Πάμε θέατρο;


Η ( πολύ φρέσκια ακόμη ) περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, καθώς ετοιμάζει μια έκθεση στο χώρο του σχολείου με θέμα τις πυρόπληκτες περιοχές του περασμένου καλοκαιριού, προτείνει, για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης " Ρωτάω γιατί ", στο θέατρο " Φούρνος " της οδού Μαυρομιχάλη 168 ( τηλ. 210-6460748 ).
Το έργο είναι μια σύνθεση κειμένων του ινδιάνου αρχηγού Σιατλ, της Α. Γκούβη, Σ. Διονυσοπούλου, Στ. Μαρή, Ν. Μέντζου, Μ. Χρυσοχοΐδου. Μια ζωντανή καταγγελία που κουβαλά μαζί της μνήμες των πυρκαγιών της περασμένης χρονιάς και εκφράζει οργή για τη σκληρότητα του ανθρώπου και φόβο για το μέλλον. Μια παράσταση-διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης σ' έναν πλανήτη που νοσεί.
Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου.
Η πρόσφατη αυτή καταστροφή, άλλωστε, καθώς και τα ολοένα διογκούμενα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας έγιναν και οι αφορμές για τη σύσταση της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου. Ομάδας που, από την πρώτη της συνάντηση κιόλας, έδειξε όρεξη και θέληση για ποικίλη δραστηριότητα.
Αλλά γι' αυτά σε επόμενο post.
Εσείς πώς, πιστεύετε, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μια τέτοια ομάδα στο χώρο του σχολείου μας; Πού να εστιάσει το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της; Με ποιους τρόπους και δράσεις;

Σχόλια

  1. Ενδιαφέρον ακούγεται η θεατρική παράσταση! Θα μπορούσαμε οσοι την παρακολούθησουμε, να προσθέσουμε μετά τα σχόλιά μας σε αυτό το blog. Για Κυριακή είμαι μέσα!
    Αλέξης Βαρνάβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις