναρξη των μαθημάτων. Επίσης, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών σχεδιάζεται παρακολούθηση θεατρικού έργου από αγγλικό θίασο στο κέντρο της Αθήνας καθώς και η δημιουργία τμήματος αγγλικών λογοτεχνικών βιβλίων στην δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Κινηματογράφος στο σχολείο!
«Σινέ Σχολείο»
Κάθε δεύτερη –περίπου- Κυριακή του μήνα, το απογευματάκι, μαζευόμαστε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου –το καλοκαίρι στο αίθριο- και παρακολουθούμε ταινίες.
Τις συζητάμε , λέμε τη γνώμη μας, προτείνουμε καινούργιες!
Την περσινή χρονιά προβάλαμε τις ταινίες: «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», «Ανάμεσα στους τοίχους», «Η ζούγκλα του μαυροπίνακα», «Gran Torino», «Αμερικάνικη ιστορία», «Il Postino».
Σας περιμένουμε να μας ενισχύσετε με ιδέες, προτάσεις, απόψεις!




Περιβαλλοντική ομάδα

Τρία χρόνια πριν γεννήθηκε μια ομάδα που ασχολείται με την καλλιέργεια του κήπου του σχολείου με λαχανικά, κηπευτικά και λουλούδια. Συναντιόμαστε μια με δυο φορές το μήνα, Κυριακή στις 11 το πρωί για να περιποιηθούμε τα φυτά μας, να τα απολαύσουμε να μεγαλώνουν, να χαρούμε τους καρπούς τους και τα άνθη τους. Κυρίως όμως να διασκεδάσουμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας, επιτέλους, κάτι βιωματικό.
Προβλέπονται και οι σχετικοί περίπατοι και εκδρομές πάντα σχετικά με τις «περιβαλλοντικές μας δράσεις», που αφορούν όχι μόνο τον κήπο μας, αλλά και οτιδήποτε μας ευαισθητοποιεί και μας κινητοποιεί

Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Το έργο του ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.του 6ου ΓΕΛ Καλιθέας είναι η στήριξη της εφαρμογής του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο σχολείο, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής στήριξης και πληροφόρησης σε μαθητές και γονείς.
Στεγάζεται στην αίθουσα 17 του 1ου ορόφου και είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό υπολογιστή , σύνδεση στο Internet και σε επικοινωνία με όλα τα ΓΡΑΣΕΠ και ΚΕΣΥΠ της χώρας. Διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, αρχείο με έντυπα αλλά και ηλεκτρονικό υλικό πληροφόρησης για σπουδές και επαγγέλματα, που συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Για πληροφορίες μέσω του διαδικτύου μπορείτε να αναζητήσετε την ιστοσελίδα του ΓΡΑΣΕΠ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Γεωργία Καμαρινοπούλου
Τηλέφωνο - Φαξ Γρασέπ: 2109423210 - E-mail:grasep6kal@yahoo

Σχόλια

  1. Kαλα θαυμαζω τοσο αυτο το σχολειο!!!
    μπραβο κ παλι μπραβο σας!!
    Θα πω οτι μαρεσαν πολυ οι δραστηριοτητες σας στη βιβλιοθηκη!
    Δηλαδη...ΟΥΑΟΥ!!χεχε

    Ετσι καλη και δυναμικη αρχη!!

    Τα φιλια μου.

    ΥΓ:Χμμμ να τι δωρο θα σας κανω οταν ερθω! Ενα καλο βιβλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλς πότε με το καλό?Να μας το πεις για να ετοιμασει η τοπική οργάνωση του κόμματος χωρίς όνομα (Σαν το Παραμύθι χωρίς Όνομα ακούγεται)να σου ετοιμάσει μία ωραία υποδοχή στην οποία αναγκαστικά θα παρεβρεθεί και ο κ. Μάνεσης!!Όσο για το βιβλίο φέρε κανα Ντοστογιέφσκι ή Παπαδιαμάντη ή Σολωμό!!!Για τους υπόλοιπους τώρα αυτά είναι ελάχιστα.Μπορεί να είμαι στην Γ' Λυκείου αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διπλασιάσω τις δράσεις.Αυτά προς το ΠΑΡΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα
    Χαίρομαι πολύ που και
    φέτος θα έχουμε συντροφιά
    το blog του 6ου Λυκείου Καλλιθέας
    Καλή χρονιά
    Νίκος Μαντζαβίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάαααααααααααααλησπερα!

    Χαίρομαι πολύ που έχω μια μικρή γεύση από -σχεδόν- κάθε δραστηριότητα του σχολείου!
    Λατρεύω τη βιβλιοθήκη μας και τις μάχες στο σκάκι (ευτυχώς που δεν έχω μάθει να παίζω ακόμη!), ανυπομονώ να συννάψω συμμαχία με άλλα παιδία για τους αγαπημένους μας χαρακτήρες στα βιβλία που διαβάζουμε στη Λέσχη Ανάγνωσης (και να καταναλώσω τα πατατάκια που έχουμε :Ρ ), θέλω πολύ να μιλήσω με συνομιλήκους μου από τη Γαλλία, επιμένω πως το τέλος του "Ανάμεσα στους στους τοίχους" ήταν ΠΟΛΥ ξενέρωτο, έχω κλείσει ήδη το φύτεμα (?) των πατατών στην περιβαλλοντική ομάδα και έχω συμβουλευτεί το ΓΡΑ.Σ.Ε.Π. (τρίτο πεδίο, σου 'ρχομαι!).


    Εμ... αυτά. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ( Τι να πρωτοπώ;;)
    Καλά που μας τις θυμίζεις, Στέλλα, έτσι, όλες μαζί, να ξέρουμε πως έχουμε πολύ αντίβαρο απέναντι στα ποικίλα εκπαιδευτικά προβλήματα.

    Οι δράσεις αυτές και άλλες, αλλά και άτυποι "θεσμοί" που έχουν καθιερωθεί στο σχολείο μας ( εορτασμός της παγκόσμιας μέρας της ποίησης, το χορευτικό της Αθηνάς της Πάνια που εντυπωσιάζει σε εκδηλώσεις μέσα και έξω από το σχολείο, η ευρεία γκάμα των αθλητικών δράσεων/συμμετοχών, μικρές εκθεσούλες στους 8 πίνακες/ταμπλό του χώρου υποδοχής, οι πολλές "μικρές" επισκέψεις, με πρωτοβουλία των καθηγητών σε μουσεία, χώρους με ποικίλο ενδιαφέρον και αλλού, οι αστρονομικές ημερίδες, παρατηρήσεις του ουρανού, οι συναυλίες των μουσικών σχημάτων των παιδιών, τα τουρνουά στο σκάκι (γει σου, Νίκο!) , η καθιερωμένη γιορτή της αποφοίτησης τον Ιούνιο και η υποδοχή των νέων μαθητών το Σεπτέμβρη, οι Κυριακές ενός σχολείου ανοιχτού..) όλα αυτά, λοιπόν, θεωρώ πως μας δένουν, δημιουργούν σχέσεις και βάσεις παιδαγωγικής σχέσης εξαιρετικές. Ο χώρος μάθησης γίνεται και χώρος κατάθεσης ψυχής, αλλά και μιας ζύμωσης που δε θα προλάβαινε να συμβεί μέσα στο πιεσμένο πρόγραμμα του λυκείου, η σχολική ζωή νοηματοδοτείται.

    Και ναι, τα χαιρόμαστε πολύ όλα. Οπότε, ευχαριστούμε, Στέλλα, που δε μας αφήνεις να ησυχάζουμε...

    Σημείωση-κυρίως για το Νίκο το Μαντζαβίνο, που μάλλον κάτι ξέρει: Το μπλογκ μας, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας και ένα πολύ ωραίο ταξίδι, που πάντως κρατάει ακόμα με τις μηχανές στο ρελαντί, αναζητά τρόπους να γίνει πιο συμμετοχικό, να δώσει μεγαλύτερο κομμάτι πίτας στα παιδιά, να ακούγονται πολύ περισσότερες και ποικίλες φωνές. Απ' την αρχή αυτό ήθελε και επιδίωξε. Αν βρεθούνε/με μικρά και μεγάλα παιδιά με όρεξη να το ταξιδέψουν, τότε ναι, με κάπως αλλαγμένη κι ανανεωμένη εμφάνιση, θα συνεχίσει να μας κρατάει συντροφιά.
    Η σημείωση αυτή είναι και μια πρόσκληση σε όποιον θέλει - μαθητή, απόφοιτο, καθηγητή - να πάρει ενεργό μέρος σε μια τέτοια περιπέτεια.

    Απολογούμαι για τη φλυαρία - υπάρχει κανείς που δεν τη συνήθισε ακόμη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ το συνήθησα.Επιπλέον Λίζα γιατί μόνο πατάτες?Τόσα φυτά υπάρχουν.Έχω φέρει και ένα παραδοσιακό σπόρο ντομάτας και πιπεριάς(ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΕΡΗ,ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΚΤΙΡΙΑ).Επίσης κ. Μάνεση το τουρνουά θα το ξαναδιοργανώσω αλλά εγώ δεν θα συμμετέχω.Αναγνωρίζω βλέπετε τις αδυναμίες μου.Επίσης επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι ΠΟΛΥ λίγα.Σας υπόσχομαι πως αν περάσω Αθήνα θα σας βασανίζω τη ζωή μέχρι να φύγω.Υπολογίστε λοιπόν 4 χρονάκια για το πτυχίο, μερικά χρονάκια μεταπτυχιακά κτλ.Συμπέρασμα θα με υποστείτε για χρόνια.Δεν θα γλιτώσετε έτσι εύκολα από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλς,
    σε περιμένουμε!
    Διονύση,
    αποδέχομαι την πρόσκληση-πρόκληση
    Λίζα και Νίκο,
    πάντα χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε τη ζωντάνια σας!
    Νίκο,
    ωραία η πρωτοβουλία για τα βιβλία στο Blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις