Σχολείο σε δράση (Ι)

Ξεκινάμε σήμερα, μια σειρά αναρτήσεων με στόχο της παρουσίαση δράσεων 
που συμβαίνουν στο σχολείο μας στα πλαίσια προγραμμάτων (και όχι μόνο!)
και νιώθουμε ότι κάνουν πιο ουσιαστική τη σχολική ζωή, 

Η πορτοκαλίτσα μας, πέντε ετών, τώρα!
  Κυριακή, και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το EnglishClub  και η Περιβαλλοντική Ομάδα, ξεκινούν το ταξίδι τους για τη φετινή χρονιά.

ENGLISH CLUB

  Δραστηριοποιούνται  και φέτος δύο ομάδες που έχουν ως κύριο στόχο την εξάσκηση της Αγγλικής και ….όχι μόνο.  


    Το σχολείο μας  τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία  σε διοργανώσεις του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών  (ακριβής προσομοίωση των εργασιών του ΟΗΕ),  συνέδρια τριών ημερών, που πραγματοποιούνται  αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα.  Πρόκειται για μια εμπειρία μοναδική και μια σημαντική ευκαιρία που δίνεται στους μαθητές  Λυκείων  να ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα, να εξασκήσουν την Αγγλική σε υψηλό επίπεδο και να γνωρίσουν συνομήλικους από όλο τον κόσμο.

   Από την περσινή χρονιά λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το DEBATE CLUB  κατά τα πρότυπα των Αμερικάνικων σχολείων και κολλεγίων. Πρόκειται για μηνιαίες δίωρες Κυριακάτικες συναντήσεις κατά τις οποίες δύο ομάδες μαθητών επιχειρηματολογούν  υπέρ και κατά ενός θέματος , κατόπιν έρευνας και προετοιμασίας. Παράλληλα εισάγεται φέτος στις συναντήσεις μας αυτές , ο θεσμός των mock trials, εικονικές δίκες στα Αγγλικά, βασισμένες σε αληθινές υποθέσεις.

English club ...εν δράσει.

"ψυχή" της ομάδας η κ. Βαγιοατίδου και δίπλα της και πάντα κοντά μας,
 ο Πάναγιώτης ο Κροντηράς, παλιός μας μαθητής, τώρα φοιτητής!
Περιβαλλοντική ομάδα


όλοι βοήθησαν να φυτευτούν τα χρυσάνθεμα...


 Πέντε  χρόνια πριν, γεννήθηκε μια ομάδα που ασχολείται με την καλλιέργεια του κήπου του σχολείου με λαχανικά, κηπευτικά και λουλούδια. Συναντιόμαστε  Κυριακές 3-5 το μεσημέρι για να περιποιηθούμε τα φυτά μας, να τα απολαύσουμε να μεγαλώνουν, να χαρούμε τους καρπούς τους και τα άνθη τους. 

Φυτεύτηκαν σήμερα στην αγκαλιά της γης!

     Κυρίως όμως να διασκεδάσουμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας, επιτέλους, κάτι βιωματικό. Οι Περιβαλλοντικές Δράσεις απλώνονται και σε άλλους τομείς όπως η ανακύκλωση και άλλους που αποφασίζονται από την ομάδα.
Προβλέπονται ακόμη,  περίπατοι και εκδρομές πάντα σχετικά με τις «περιβαλλοντικές μας δράσεις», που αφορούν όχι μόνο στη βιολογική καλλιέργεια, αλλά και σε οτιδήποτε μας ευαισθητοποιεί και μας κινητοποιεί.

Σχόλια

  1. Πότε θα φάμε πορτοκάλια;περιμένω απάντηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έλα σύντομα από το σχολείο, γιατί ...υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραίο το πορτοκάλι ,ζουμερό που μου έδωσες Στέλλα χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη χαρά που συνεχίζονται ( και οργανώνονται σε στέρεες βάσεις) οι δραστηριότητες αυτές στο σχολείο. Με την ίδια χαρά ελπίζω ότι αμοίβονται και οι συνάδελφοι για τις θυσίες που κάνουν στηρίζοντας τους θεσμούς (πλέον) αυτούς. Το θολό έτσι καθαρίζει,νοηματοδοτείται ο χώρος, δημιουργούνται δεσμοί, ζωντανεύει το άψυχο, βαθαίνουν οι σχέσεις, αποκτάει ουσία η εκπαίδευση.

    Καλή συνέχεια σε όλα. Κρατάμε έτσι το μότο της παλιάς μας εκδήλωσης για τ' αστέρια ζωντανό κι επίκαιρο: "Μ' ένα σκοπό του ταξειδιού: προς τ' άστρα" ( από τον Νίκο Εγγονόπουλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις