Βραδινοί ασήμαντοι προβληματισμοί...

Αφορμή για τη δεύτερη ανάρτησή μου στο blog υπήρξε ένα "συμβάν" -ή καλύτερα, μια σειρά γεγονότων- ...γεγονότα...ασήμαντα! Προβληματίστηκα λοιπόν και σήμερα (και να με συγχωρέσετε που η ανάρτηση μου δεν έχει περιθώριο δυο-τρεις ημέρες από την προηγούμενη ανάρτηση σύμφωνα με τις εντολές του Στέλιου, αλλά δε μπορούσα να αγνοήσω το συγγραφικό μου οίστρο βραδιάτικα..!)
Εν πάση περιπτώσει..στο θέμα μας! Πιστεύω όλοι σε κάποιο σημείο της ζωής μας έχουμε νιώσει ή μας έχουν κάνει να νιώσουμε ασήμαντοι στο οποιοδήποτε θέμα. Ναι, ναι κάποιοι θα πείτε φταίει η εφηβεία κλπ κλπ..αλλά μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα!

Είναι πραγματικά απ' τα χειρότερα πράγματα να σε κάνουν να νιώθεις ασήμαντος..ένα τίποτα, βάρος στους γύρω σου, στην κοινωνία! Αφορμή μπορεί να υπάρξει μια απλή φράση, ένα βλέμμα, μια σπόντα.. Λίγο μπέρδεμα! Δεν έχω οργανώσει καλά τις σκέψεις μου! Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον απόφθεγμα του Γκάντι που ανακάλυψα: "Whatever you do in life will be insignificant. But it's very important that you do it, because nobody else will."   (=Οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου θα είναι ασήμαντο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις, γιατί δε θα το κάνει κανείς άλλος.)  Ίσως όντως όσοι σας λένε ότι είστε ασήμαντοι και όσοι πιστεύουν ότι δε θα καταφέρετε τίποτα σε κάτι συγκεκριμένο ή στη ζωή σας γενικότερα, να έχουν δίκιο. Πάντα όμως θα υπάρχει έστω και αυτό το ένα άτομο που θα σας υποστηρίζει και θα πιστεύει σε εσάς, ό,τι κι αν λένε οι υπόλοιποι. Όσες φορές κι αν μας κοιτάξουν με αυτό το επικριτικό και σνομπ βλέμμα, όσες σπόντες κι αν πετάνε στην προσπάθειά τους να μας κάνουν να νιώσουμε μηδαμινοί απλά επειδή θα έχουμε κάνει κάποιες επιλογές -για παράδειγμα- , πάντα θα υπάρχει αυτός ο άνθρωπος (όποια σχέση κι αν μας συνδέει μαζί του) που θα μας υπενθυμίζει αυτό που είπε ο Γκάντι!

Ότι κάνουμε στη ζωή μας είναι ασήμαντο..αλλά αν δεν το κάνουμε εμείς, τότε ποιος; Κι αν είναι ασήμαντο για κάποιον, δεν είναι για όλους! Και αυτό το άτομο να μην υπάρχει όμως (ή να μην βλέπουμε ότι υπάρχει) σταθείτε στα πόδια σας και δείξτε σ' αυτούς που θέλουν να σας κάνουν να νιώσετε ένα τίποτα πόσα αξίζετε και πόσα μπορείτε και ΘΑ καταφέρετε!

Αναζητήστε στη ζωή σας τους ανθρώπους που πιστεύουν σε εσάς και σας υποστηρίζουν γιατί στην τελική αυτοί είναι που αξίζουν. Όμως πρώτα απ' όλα να έχετε ΕΣΕΙΣ πίστη στον εαυτό σας! 

Σχόλια

  1. Από πότε δίνει ο Στέλιος εντολές;;;;;;;Τέτοια κάνεις Στέλιο και μετά μας πουλάς φούμαρα ότι δήθεν είσαι κατά των ιερχικών δομών!!Και ψεύεεεεδεσαι κιόλας λέγοντας ότι δίνεις και εντολές αφού ως γνωστό το αφεντικό είναι ΕΝΑ!!ΑΙντε!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

    Κάνε κάθε σου κίνηση όχι μόνο επειδή μπορεί να είναι σημαντική αλλά επειδή κάθε τι δεν ξέρει τι θα αποδώσει!!Τόλμα,δράσε,προχώρα,δέξου τις συνέπειες με ατσάλινη θέληση,μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε καταβάλει!!Σε χτυπούν χτύπα για να δείξεις ότι είσαι ζωντανός δεν έχει σημασία πόση δύναμη θα βάλλεις αρκεί να χτυπήσεις!!!Εντέλει ακόμα και τίποτα να μην έρθει όπως το επιθυμούσαμε κάτι θα έρθει για αυτό πιάσε την τύχη από τα μαλλιά και προχώρα με όσους θέλουν!!!Carpe diem με λίγα λόγια!!

    Σε καληνυχτώ κορίτσι με τους βραδυνούς ασήμαντους κατ' εσέ σημαντικούς για τους άλλους προβληματισμούς σου!!

    Καληνυχτώ και την υπόλοιπη παρέα εκτός από τον Στέλιο διότι δεν παραδέχεται την αξία των ιεραρχικών δομών!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!:Ρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και πάλι μπράβο. Και να ξέρεις ότι κάθε κίνηση σου είναι σημαντική γιατί ΕΣΥ επέλεξες να την κάνεις και μην επιτρέψεις να σου πούνε το αντίθετο. Ακόμα και αν είναι λάθος παραμένει δικιά σου επιλογή. Κανένας δεν μπορεί να σου πει τι να κάνεις και πως να το κάνεις γιατί είσαι ένας ελεύθερος και λογικός άνθρωπος που ξέρει να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν,
    Θεωρώ το όλο κείμενο προβοκάτσια ενάντιον μου από τη συγγραφέα Μαρία08 και το σκυλάκι της Ρασκολνίκωφ.Πρώτον!Ούδεποτε έδωσα εντολή.Δεύτερον,ο Ρασκόλνικωφ προφανώς σε άμεση επαφή με την Μαρία08 και θερμός υποστηρικτής των ιεραρχικών δομών θα έλαβε εντολή από τη συντάκτρια να σχολιάσει μόλις έγινε η ανάρτηση βρίσκοντας πάτημα στο κραυγαλέο ψέμα.Άρα είναι ένα πολύ καλά μελετημένο κατασκεύασμα που στόχο έχει εμένα και τις αντιιεραρχικές δομές.
    Πώς σας φαίνομαι για πολιτικός;(Άμα βγάλω το αντιιεραρχικές δομές από τη ρητορεία μου,εννοείται...)

    Πέρα από την πλάκα,
    Άμα δεν ξεστομίσει η Μαρία08 μια κακία για εμένα δεν μπορεί.:P
    Απλά τη συμβούλεψα να προσέχει πότε αναρτήθηκε το τελευταίο για να αφήνουμε ένα χρονικό διάστημα 1-2 ημερών να διαβάζεται και να σχολιάζεται.

    Η πλάκα είναι πως ήθελα να ανεβάσω κάτι που ετοίμασα προχθές μεταξύ 3-4 η ώρα τα ξημερώματα αλλά περίμενα να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.
    Μαρία υπάρχει και το χαρτί....
    Α να μην το ξεχάσω.
    Και η υπομονή.:p
    Αστειεύομαι.Άμα το ένιωθες τόσο έντονα,καλά έκανες και το ανέβασες.


    Και για να σχολιάσω επιτέλους κάτι ουσιαστικό πάνω στο θέμα...
    Συλλογίζομαι τέτοιες καταστάσεις.
    Δεν θυμάμαι να το έχω νιώσει αλλά σίγουρα έχω ακούσει μηδενιστικά σχόλια.Ίσως δεν το έχω νιώσει γιατί είμαι σίγουρος τις περισσότερες φορές για αυτά που κάνω ή δεν κάνω.:p

    Πάντως,είναι πολύ σημαντικό να έχεις αυτοεκτίμηση(βέβαια,συχγρόνως με αυτοκριτική).
    Γιατί συνήθως τέτοιες συμπεριφορές κάνουν συχνά "θρύψαλλα" όσους έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι προβοκάτσια ρε;;;Κρατική ασφάλεια είμαστε νομίζεις;;Δυο απλά ανθρωπάκια είμαστε που προσπαθούννα ιεραρχήσουν τον κόσμο!!Πρώτον απόδειξε το ότι δεν έδωσες εντολή!!Οι μαρτυρίες σε καίνε!!!Δεύτερον ουδέποτε ήρθα σε επαφή με την συγγραφέα του κειμένου και μάρτυρα εναντίων σου και όσο για τις ιεραρχικές δομές δεν φταίω εγώ που είναι οι καλύτερες!!Τρίτον οι αντιιεραρχικές δομές δεν χρειάζονται υπονόμευση έχουν ήδη καταρρεύσει!!

      Άσε την πολιτική στους ειδικούς μεσιε!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!Χρειάζεσαι ηγεσία όμως στιβαρή με βάση ιεραρχικές δομές και ποιος είναι ο πιο πιστός υπάκουος των ιεραρχικών δομών;;ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

      Απλά προσπαθείς να λασπολογήσεις εναντίον της μάρτυρος και να την απειλήσεις ώστε να ανακάλεσει,αλλά ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ!!Θα την προστατέψουμε ότι και αν χρειαστεί να γίνει μεσιε!!!

      Για τα ουσιαστικά δεν σχολιάζω είναι πολύ μπανάλ έτσι και αλλιώς!!ΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  4. Ήμουν σίγουρη ότι αυτή η λέξη (εντολές) θα τραβούσε την προσοχή του Ρασκόλνικωφ και θα επέφερε τέτοιου είδους σχόλια εναντίον του αγαπητού μας Στέλιου!(απ' όσο σας έχω παρατηρήσει δηλαδή πώς τρώγεστε σε κάθε ανάρτηση!) Ήμουν επίσης σίγουρη ότι ο αγαπητός μας Στέλιος δε θα έχανε την ευκαιρία να με ειρωνευτεί και να πετάξει τις κακίες του ως συνήθως! Η λέξη εντολές λοιπόν ναι χρησιμοποιήθηκε επίτηδες απλά για να επιβεβαιώσω τις υποθέσεις μου και όντως επιβεβαιώθηκα! Διόρθωση: Συμβουλές!(Ευχαριστημένος τώρα Στέλιο;;;;) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως με κατάλαβες;;;;;;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Δεν τρωγώμαστε σε κάθε ανάρτηση γιατί κάποιοι κάποιοι ξεχνιούνται!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

      Μαρία μην υποχωρήσεις στις απειλές του,εντολές ήταν!!!Μην το φοβάσαι!!Πες την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!!Πές την και η κοινωνία θα ωφεληθεί!!Και αν ο μεσιέ από πάνω σε απειλήσει καθοιοδήποτε τρόπο μην διστάσεις να προσφύγεις στην προστασίας της ιεραρχίας!!Θα σε προστατέψει αποτελεσματικά!!!

      Αλλά μην κάνεις πίσω!!Διακύρηξε πως ήταν εντολές και όχι συμβουλές,αποτίναξε τον φόβο του!!:Ρ

      Είμαστε όλοι μαζί σου!!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα όχι όχι! το σωστό να λέγεται! Δεν ήταν εντολές εξήγησα ήδη τι ήθελα να πετύχω χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη! Και για ακόμη μια φορά με επιβεβαίωσες!:Ρ

      Διαγραφή
    3. Έλα μην το φοβάσαι δε θα σε ακουσει!!Πες στον θείο Ρασκόλνικωφ με τι σε απειλησε!!!Σου υπόσχομαι ότι δεν θα σε πειράξει το γνωστό άγνωστο καθαρματάκι!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

      Σε τι σε επιβεβαιωσα;;;;;;;;;;;;;;;;;:Ρ

      Διαγραφή
  5. Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Λες και είμαστε στα χαρακώματα και προσπαθείτε να φοβίσετε τον αντίπαλο κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρασκόλνικωφ,
      δε σε παίρνει.Σήκωσε το άσπρο μπαϊράκι.

      Διαγραφή
    2. ZAMEEE!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΠΡΟ ΜΠΑΙΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΟΥ!!Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

      Όταν λοιπόν κατέβω θα βοηθήσω τη Μαρία να σταματήσει να σε φοβάται,θα την βοηθήσω να εξεγερθεί εναντίον σου,να κάνει την επανασταση της και εσύ δεν θα πρέπει να κανεις τίποτα γιατί αλλιώς θα είσαι κατασταλτικός μηχανισμός έναντι ενός κοινωνικού αγώνα!!!Εεε;;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  6. Γεια σας.

    Αντιπαρέρχομαι το θέμα που προέκυψε, περί εντολών και συμβουλών, περί ιεραρχίας και αναρχίας κλπκλπ, για να επαινέσω και πάλι τη Μαρία08 που βάζει ωραία θέματα στο μπλογκ.

    Καθώς προχωράει η ζωή (μου), διαπιστώνω όλο και πιο συχνά ότι η ανσφάλεια και η ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης απασχολεί πολύ, μα πολύ περισσότερο κόσμο από όσο νόμιζα κάποτε. Και είναι ενδιαφέρον να παρακολουθούμε με ειλικρίνεια και διάθεση ενδοσκόπησης κι αυτοανάλυσης πώς η γνώμη μας για τον εαυτό μας περνάει μέσα από τη γνώμη που αντιλαμβανόμαστε να έχουν οι άλλοι για μας.
    Θυμάμαι ένα συνομιλητή μου σε μια εκμυστηρευτική του στιγμή, να μου λέει: "Πίστεψέ με, δε μ' ενδιαφέρει καθόλου τι λέει ο κόσμος". Για να μείνει σιωπηλός λίγες στιγμές και να συμπληρώσει μετά, με χαμηλωμένη φωνή: "Δηλαδή, μόνο αυτό μ' ενδιαφέρει". Υπάρχουμε μέσα από τους άλλους και το ζήτημα της αυτοεκτίμησης φοβάμαι πως είναι πολύ σύνθετο και βαθύ.

    Ίσως ένα σταθερό, με γερές βάσεις, αξιακό σύστημα, που θα χτίζουμε σιγά σιγά στη ζωή μας, να είναι η απαραίτητη προϋπόθεση που έχουμε ανάγκη για να πορευόμαστε στη ζωή μας. Κι ίσως κι εδώ η αγάπη να κρύβεται: η αγάπη για τον εαυτό μας, για τις αδυναμίες και τα αδιόρθωτα κουσούρια, η αγάπη για τον Άλλο, για ό,τι δεν είμαστε.

    Α, πολύ το σοβάρεψα! Ένα ευχαριστώ στη Μαρία μόνο ήθελα να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "η κόλασή μου είναι οι ΄άλλοι'",όπως το είπε ο Σάρτρ.Σε συγκεκριμένες συνθήκες,Μαρία,οι 'άλλοι' δεν είναι παρά εμείς,εκείνη η συμβατική-άχρωμη,άοσμη,άγευστη,ανέγγιχτη,κουφή α-συν-αισθησία που μας ακυρώνει ως ανθρώπους,ως έσχατο καταφύγιο στην αμηχανία της συνύπαρξης.Πλην όμως "στην αγάπη" ή "μπαινεις σαν πανσέληνος" ή τίποτε,σβήνεις.
      θα σου χαρίσω ένα στίχο από τραγούδι του Σαββόπουλου-όπως μου χαρίστηκε κι εμένα:"η ζωή αλλάζει,δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία-κι έρχεται η στιγμή ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ'αφήσεις".

      Διαγραφή
  7. Σαφώς, χρειάζεται να ακούμε τους άλλους εφόσον ζούμε μαζί.
    Όμως υπάρχουν 2 μεγάλες παγίδες...(Διατύπωσε και τις 2 ο εκμυστηρευτικός συνομιλιτής.)

    Στην πρώτη περίπτωση ισχύει η φράση:Με ενδιαφέροι μόνο τι λένε όλοι οι άλλοι για εμένα.Επομένως,δημιουργείται μια ισχυρή σχέση εξάρτησης από τους άλλους που συνοδεύεται από μηδενική αυτοκριτική και αυτοεκτίμηση ή αλλιώς απόλυτη ετεροκριτική και ετεροεκτίμηση.Έτσι χάνεται βούληση του ατόμου,μαζοποιείται και ετεροκαθορίζεται.

    Από την άλλη όμως μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο."Δε με νοιάζει καθόλου τι θα πουν άλλοι"
    Αυτή η στάση είναι κυριολεκτικά απορριπτική για τους άλλους σα να μην έχουν το επίπεδο διαμόρφωσης και διατύπωσης κάποιας κριτικής.Νομίζω πως είναι μια στάση αμυντική και ταυτοχρόνως επιθετική προς το κοινωνικό σύνολο από το άτομο.
    Το λέω αυτό γιατί και εγώ κάποτε είχα πει το ίδιο,όμως λίγο πιο ήπια.

    Τελικά πιστεύω πως οφείλουμε να ακούμε τους άλλους λόγω κάποιων αρχών όπως: ο σεβασμός στη συμβίωσή μας, σεβασμός στη ανθρώπινη ύπαρξη,στην διαφορετικότητα.Στην τελική θα μπορούμε να πάρουμε από τους άλλους κάτι που μας έλειπε,που δε σκεφτήκαμε και να δώσουμε στους άλλους κάτι δικό μας.Ή άμα δε θέλουμε να βρεθούμε σε αντιπαράθεση,μπορούμε να αναλογιστούμε τι οδηγεί τον άλλον να κάνει αυτή την κριτική.Ίσως μετά να κάνουμε κάποια αναθεώρηση,μία αυτοκριτική.Ίσως να ανακαλύψουμε κάτι στις κοινωνικές σχέσεις,στην κοινωνία που είμαστε και μας περιβάλλει.
    Το σίγουρο είναι πως θα βγούμε κερδισμένοι.

    Αλλιώς ας πάει να ζήσει μονάχος του ο καθένας.

    ΥΓ.Δε με νοιάζει ότι και να πείτε.Εγώ είπα τα δικά μου και τώρα άντε γεια.:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ2:Νιόνιο,έκανα το σχόλιο για εσένα.Να μη νιώθεις και τόσο σοβαρός...:p

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις