Γκρίζο εσείς, χρώμα εμείς

στην Ηλιάνα, τη Νάσια, την Έλενα


Τώρα που περνάνε οι μέρες, που στις αίθουσες μόνο οι άχαρες δοκιμασίες των εξετάσεων, η χρονιά αρχίζει και μετασχηματίζεται σε ανάμνηση.
Μέρες μαθημάτων , στο Γ2 θεωρητικό. Ζεστό, οικογενειακό κλίμα, ήρεμες παραδόσεις, αναλύσεις λογοτεχνίας. Τα κορίτσια μπροστά ακούνε, συμμετέχουν, ρωτάνε, απαντάνε. Και ταυτόχρονα, σκυμμένα στα χαρτιά τους, εναλλάσσουν τις σημειώσεις που κρατάνε με τα σχέδιά που κάνουν. 

Δεν έχουν αφήσει βιβλίο για βιβλίο που να μην του δώσαν χρώμα, που να μην το διακόσμησαν. Τα σχέδιά τους συνήθως μικρά επαναλαμβανόμενα μοτίβα, διακοσμητικά ή συμμετρικά, πολύχρωμα, δίχρωμα, μονόχρωμα. Χαίρομαι την αφοσίωσή τους, το ταλέντο τους, το εικαστικό μικροκλίμα που έφτιαξαν. Μια μέρα έχω τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου και τους ζητάω να τα απαθανατίσω. Και να, τώρα μπορούμε να τα χαρούμε όλοι. 





( Και τι κρίμα που έχω εδώ μόνο αυτά, ενώ υπάρχουν πολλά άλλα, σε τεράστια ποικιλία - πάρτε κόσμε! Κι επίσης, τι κρίμα που δεν το εκμεταλλευτήκαμε, να παραγγείλουμε ένα μεγάλο για να το κάνουμε κάδρο στον τοίχο.. )

Λοιπόν, σας αρέσουν; Καμιά παραγγελία;



Σχόλια

  1. Τι όμορφα που είναι!
    Εδώ βρίσκει καταφύγιο η ψυχή των παιδιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις, Στέλλα, όταν δεν της παρέχεται καταφύγιο ( της ψυχής, λέω..), το επινοεί η ίδια..

      Διαγραφή
  2. Και τα περισσότερα δεν είχαν ολοκληρωθεί όταν τα τραβήξατε. Τώρα είναι ακόμα πιο ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. Ε, βγάλτε τα καμιά φωτογραφία, να ολοκληρωθεί η συλλογή. Μια δεύτερη αναρτησούλα θα ήταν ό,τι έπρεπε:-)

      Διαγραφή
  3. Χαχαχα χαίρομαι που σας άρεσαν ^.^ <3 θα μας λείψουν αυτές οι ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, το ξέρεις πόσο μου άρεσαν. Και τα σχέδια και οι ώρες! Μας λείπουν κιόλας, Ηλιάνα..

      Διαγραφή
  4. Εμένα μου λες. Εκείνες τις ώρες μας ερχόταν η έμπνευση. Το Θρανίο μας δεν προλάβατε να βγάλετε. Εκεί να δείτε καλλιτεχνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν πρόλαβα ( αν και κάτι θυμάμαι). Το πρόλαβε η κ. Βάσω:-) Α, εδώ είναι η παρενέργεια: Μάλλον την κουράσαμε την κ. Βάσω, ε;

      Διαγραφή
  5. Συγνώμη που ρωτάω αλλά ποια είναι η κ.Βάσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κ.Βάσω, μαύρη οχιά μου, είναι η καλή κυρία που τρέχει πίσω από όλους μας, για να έχουμε ένα σχολείο καθαρό και όμορφο. Και που είναι αναγκασμένη, δυστυχώς, λίγο πριν τις εξετάσεις, να καθαρίζει με οινόπνευμα τα θρανία από τις εμπνεύσεις σας :-)

      Διαγραφή
  6. Α εγώ στα βιβλία μου εφάρμοζα κυβιστικές μεθόδους!Μοντέρνα τέχνη ρεεε!:ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις