Εντροπία #15

Σε ένα μήνα (και κάτι ) έχουμε Χριστούγεννα...
Και μέσα σε πολλά πράγματα που  γίνονται τις μέρες των Χριστουγέννων  έχουμε και τον Άγιο Βασίλη!!!

Όχι ,όχι δεν θα σχολιάσω αυτό το υπέροχο κόλπο που έχουμε βρει για να δουλεύουμε τα παιδιά...
 
Άλλο θέλω να σχολιάσω...!!!
 
Θα έρθει λοιπόν η στιγμή όπου τα μικρά και χαρούμενα παιδάκια θα γράψουν το γράμμα τους στον κύριο με τα κόκκινα για να πουν πόσο καλά παιδάκια είναι και για να του ζητήσουν να τους φέρει  το δώρο τους!
 
Και κάπου εδώ είναι ο λόγος που κάνω την ανάρτηση αυτή !
 
Τα παιχνίδια!!!
 
Έχεις δει τα παιχνίδια που κυκλοφορούν σήμερα;;;
Για δες...



NAI!!!
 
Καλά είδες!!!

Αυτά είναι τα παιχνίδια που βγάλαν για τα μικρά μας τα παιδάκια!
 
Να παίζουν με ζόμπι και σκουπίδια!!!
 
 Όταν ήμουν εγώ μικρός ήταν πρόβλημα να παίζουμε με όπλα γιατί τα όπλα θα μας έκαναν κακό...
Ο Σύπερ-μαν και ο Μπομπ ο σφουγγαράκης περνούσαν λάθος μηνύματα και τώρα τα παιδιά κάνουν συλλογή από μινιατούρες με τίτλο
'Η σκουπιδοπαρέα , τα πλάσματα του υπονόμου...' ;;;!!!
 
Δηλαδή θα έρθει αύριο το πιτσιρίκι και θα πει :
'Η μικρή μου αδερφή γέμιση την πάνα της με κακάκια!!
Ωραία, θα έχω καινούριο παιχνίδι!!! '


Ή εγώ γέρασα απότομα και έγινα παράξενος ή δεν πάει καλά ο κόσμος...

Σχόλια

  1. γέρασες απότομα, έγινες παράξενος ΚΑΙ θες να τα σχολιάζεις όλα :P
    όσο για τα παιχνίδια, ειδικά στις μέρες μας -αν και ούτε με τα παιχνίδια-όπλα πολυσυμφωνώ- γίνονται όλο και πιο ηλίθια, διαχωρίζοντας ακόμη πιο πολύ τις δραστηριότητες των δύο φύλων. Όχι, τα κορίτσια δεν ασχολούνται αποκλειστικά με το πλέξιμο βραχιολιών ή με το μέικ απ ή με τα νύχια τους. Έλεος πια. Κανένα (καλό) παιδικό βιβλίο βλέπουμε να διαφημίζεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το "γέρασα απότομα"...καταπληκτικό! Το αφήνω ασχολίαστο, αλλά με έκανε να χαμογελάσω! Επί της ουσίας, τώρα, ο ¨Αγιος Βασίλης είναι ένα υπέροχο παραμύθι. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα πουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος για τα σημερινά παιχνίδια. Σίγουρα είναι ταιριαστά στη σημερινή κοινωνία ως σημαινόμενο και ως αισθητική. Το καλό είναι όμως ότι τα παιδάκια πάντα προτιμούν το κρυφτό και το κυνηγητό, τις βόλτες και τις αγκαλιές από όλα αυτά τα παιχνίδια που περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας γέρασαν προώρως, που λέει κι ο ποιητής, Γιώργο.

    Κι η παλιά διαφήμιση έδινε το όνειρο, που είχαμε μπροστά μας: Η εταιρεία σκέφτεται πριν από μας για μας.

    Μέσα σε λίγες δεκαετίες τα παιδιά μαζευτήκανε στα διαμερίσματα, λίγες οι ελεύθερες παιδικές συναθροίσεις, λίγες οι ομάδες, τα παιχνίδια πια δεν επινοούνται, τα παιχνίδια προσφέρονται, κάποιοι τα φτιάχνουν πριν από μας για μας. Ποτέ δε σε ξεχνώ. Κι εμείς κρατάμε πια μονάχα τις σακκούλες τους.

    Πάντως, νομίζω πως το στοίχημα του εκπαιδευτικού (τουλάχιστον) είναι κι εδώ: Να καταφέρει να προσεγγίσει τα παιδιά που μεγαλώνουν με τόσες διαφορές απ' ό,τι ο ίδιος, να μπει στην ψυχολογία τους, να τα καταλάβει όσο μπορεί και να προσπαθήσει να καλλιεργήσει αυτός κάτι από τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την ιδιαιτερότητα, την αισθητική, που ίσως δεν έχουν βοηθηθεί από τα παιδικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις