the experiment

Γράφει η Ελπίδα Χαμζίν

Την περασμένη εβδομάδα στην Χημεία Κατεύθυνσης  κάναμε ένα πείραμα, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε,  ήταν το αγαπημένο μας. Γιατί; Επειδή αρχικά δεν ακολούθησε εργασία , από αυτές τις ωραίες με τους μεγάλους αριθμούς, τα διαγράμματα και της Παναγιάς τα μάτια. ΟΧΙ. Απλώς κάναμε το πείραμα . Δεύτερον, το πείραμα είχε πλάκα για όλους. Δεν ήταν σαν τα άλλα πειράματα, με τον ακατανόητο ενθουσιασμό του καθηγητή, για φυσαλίδες Η2 που έβγαιναν κάθε 10s και ω.. μαγεία. Το απολαύσαμε,


γιατί νιώσαμε λίγο μυστικοί πράκτορες CIA  και έτσι. Τι κάναμε;  Με μερικές (απόρρητες) ουσίες, καταφέραμε να γράψουμε ένα μήνυμα σε ένα χαρτί το οποίο εξαφανιζόταν και ύστερα,
το ζεσταίναμε με ένα πιστολάκι και –ω- εμφανιζόταν, σαν την μπλε κόλλα UHO ένα πράγμα. Πωρωθήκαμε και το επαναλάβαμε άλλες δυο-τρεις φορές. Ήταν σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα πειράματα και το θέμα είναι ότι όντως το καταλάβαμε.

Ελπίζουμε –ε, υπέροχοι καθηγητές χημείας- ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια πειράματα!
Ελπίδα Χαμζίν

Σχόλια

  1. ω! αγαπημένη και υπέροχη χημεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω,-κατά μίμηση της Αλς-αγαπημένες κι υπέροχες φατσούλες που πειραματίζονται όχι με ...φυσαλίδες...Αφού κι εγώ η "από αλλού φερμένη",αγαπούσα πολύ τη χημεία-γι'αυτά τα μαγικά της.Εκείνο το μπλε; κοβάλτιο[έτσι το λέμε,Ελπίδα;] με στοίχειωνε.Ζηλεύω τις ομορφιές σας.Χαρά στους δασκάλους σας,παιδιά,να σας χαίρονται!Είστε τόσο όμορφοι!Κι "η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"!
      Άννα Ζ.

      Διαγραφή
  2. Με την πεποίθηση ότι "η έκπληξη είναι μητέρα της μάθησης", παρακολούθησα λίγο από την πειραματική διαδικασία και η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε πλήρως!
    Μπράβο στον κ. Λάη και τα παιδιά.
    Θα πρέπει να παρατηρήσω όμως ότι και τα πειράματα στα οποία τόσο γλαφυρά αναφέρεσαι Ελπίδα: "Επειδή αρχικά δεν ακολούθησε εργασία , από αυτές τις ωραίες με τους μεγάλους αριθμούς, τα διαγράμματα και της Παναγιάς τα μάτια ", έχουν τη θέση τους στη σχολική ζωή και στην επιστήμη, μια που η παιδεία είναι και "παίδεμα".
    Απόλαυσα την ανάρτηση και, ως χημικός, πηρα το μήνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο για κάτι τέτοιες μέρες μπορώ να πω ότι μου αρέσει η χημεία για τα πειράματα της!!Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στους μικρους χημικους!!

    ΥΓ:Όπως στη CIA ε;;Ενδιαφέεεροον!!!

    ΥΓ2:Παιδιά να ζητήσετε να κάνετε ένα πολήυ συγκεκριμένο εκρηκτικό πειραματάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ναι ήμουν κι εγώ εκεί!! Και θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ελπίδα ότι ήταν το καλύτερο πείραμα της φετινής χρονιάς!! :):) Ευελπιστώ όμως ότι θα υπάρξει και κάποιο άλλο έτσι παρόμοιο κι ενδιαφέρον πείραμα μέχρι το τέλος της χρονιάς για να χαρούμε κι εμείς λίγο.

      Διαγραφή
  5. Αll we need is love, λοιπόν, αν κρίνουμε από το αποκωδικοποιημένο γαλάζιο μήνυμα που ζεστό ζεστό ( από το πιστολάκι) και περήφανο κρατάνε τα παιδιά της τελευταίας φωτογραφίας.

    Και να 'ταν μόνο αυτό το πείραμα! Κάποιος πρέπει να μας πει τι γίνεται φέτος με το χημείο. Διαπιστώνεται πολυκοσμία, κίνηση, χρώματα αρώματα και καπνοί, καθώς και ..."μια ωραία ατμόσφαιρα". Όση ζήλεια και να'χω, ως φιλόλογος, οφείλω να το παραδεχτώ: Το χημείο φέτος αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς χώρους του σχολείου. Συνάδελφοι, παιδιά, καλή συνέχεια.

    Ελπίδα, το σατανικό σχέδιο του κ. Λάη ήταν να μη σας βάλει εργασία με το πείραμα, ώστε να μετρήσει το κείμενο της ανάρτησής σου για το μάθημα των κειμένων. Άριστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το πρόσεξα!!Κ. Μάνεσγη από πότε ένας φιλόλογος χρησιμοποιεί ξένη ορολογία για να εκφραστεί;;;;;;Τσ τσ τσ τσ!!

      Διαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι είχα μια αγωνία για το αν θα αρέσει στους μαθητές ή όχι, ίσως γιατί ειχα αφιερώσει αρκετό χρόνο στην προετοιμασία του πειράματος και του φύλλου εργασίας. Ευτυχώς, μάλλον όλα πήγαν καλά αν συμπεράνω από τα χαρούμενα πρόσωπα στο εργαστήριο και τα ευμενή σχόλια. .(Παρεπιπτόντως, Ελπίδα απαλλάσσεσαι απο τα επόμενα διαγράμματα μιας και έκανες τόσα την τελευταία φορά και απ΄οτι καταλαβαίνω το απο δω και πέρα αποτελεί ...τραυματική εμπειρία).
    Τώρα για τη συνέχεια, κάτι υπάρχει κατά νου…. Για την οδοντόκρεμα του ελέφαντα έχετε ακουστά;….ή για το blue bottle που δεν είναι και τόσο blue;….
    Η συνέχεια επι του …εργαστηρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑ ευχαριστώ κ. Λάη!! Χαίρομαι που άρεσε σε όλους το κείμενο =) Ποιο είναι το "εκρηκτικό πείραμα" που προαναφέρθηκε; Ενδιαφέρομαι πολύ!!

      Διαγραφή
  7. Θέλουμε και άλλα τέτοια πειράματαααα!!!! Μεταμόρφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις