Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

σχολείο .......ζωντανό!
Να θυμάσαι ότι είσαι απολύτως μοναδικός. 
Όπως και όλοι οι άλλοι.

Είναι 6 Οκτώβρη και το σχολείο μας ξύπνησε...διαφορετικό:
ημέρα αθλητισμού, με θέμα την διαφορετικότητα και το ρατσισμό και τα παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες και 
ζωγράφισαν,έκαναν θεατρικό παιχνίδι


και μαθήματα χορού,


Κάποιοι είδαν ταινία, 


ενώ κάποιες άλλες αναζήτησαν μια ήσυχη γωνιά στη βιβλιοθήκη.Πινγκ-πονγκ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο,σκάκι στο αίθριοκαι η κυρία Ελένη, που δεν αντέχει να μη ζωγραφίσει λιγάκι!Φυσικά παρών, φύλακας-άγγελος ο κύριος Μάρκος.


Η μέρα κύλισε όμορφα με  μαθητές και καθηγητές να τη βιώνουν  διαφορετικά, δημιουργικά, να έρχονται  σε επαφή συζητώντας, σχολιάζοντας 
και έγινε μια αφορμή να στοχαστούν πάνω σε ζητήματα που πονάνε και προβληματίζουν.8 σχόλια:

 1. Εμείς δεν είχαμε τέτοια μέρα........:(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε, καλώς την οχιά! Τι γκρινιάζεις, παιδάκι μου; Δεν επινοούσαμε ένα σωρό μέρες κι εμείς; Και είναι άσχημα που τα παιδιά που ακολουθούν απολαμβάνουν καινούρια πράγματα; Ουφ!

   ( Πώς είναι οι μέρες σου; Τι κάνει το νησί σου; Τα φιλιά μας)

   Διαγραφή
 2. Στέλλα μου φαίνεται ότι προσπαθείς να με κάνεις να συγκινούμαι, από χαρά ,βλέποντας το σχολείο να ανελίσσεται και να προοδεύει. Μόλις βλέπω αυτές τις φωτογραφίες αισθάνομαι σαν ξενιτεμένος που βλέπει φωτογραφίες από το πατρικό του. Γιατί αυτό το σχολείο για 25 χρόνια ήταν κάτι σαν πατρικό μου σπίτι. Σας βλέπω και αισθάνομαι περήφανος για σας και τους μαθητές. Καλή συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε, Δημήτρη για τα καλά λόγια και τα ζεστά αισθήματα! Όλοι όσοι αγαπάμε το σχολειό μας, είμαστε ευπρόσδεκτοι στην αγκαλιά του! και κυρίως εσύ, που το στήριξες τόσα χρόνια! Θα βρούμε τρόπους, είμαι σίγουρη, να τα λέμε κι από κοντά.

   Διαγραφή
 3. Οι φωτογραφίες μεταφέρουν ένα κλίμα συμμετοχής, δημιουργίας, "τερπνού μετά ωφελίμου", που είναι και το ζητούμενο σε κάθε σχολείο. Είναι εξαιρετικό να αξιοποιείται έτσι μια ιδέα και να μη μένει στα χαρτιά.

  Τι ωραία, επίσης, που απλώνεστε, αξιοποιώντας όλους τους χώρους του σχολείου ( το αίθριο, την αίθουσα 16, την αίθουσα υποδοχής, βιβλιοθήκη, πολλαπλών..)

  Συγχαρητήρια σε όλους, παιδιά - μεγάλους, καλή δύναμη και καλή συνέχεια με πολλές ιδέες - κι ας μη μας ορίζουν "μέρα του ..".

  Καλή βδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Καλά, μην νομίσεις πως θα τα βλέπεις κι εσύ για πολύ από μακριά! Απλά σας αφήνουμε λίγο να ξεκουραστείτε (του αφυπηρετήσαντες) και μετά.....

   Διαγραφή
 4. ΑΧ τι χάνω!!! 6ο λύκειο Καλλιθέας, μια αξέχαστη εμπειρία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)