...πάμε Πλανητάριο;

Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται στο τμήμα αστρονομίας, με πολλή αγάπη.

Κύριε Βάγια, ντροπή σας! Κάποιος, επιτέλους, πρέπει να βάλει λουκέτο σ' αυτό το σχολείο: Μετά από την τόση βία των ημερών που ζούμε, πηγαίνετε τους μαθητές σας στο Πλανητάριο, να παρακολουθήσουν την ψηφιακή παράσταση "ΒΙΑΙΟ ΣΥΜΠΑΝ" (!) Και το χειρότερο απ' όλα είναι πως, απ' όσο έχει φανεί κατά τις προηγούμενες επισκέψεις μας, είναι και μια ιδιαιτέρως συναρπαστική εμπειρία...

Ας τα πάρουμε απ' την αρχή.
Έχουμε την τύχη να βρίσκεται το σχολείο μας απέναντι από το Πλανητάριο, δηλαδή. Μια Συγγρού μας χωρίζει.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου πάνω από μισό αιώνα προσφέρει πολλά στον πολιτισμό. Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με ενημερωμένη και τεχνική βιβλιοθήκη με πολυμεσικές εφαρμογές, με υποτροφίες, με εκδοτική δραστηριότητα, με διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, παραστάσεων και προβολών επιστημονικών θεμάτων.


Εδώ και λίγα χρόνια έχει αποκτήσει το ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ, ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο χωρητικότητας 280 θέσεων, όπου οι θεατές βρίσκονται κάτω από ένα γιγάντιο ημισφαιρικό θόλο ( όσο 2,5 γήπεδα μπάσκετ! ) και μπορούν να απολαμβάνουν μαγευτικά ταξίδια τρισδιάστατης "εικονικής πραγματικότητας".
Κάθε χρόνο, λοιπόν, προγραμματίζονται ποικίλες παραστάσεις. Μία απ' αυτές, φέτος, είναι και το "Βίαιο σύμπαν", σε σενάριο-σκηνοθεσία-επιστημονική επιμέλεια του Διονύση Σιμόπουλου. Αυτό θα παρακολουθήσουμε αύριο.

Πάρ'τε μιαν ιδέα:
" Στην πρόσκαιρη ζωή μας στη γη τίποτε δε μας φαίνεται τόσο μόνιμο και σταθερό όσο τ' άστρα στον ουρανό.Χρόνια και χρόνια τώρα, τα ίδια άστρα, στους ίδιους αστερισμούς, λαμπυρίζουν σταθερά όσο κι ο Ήλιος. Τα πάντα εκεί πάνω μοιάζουν αναλλοίωτα, γαλήνια και ειρηνικά! Κι όμως, όλα όσα βλέπουμε στον έναστρο ουρανό δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί αν επιχειρούσαμε ένα ταξίδι ανάμεσα στ' άστρα, δε θα βρίσκαμε ένα ήρεμο και αναλλοίωτο σύμπαν, αλλά θα ανακαλύπταμε απτές αποδείξεις για το αντίθετο. Μια συνεχή δημιουργία και καταστροφή, σ' ένα εξαιρετικά "Βίαιο Σύμπαν"!

Αυτά λέει το πρόγραμμα για την αυριανή παράσταση. Απολαύστε τη, αλλά…μην πάρετε μαθήματα βίας!
Και για όσους φίλους διαδικτυακούς μας διαβάζουν, η πρότασή μας είναι να βάλουν στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στο Πλανητάριο. Ή περισσότερες!
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eugenfound.edu.gr

Σχόλια

  1. Έχετε τη δυνατότητα, στην Αθήνα, να κάνετε πολλά πράγματα. Τα 'χετε όλα δίπλα σας. Πόσοι,αλήθεια, το εκμεταλλεύονται αυτό;
    (Το παράπονο του επαρχιώτη)
    Προσπαθώ να πείσω παιδιά και γονείς για μια επίσκεψη στην έκθεση της Ελλην.Ραφιοφωνίας.
    Εσείς πήγατε;
    Καλή βόλτα στο Πλανητάριό σας!Πφφφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pistevw oti to 3eftilisame ligo to pragma...

    2 wres ma8ima 2 planitario k 3 ma8ima??

    i pame planitario k gurname spiti mas i den pame ka8olou kai glutwnoume kai tin talaiporia tou pigaine ela!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε(η)
    Διακρίνω στα λεγόμενά σου μια ιδιάζουσα θρασύτητα,απαράδεκτη στη σχολική κοινότητα.Όταν έχουν χαθεί τόσες διδακτικές ώρες και προφανώς είναι επιβεβλημένη αυτή η ρύθμιση.
    Επίσης κανέναν δεν υποχρεώσαμε να έλθει,αν σου ήταν βαρετό μπορούσες ή και μπορείς να μην έλθεις και να καθήσεις τις 2 ώρες να κάνεις μάθημα ή να ασχοληθείς με ότι άλλο θέλεις ΜΕΣΑ στο ΣΧΟΛΕΙΟ.
    πρέπει όταν λες την άποψή σου να μην φοράς τη κουκούλα της ανωνυμίας ,γιατί μαζί με το θρασύ ύφος σου συνθέτει το γνώρισμα του επικίνδυνα θρασύδειλου ανθρώπου.
    Θα σου απαντήσω μόνο σε επώνυμη καταχώριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kurie vagia,
    diavasa to sxolio sas kathws kai to parapano sxolio tou anwnumou...
    diakrinw oxi thrasos opws anaferatai, alla kata tin gnwmi m isws mia aganaktisi apo meros pisteuw twn perissoterwn mathitwn.
    oi ekdromes me to sxoleio exoun ekpaideutiko xaraktira alla tautoxrona ksekourazoun ton mathiti apo tin talaiporia kai tin kourasi pou pernane kathimerina.
    den einai eukoles oi sunthikes mathisis mas, kai pisteuw to gnwrizetai auto kalutera apo mas.
    ekdromes loipon pou mas epivarinoun kai mas trwne perissotero xrono ap oti tha eprepe, to mono pou katafernoun einai na mas eksantloun me apotelesma na min to apolamvanoume kai safws na min pairnoume kai tpt apo autes.
    episis kurie vagia, isws kai na einai idea m alla diakrinw mia kaxipopsia apenanti sous mathites apo meros sas. den exoume sto mualo mas mono to pws tha xasoume mathima, na petuxoume theloume stin zwi mas kurie vagia, oso pio anodina ginetai.
    den einai lusikata tin gnwmi m na mas epivarinetai me parapano wres...

    maria spirliadou g5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα τολμήσω να συμφωνήσω κ λέω θα τολμήσω γιατι θελει τολμη το ολο πραγμα...

    Λοιπον πιστευω οτι εχουν δικιο τα παιδια με οσα λενε καθως και με τον υπεροχο τροπο που τα διατυπωνουν!!

    Ειναι σημαντικο αυτο!

    Επισης οντως ηταν πολυ ασχημο να αποκαλειτε ''ιδιάζουσα θρασύτητα,απαράδεκτη στη σχολική κοινότητα.''

    Δηλαδη πρεπει ολοι να μιλανε καθως πρεπει?
    Ακομα και αγανακτισμενοι?
    Ακομα και φορτωμενοι με τα προβληματα τους και με την κουραση τους?

    Δεν ξερω για σας παντως διαφωνφ καθετα με τετοιους χαρακτηρισμους ειδικα οταν προκειται για ανθρωπο προς ανθρωπο ή καλυτερα για ΚΑΘΗΓΗΤΗ προς ΜΑΘΗΤΗ...

    Συμφωνω με τον ανωνυμο και με την Μαρια..
    Το blog ειναι για ολους.. και απο τη στιγμη που δεν προσεβαλε κανεναν προσωπικα πιστευω οτι δεν πειραζει να διατηρει καποιος ανωνυμια για χ ψ λογους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tha symfwnhsw me to sxolio ths maria kai ths aggelikhs (:

    eimai sigourh oti den to ekane gia na prosvalei kanenan to paidi...kai an den thelei na apokalypsei tn tautothta tou einai kathara diko tou thema (:
    kai epishs nomizw oti polloi symmathites mas skefthkan to idio..

    telos pantwn...

    panta apolamvanoume tis parastaseis sto planhtario (:
    eimai sigourh oti k h aurianh tha einai yperoxh (:

    eleutheria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ!!! Απέναντι από το Πλανητάριο;;; Δεν το περίμενα ομολογώ. Τυχεροί είστε πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωτεινή,
    Μην έχεις παράπονο. Εμείς, για να δούμε έναστρο ουρανό, πάμε στο Πλανητάριο. Εσείς...στον κήπο σας! :-)
    Να'ξερες πόσο ακριβά πληρώνουμε στην καθημερινότητά μας τις "δυνατότητες" που μας προσφέρει αυτή η πόλη...
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία,Αγγελική,πιστεύω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ προσωπικά έχουμε όλη τη καλή διάθεση να σας «υπηρετήσουμε»,όπως έχουμε υπεχρέωση.Όμως να βγαίνει κάποιος ανώνυμος και να μας λέει ότι το ξεφτυλίσαμε,πάει πολύ.Δηλαδή με το να κάνουμε το μάθημά μας είναι ξεφτίλα;Θεέ και Κύριε.Όσο για την καθημερινή σας ταλαιπωρία είναι γεγονός ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.Καλά μου παιδιά να είσατε σίγουρα ότι συμπάσχουμε με σας,τα καταλαβαίνουμε και στενοχωρούμαστε.
    Σας συγχαίρω για την επώνυμη ανάρτηση και να είστε σίγουρες ότι έχετε ανέβει πολύ στη εκτίμησή μου.
    Περιμένω έναν κόσμιο διάλογο,έχετε μας εμπιστοσύνη,δεν είμαστε κακοπροαίρετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία,
    Μια και έκανα την ανάρτηση, μου επιτρέπεις να πάρω μέρος στη διαφωνία, ε;

    Νομίζω πως είναι απλά τα πράγματα: Δεν έχω καταλάβει να γίνεται καμιά "εκδρομή", όπως γράφεις, αύριο. Θα ακολουθήσουν όλες οι τάξεις το καθημερινό τους πρόγραμμα και αντί για δυο ώρες "τάξης" που θα είχαν, θα πάνε ( περνώντας την υπόγεια διάβαση της Συγγρου..) στο πλανητάριο.
    Προς τι όλη αυτή η φασαρία;

    Οι εκδρομές φέτος, καλώς ή κακώς, μετά τις πολλές διδακτικές ώρες που χαθήκανε, κοπήκανε. Θεωρώ πως είμαστε τυχεροί, αφού, όντας κοντά στο πλανητάριο, μπορούμε χωρίς να χανουμε μάθημα, να ζήσουμε αυτή την εμπειρία. Από πού η αγανάκτηση; Επειδή οι δυο ώρες μάθημα έγιναν δυο ώρες πλανητάριο; Η παράσταση στο πλανητάριο είναι 40 λεπτά. (=μία διδακτική ώρα) Και υπολόγισε και άλλα 40 για το πηγαινε-έλα. Οπότε; Τι ακριβώς "ξεφτιλίζεται";

    Επίτρεψέ μου να σου γράψω τη διαφωνία μου και για κάτι άλλο. Γράφεις:" na petuxoume theloume stin zwi mas kurie vagia, oso pio anodina ginetai."

    Ό,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο, Μαρία. Το βλέπω πολύ αντιφατικό να θέλεις να πετύχεις στη ζωή "όσο πιο ανώδυνα γίνεται". Την επιτυχία στην εύχομαι ολόψυχα - όσο δε φαντάζεσαι. Αλλά πιστεύω πως θα έρθει, αφού κοπιάσεις και προσπαθήσεις πολύ.

    Να προσθέσω ότι μου δίνει μεγάλη χαρά να μπορούμε να κουβεντιάζουμε "ήσυχα κι απλά" ακόμα κι όταν διαφωνούμε.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ANGELique,
    Ναι, θέλει τόλμη. Δεν μπορώ να με θυμηθώ μαθητή να τολμάω να σηκώνω το λόγο στους καθηγητές μου*. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    *(και τώρα τα ίδια τραβάω με τους μαθητές μου:Πάλι δεν τολμάω!! :-))

    Από κει και πέρα, ο λόγος μας ακόμα και σε αρχές ( για μένα..) αισθητικής εμπίπτει. Εκεί δοκιμάζω την αξιοπρέπειά μου:Όταν είναι πολύ εύκολο να τη χάσω, να την τσαλακώσω.
    ( Όλα αυτά τα λέω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει πολλές περιόδους της ζωής μου που όχι μόνο έβριζα, αλλά το τεκμηρίωνα και με επιχειρήματα κιόλας..)

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελευθερία,
    Πάνω που κατάφερα ( το πρωί) να σε πω "Ρία" το γύρισες στο "Ελευθερία;!;!

    Πάλι καλά, Ελευθερία μου, που μας θύμισες και την αυριανή παράσταση του πλανητάριου - με όλα αυτά κοντέψαμε να την ξεχάσουμε.. Ναι, κι εγώ τις ευχαριστιέμαι ( απ'τα λίγα που καταλαβαίνουμε κι εμείς, τα φτωχά της θεωρητικής, ε;...(σνιφ) )
    Καλό σου βράδυ και σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κική,
    Δεν είμαστε εμείς απέναντι απ' το Πλανητάριο. Αυτό είναι απέναντί μας!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τυχεροί!!
    Πολύ όμορφο το Πλανητάριο, αξίζει πραγματικά την επίσκεψη όλων!!
    Εκτός από τις καταπληκτικές εκπαιδευτικές ταινίες, με μια αίθουσα μοναδική, έχει και μια από τις καλύτερες δανειστικές βιβλιοθήκες στην Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kurie Vagia, xairomai ki egw to idio pou ginetai iremi suzitisi metaksu mathitwn kai kathigitwn, me euxaristei kai me fernei pio konta san mathitria stous kathigites mou ws an8rwpous.Den sas xaraktirisame proswpika kakoproairetous :)
    kai opws eipa kai proigoumenos kserw pws gnwrizetai kai sumpasxetai arekta stis duskolies pou pername.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kurie Manesi, mallon egw katalava lathos ap'osa diavasa. Katalava pws oi wres pou tha xathoune me tin episkepsi mas sto planitario tha anaplirwthoun sto telos tis idias meras. Auto itan to parapono mou, kai auto xaraktirisa san epivarunsi. Simera pou egine i ekdromi, eida pws den upirkse kamia epivarinsi stis wres twn mathimatwn mas.
    Episis, ennoontas oso pio anoduna, den ennow fusika pws perimenw na katavalw ton ligotero dunato kopo kai na petuxw to megalutero dunato apotelesma, apla den tha ithela o kopos mou autos na epivarinetai perissotero, kserete poso duskoli einai idi i katastasi... Eksallou pisteuw pws o kopos mas tha einai aksios mono otan eklpirwsei tis dikes mas epithumies kai oxi tis epithumies kai ta sumferonta tis koinwnias stin opoia megalwnoume, giati pros to paron i moni antapodosi ston kopo pollwn mexri twra mathitwn einai mia ergasia se alli idikotita apo autin pou exoun epileksei na akolouthisoun.

    As allaksw omws thema kai as pw pws i episkepsi sto planitario itan polu euxaristi kai mas ksekourase arketa :)
    euxaristoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. marakki,
    Είπαμε, είπαμε, χτες, και τελικά εγώ έμεινα στο σχολείο κάνοντας μάθημα!! ( Βίαιο σύμπαν, άτιμη κοινωνία!!)

    Φέτος, σε σας της τρίτης, είναι "η χρονιά σας" Κορυφώνεται η πίεση που σας ασκείται είτε απ'το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είτε από τα κοινωνικά στερεότυπα. Στριμώχνεστε στη γωνία, χωρίς περιθώριο πολλών αντιδράσεων.
    Τα περάσαμε κι εμείς. Αλλά, νομίζω πως τα χρόνια σας είναι δυσκολότερα. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η συνθετότητα της πραγματικότητας είναι παράγοντες που βαραίνουν πολύ στους ώμους σας.

    Αναλογίσου και τη δική μας θέση: Να είμαστε κοντά σας, να σας νιώθουμε ( τουλάχιστον έτσι νομίζουμε!!) και παρόλ' αυτά να συμμετέχουμε στην πίεση που σας ασκείται, προσπαθώντας να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε τους στόχους σας.. Σχιζοφρένεια, ε;

    Πάντως είμαι σίγουρος πως ( έστω, στο βάθος) καταλαβαίνετε πως είμαστε στην ίδια όχθη - όχι απέναντι.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εεεεεεε, παιδιά!
    Δε βλέπω σχόλια για την επίσκεψη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό που μου έμεινε εμένα πάντως από το πλανητάριο ειναι τα μόνο 5 δισ. χρονάκια που μένουν μέχρι να σβήσει ο Ήλιος και να καταστραφεί ολοσχερώς η Γη μας... Αχ, πόσο μικρή είναι η ζωή τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επ ..τι έγινε εδώ ..λογομαχίες :) Πλανητάριο ..χωρίς σχόλια ..κ Μάνεση
    μας ταξιδευεί έστω και για λίγο στο υπέρ πέραν .
    Υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. →º°TغØ�←Stغllar •dust°º ,

    (Ααα, κπάποτε πρέπει να μας αποκωδικοποιήσης αυτό το όνομα, Θοδωρή!)

    Ναι, είδες; Μετά τις οδομαχίες οι λογομαχίες..
    Δεν τα καταφέρνουμε καλά, όμως Θοδωρή, στα τσακώματα; Θέλει ταλέντο και δεν...

    Όσο για το ταξίδι του Πλανητάριου, κι εκεί, πράγματι, τα λόγια είναι δύσκολα ( Τι θα πει, π.χ 5 δισεκ. χρόνια; Τι θα πει έτος φωτός; κλπ.. )
    Καλημέρααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ήταν πολύ ωραίο αυτό που παρακολουθήσαμε και πρότεινα και στους γονείς μου να το δουν...

    Θα πάνε και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις...

    Κ ένα ερώτημα για τον κ.Βάγια..

    Κ. Βάγιααα? ...αφού πέρσι είπαμε ότι οι πλανήτες είναι 6 και όχι 7 γιατί η τροχιά του Πλούτωνα δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτές των υπολοίπων, γιατί η παρουσίαση συμπεριελάμβανε και τον Πλούτωνα??
    (εννοώ εκεί που έδειχνε τους πλανήτες, τις τροχιές και την απόσταση τους από τον ήλιο)

    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Itan polu omorfi i parousiasi. Einai magiko kata tin gnwmi m na ksereis pws gurw apo tin gi pou zoume ginotai toses mikroekrikseis kathimerina, kai edw stin gi den katalavainoume to paramikro. Einai i magia tis fusis....

    Lew na paroume to diastimoplio m mia mera kai na anevoume oloi ekei panw gia mia mikri volta :) xaxaxaxax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγγελική,

    Είδες; Οι σκληροί νόμοι της φύσης..Αφού ο ΠΛούτωνας, τηρώντας δική του διαφορετική τροχιά διαφοροποιούνταν - ένα μαύρο πρόβατο, δηλαδή, που το σκάει απ'το κοπάδι, αρνούνται και οι επιστήμονες να τον συμπεριλάβουν στην παρέα των πλανητών..

    (Αλήθεια, γιατί, κ. Βάγια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. marakki,
    " Lew na paroume to diastimoplio mia mera kai na anevoume oloi ekei panw gia mia mikri volta :) "

    Είναι μια λύση κι αυτό. Γιατί όπως πάει το πράμα εδώ... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λοιπόν κάτι μου λέει πως εσείς οι δύο (βλ. κ.Μάνεσης και μαράκκι) είστε οι προφήτες του μέλλοντος!

    Κ. Βάγιαααααααα πότε θα μάθω την αλήθεια για να κοιμηθώ ήσυχη??
    Σοβαρά μιλώντας τώρα, γιατί ανέφεραν τον Πλούτωνα ενώ το σχολικό εγχειρίδιο δεν τον αναφέρει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγγελικούλα,
    Μια και δεν μπορείς να κοιμηθείς, να σου πω εγώ, αν και άσχετος - μπορεί να κάνω και λάθος:
    Απ'όσο θυμάμαι, μόλις πέρυσι οι αστρονόμοι...απέβαλαν τον Πλούτωνα από τους πλανήτες. Πιθανώς η παρουσίαση που παρακολούθησες στο Πλανητάριο να είχε γραφτεί πριν.
    Δεύτερη πιθανότητα: Να υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων για το αν ο Πλούτωνας πρέπει ή δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στους πλανήτες.

    Τώρα, μπορείς να κοιμηθείς..
    ..Ή μάλλον όχι: Μια και σας αρέσουν τα αινίγματα, εκεί, στο ιστολόγιό σας, βάζω κι εγώ ένα εντελώς απλό, φιλολογικό, ερώτημα: Γιατί οι πλανήτες λέγονται πλανήτες; Και γιατί οι δορυφόροι, δορυφόροι; Μήπως κουβαλάνε κανένα δόρυ και δεν το ξέρουμε;
    Απαντήσεις γίνονται δεκτές και αύριο, μετά το μάθημα Λογοτεχνίας.

    Τώρα, ναι, μπορείτε να πάτε για ύπνο:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. kyrieee manesh :D

    logika to planhths den exei riza apo to planwmai?(:

    oso gia to doryforos exw mia skepsh an thelete sas tn lew aurio (:

    Ria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χμμ... η Ρία τα λέει καλά!!

    Τώρα ο δορυφόρος με μια τόσο μεγάλη κεραία που τον βάλαμε να κουβαλάει (εμείς οι επιστήμονες... :P)
    δικαιούται να λέγεται δορυφόρος λόγω του σχήματος της υποθέτω!

    Ο λόγος σε σας!!! :D

    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρία,

    Πόντος για τον πλανήτη!

    Τώρα, τη σκέψη σου για το δορυφόρο να μου την πεις αύριο, αλλά...όσο πιο σιγά μπορούμε, ε; - ας μην εκτιθέμεθα! :-))

    Αγγελικούλα μας,

    Ξέχασε την περί δορυφόρου υπόθεσή σου και έλα να ακούσεις τη Ρία αύριο!

    Κύριε Βάγια,

    Τι πάθατε και σιωπάτε; Ετυμολογούμε την επιστήμη σας και δε μας συντρέχετε καθόλου;

    Καλό βράδυ, μικροί μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις