Let me go wild!

Ιστορίες για κανονικούς.   Ιστορίες για αγρίους.   Ιστορίες για κανονικούς αγρίους. 


 11/10/2014, Κινηματογράφος Ιντεάλ,Πανεπιστημίου 46 και ώρα 22.30:  Relatos Salvajes του Damián Szifrón,η ταινία έναρξης για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

12/10/2014,έξω απ'τον κινηματογράφο Ιντεάλ,ακόμα στην Πανεπιστημίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα και ώρα λίγο πριν τη μία το βράδυ:μήπως η κανονικότητα και η πολιτισμένη συμπεριφορά οφείλουν να μπαίνουν πάντοτε σε εισαγωγικά;




6 φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες. 122 λεπτά καθόλου λεπτών αντιδράσεων μιας σειράς ανθρώπων που μέχρι πριν λίγο πληρούσαν τα κριτήρια του κανονικού και του συνηθισμένου. Υπερβολή, βία και χιούμορ μπλεγμένα με τρόπο που δε σ'αφήνει σε ησυχία. Δεν υπάρχει ησυχία. Το μόνο που υπάρχει είναι η απώλεια ελέγχου και η σκοτεινή απόλαυση που τη συνοδεύει.

Με φόντο το αστικό κυρίως τοπίο της Αργεντινής και με άξονες την αδικία, την προδοσία και το παράλογο ως αιτίες που πυροδοτούν μικρές (ή και μεγαλύτερες..) εκρήξεις τρέλας όπου τα βαθύτερα ένστικτα παίρνουν το πάνω χέρι, η έννοια της κάθαρσης επαναπροσδιορίζεται στο τέλος κάθε ιστορίας.

Μαύρη κωμωδία όπου τα αμήχανα  όσο και έντονα γέλια κατά τη διάρκειά της ήταν η μεγαλύτερη μάλλον ένδειξη ότι κάπου ανάμεσα στην υπερβολή αναγνωρίζαμε λιγουλάκι τον εαυτό μας.


Δείτε τη :D    



Για trailer και λοιπά,ε, ξέρετε,youtube.Προτιμώ να βάλω το τραγούδι που μου κόλλησε μετά την ταινία και που τόσα χρόνια νόμιζα ότι λέει let me go wild,αλλά χθες ανακάλυψα ότι λέει let me go on :P


Σχόλια

  1. Φοβερή ταινία, με εντυπωσίασε πραγματικά , κυρίως αυτό που λες: το πόσο κοντά νιώθεις, στο να φύγεις από τα όρια...... Συμφωνώ απόλυτα με την παρουσίαση! Δείτε τη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά μπορεί να σηκώσει αρκετή κουβέντα νομίζω.

      Προς το παρόν θα αρκεστώ στο ότι τη βρήκα έξυπνη και την ευχαριστήθηκα παρ' ό,τι (ή επειδή) σε στιγμές μού δημιουργούσε ένα περίεργο σφίξιμο και μια αμηχανία.

      Πάντως αρκετά έντονες αντιδράσεις απ' το κοινό κατά τη διάρκεια κι αυτό μάλλον κάτι λέει.

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  2. ( Χα! Ώστε "ανάμεσα στην υπερβολή αναγνωρίζαμε κάπου τον εαυτό μας", ε; Πού να δεις εκπλήξεις που θα έχει ο εαυτός μας, όταν δει τον ..εαυτό του σε μια τέτοια παρεκτροπή..)

    Λοιπόν, το κειμενάκι της παρουσίασης αντάξιο μιας σπουδαίας ταινίας - για να κάνω απλώσω κι εγώ τη φοβερή μου κριτική επί 2!

    Κι αφού όσοι σχολιάσαμε, για την ώρα, εκθειάζουμε την ταινία κι αφού, επίσης, θεωρούμε ότι έχει πολλά πράγματα να σε κάνει να σκεφτείς και να συζητήσεις, γιατί να μη ζεσταίναμε φέτος την κινηματογραφική λέσχη μας με την προβολή της;

    Ὀσο για το σφίξιμο και την αμηχανία, που λες, θετικοθεωρητική, να το χρεώσουμε και στα κατορθώματα μιας ικανής κινηματογραφικής γραφής;

    Καλή σας βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις