Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Η διημερίδα έληξε. Προσγειωνόμαστε.


Ολοκληρώθηκε η διημερίδα αστρονομίας χτες.
Την αρχή των χτεσινών εισηγήσεων έκανε ο κ. Στυλιανός Κλειδής, μαθηματικός και πρόεδρος της αστρονομικής ελληνικής ένωσης,

ακολούθησε ο "δικός μας" Μανόλης Καπετανάκης, φυσικός και μέλος της αστρονομικής ελληνικής ένωσης, τα "παιδιά του ", Δημήτρης Τσάλλας, Οφσέπ Τοπαλιάν και Σάββας Χρηστίδης,

στη συνέχεια ο δρ. Εμμανουήλ Δανέζης, επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών,

μια ομάδα μαθητών του πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Αθηνών,
η δρ. Μαρία Κοντιζά, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και, τέλος, ο δρ. Μιχαήλ Χρυσοβέργης, μαθηματικός-αστροφυσικός, σχολ. σύμβουλος.

Δυο μόνο επισημάνσεις: Ο γλαφυρός, παραστατικός, οριακά εκλαϊκευτικός, χειμαρρώδης λόγος του κ. Δανέζη που γοήτευσε τους πάντες. Αλλά και τα παιδιά του 6ου Λυκείου, που μας παρουσίασαν εντυπωσιακά το πείραμά τους, χωρίς να διαβάζουν το κείμενό τους από κάποιες φωτοτυπίες, όπως συνήθως γίνεται.
Και πάλι η προσέλευση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, η διάθεση των ακροατών ζωηρή, τις ομιλίες τις συμπλήρωνε διάλογος, η θεματολογία ποικίλη και ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)