Τα Πάθη του Πλανήτη...


…..και οι ανεμώνες του Τσερνομπίλ


Είκοσι δυο χρόνια συμπληρώνονται από την αποφράδα ημέρα της 26ης Απριλίου του 1986, όταν ο κόσμος ξυπνούσε με την είδηση του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ στην Ουκρανία και από τότε η ιστορία της ανθρωπότητας θα χωρίζονταν στην πριν Τσερνομπίλ και στη μετά Τσερνομπίλ εποχή….


Η φοβερή αυτή καταστροφή, που στις παλαιότερες γενιές αναμόχλευσε μνήμες της τραγωδίας της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και στις νεότερες έσπειρε τον πανικό και την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, παραμένει ακόμα και σήμερα «ανοιχτή πληγή», αφού ο κίνδυνος δεν έχει αποσοβηθεί πλήρως και οι αρνητικές συνέπειές της παραμένουν ορατές στις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Όμως η ζωή επιστρέφει στο Τσερνομπίλ ! Οι ανεμώνες που βλέπουμε είναι μια μικρή, αλλά ολοζώντανη ελπίδα και είναι στο χέρι μας να της επιτρέψουμε να ανθίσει!
Καλή Ανάσταση σε όλους!

Σχόλια

  1. Στέλλα από τη βροχερή Τρίπολη σου στέλνω τις ευχές μου για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και κάθε ευτυχία.Επί τέλους μια ανάρτηση με νόημα περιβαλοντικό καθαρά για μια επέτειο εφιαλτική.Χαίρομαι για την ευαισθησία σου που είναι αυθεντική χωρίς ποιητικά δεκανίκια.Μόνο που σε παρακαλώ αν θυμάσε το όνομα του πιλότου που με το έλικόπτερό του έριξε τόνους τσιμέντο στο εργοστάσιο που έγινε η έκρηξη στην Ουκρανία,να το αναφέρουμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον ήρωα.Σημειώνω ότι αν δεν έκανε αυτό το πράγμα σήμερα, όπως άριστα γνωρίζεις ,όχι μόνο η ανεμώνη δεν θα εφύτρωνε πάλι αλλά η ανθρωπότητα θα ήταν ίσως σε απελπιστική θέση.Το μόνο που γνωρίζω για αυτόν είναι ότι πέθανε με φρικτό θάνατο από καρκίνο στις ΗΠΑ λίγο μετά.Αιωνία του η μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ανατόλι Γκριτσένκο (πέθανε από λευχαιμία το 1990) κάνοντας τέσσερις πτήσεις με το ελικόπτερό του, έριξε άμμο και υγρό σκυρόδεμα πάνω στον αντιδραστήρα.
    Αναφέρεται ο πιλότος Νικολάι Μέλνικ που με αυτοθυσία έριξε με το ελικόπτερο μετρητές της ραδιενέργειας.
    Ο Βαλερί Σλούκιτς πετούσε επί μήνες μέσα στη ραδιενεργή σκόνη.
    Υπάρχουν κι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέλλα μου!

    "Ἡ Ἀγάπη ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο.
    ἡ Ἀγάπη ἐδώρησε τὸ φῶς.
    Πιστεύω στὸν ἄνθρωπο.
    πιστεύω στὴν Ἀγάπη.
    Γιατί ἡ Ἀγάπη εἶναι τὸ φῶς καὶ ἡ δωρεά!
    Γιατί ἡ Ἀγάπη εἶναι ὁ Ἄνθρωπος!"

    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις