Δυό χρόνια μετά



Δύο χρόνια μετά και ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει από τις συνέπειες εκείνης της νύχτας της 6ης Δεκεμβρίου.Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένα 15χρονο μαθητή.Μέσα στη μέγγενη εκείνων των γεγονότων κανείς δεν κάθησε να σκεφτεί τις πραγματικές αιτίες του περιστατικού.Επικράτησε μια μηδενιστική αντίληψη του τύπου κάψτε την Αθήνα και η αστυνομία φταίει για όλα.Αν όμως σκεφτόμασταν καλύτερα θα διαπιστώναμε ότι τα παραπάνω είτε στερούνται κάθε λογικού επιχειρήματος είτε δεν στηρίζονται αξιόπιστα.Έτσι ηθικός αυτουργός υπήρξε η αποστερημένη από ηθικές αρχές και αξίες και χωρίς αναστολές κοινωνία και ο αστυνομικός ο φυσικός αυτουργός.Χωρίς να υποβαθμίσω το γεγονός ότι πυροβόλησε όχι τόσο κατά ενός παιδιού όσο κατά ενός ανθρώπου,νομίζω ότι αυτά είναι το φυσικό επακόλουθο της κοινωνίας που περιέγραψα προηγουμένως.Τέτοιου είδους δολοφονίες συνέβαιναν και θα συνβαίνουν αν δεν κάνουμε κάτι.Πώς όμως?Για να εξαφανιστεί αυτό το φαινόμενο θα πρέπει πρώτα να εξαφανιστεί ο ηθικό αυτουργός δολοφονιών τέτοιου τύπου.Η ανήθικη κοινωνία που ενώ 364 μέρες το χρόνο θεοποιεί το σώμα και το χρήμα και κατατάσσει όσους μιλάνε για ηθικές αξίες και πρότυπα στους οπισθοδρομικούς και αντιπροοδευτικούς και επιδιώκει μόνο πως θα διασκεδάσει και θα καταστρέψει τον χώρο στον οποίο ζει ή να αποθεώσει τη βία μοιάζει ευτελώς υποκριτική όταν στεναχωριέται για το θάνατο ενός παιδιού,διότι επαναλαμβάνω υπήρξε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.Για αυτό όποιος θέλει πράγματι να τιμήσει τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πρέπει όλα τα παραπάνω όχι μόνο να τα καταδικάσει αλλά και να εφαρμόσει τα αντίθετα από αυτά.Και ναι υπάρχει μια μερίδα αστυνομικών που επειδή φέρουν όπλο νομίζουν ότι είναι κάποιοι και μπορούν να συμπεριφέρονται άσχημα,αλλά από αυτό μέχρι να κατηγορούμε μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα για τις πράξεις μιας ομάδας συναδέλφων τους δεν είναι σωστό.Είναι το ίδιο με το να κατηγορούμε όλους τους γιατρούς επειδή κάποιος από αυτούς δεν έκανε καλά την δουλειά του.Το να γενικεύουμε είναι εύκολο το να ξεχωρίζουμε πραγματικά όμως αυτό είναι το δύσκολο.Ας ελπίσουμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε την περιγραφείσσα κοινωνία ώστε να μπορέσουμε να ξεγύγουμε από τον θανατηφόρο ύπνο που έχουμε πέσει σαν έθνος,άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να μιλούν για αυτό.


Ανάρτηση:Νίκος Κατσιαούνης

Σχόλια

  1. Γεiα σου ρε Νίκο.Συμφωνώ μαζί σου.Ο κόσμος θα γινόταν καλύτερος εάν ο καθένας σκεφτόταν λογικά και ήρεμα κάθε του ενέργεια και δεν παρασυρόταν από τις μάζες και το πολύ μπλα-μπλα κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Και ναι υπάρχει μια μερίδα αστυνομικών που επειδή φέρουν όπλο νομίζουν ότι είναι κάποιοι και μπορούν να συμπεριφέρονται άσχημα,αλλά από αυτό μέχρι να κατηγορούμε μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα για τις πράξεις μιας ομάδας συναδέλφων τους δεν είναι σωστό."

    συμφωνουμε απολυτα φιλε νικο!!Εχω δικο μου ατομο αστυνομικο που καταδικαζει την ενεργια του ειδκου φρουρου (που φυσικα δεν ειναι αστυνομικος και δε δεχτεικε καμια εκπαιδευση). Ξερω απο πρωτο χερι κι αν θες να μιλησουμε πιο φιλολογικα, απο εσωτερικη οπτικη τις καταστασεις...

    Ειναι τοσο αδικο να μισουμε τα οργανα της ταξης. Ειδες κανεναν να κανει λογο για την πολυ επιτυχημενη ομαδα ΔΙΑΣ? οχι βεβαια!!
    Τεσπα, ειπαμε η βια φερνει βια και ολοι οσοι τα σπαγαν το υποστηριζαν!Θυμαμαι προπερσι μας κρατησαν παραπανω στο φροντ διοτι εξω τα εσπαζαν. Θυμαμαι που μας καλουσαν σε καταληψη ακομα κ περσι;Φιλε μαθητη/φοιτητη αν θες να θρηνησεις κανε μια ειρηνικη πορεια..
    Και να με θυμηθεις παλι τα ιδια θα εχουμε..

    ΥΓ: μαρεσουν οι ιδεες σου, πο ωριμες απο αλλα παιδια της ηλικιας σου/μας. Και οχι μονο απο αυτην την αναρτηση, και απο αλλες που εχω δει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω ως προς το οτι το γεγονός πως ενα (όχι μικρο) μέρος των αστυνομικων δε σημαίνει ότι όλοι ειναι γουρούνια κτλπ. Είναι λάθος στο να στοχοποιούνται τα άτομα αυτά αλλά αυτό είναι επακόλουθο της δουλειάς που διάλεξαν.Η δουλειά τους είναι να καταστέλλουν την οργή του κόσμου και να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας γινόμενοι τα σκυλιά του κράτους.

    Ειδες κανεναν να κανει λογο για την πολυ επιτυχημενη ομαδα ΔΙΑΣ? οχι βεβαια!!
    Ποιά ακριβώς επιτυχημένη δουλειά?

    Θα συμφωνήσω πως είναι υποκριτική η στάση της κοινωνίας και όλων των γνωστών που κλαίγονταν αλλά αυτή κοινωνία δεν περιλαμβάνει τους πάντες.

    Αυτα.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.Περαστικός ήμουνα και είπα να πω τη γνώμη μου.Με όλη την καλή διάθεση.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περαστικε,
    μιας κ αναφερθηκες στο σχολιο μου να σου απαντησω!!
    Ειδες που κανεις δεν ξερει? γιατι κανεις δεν τους ενημερωνει?γιατι απλα μας δειχνουν παντα ο,τι είναι ασχημο για την εικονα της αστυνομιας. Κι ομως ξερεις τι δουλεια κανουν;
    Βγαινεις και τους βλεπεις παντου.. Ειναι οντως χρησιμοι. Ειναι πιο γρηγορα στα μερη που χρειαζονται.Τι να σου πω; Για ναρκωτικα, ληστειες, θυματα κλπ κλπ..
    Απλα δε μας ενημερωνουν, μονο παραπληροφορουν...
    Και μονο να σκεφτουμε οτι ολοι εκεινοι εκει εξω ειναι σαν εμας, εχουν οικογενεια πισω που τους περιμενει με τετοια αγωνια, ειναι ανθρωποι και δεν περνουν περισσοτερα χρηματα απο μας (ειδικα τωρα που τους εκοψαν τοοοσα), κατι κοινο θα βρουμε, θα τους καταλαβουμε ισως...
    (φυσικα και καταδικαζω τη βια, μα δεν ειναι ολοι ετσι, οπως λεει κ ο νικος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά μας , φίλοι, συγγενείς , γείτονες ! Δεν ήρθαν από άλλη χώρα , από άλλο πλανήτη . Εμείς ως πολιτεία τους καθιερώσαμε εδώ και χιλιάδες χρόνια (με εκείνη ή την άλλη μορφή) γιατί τους έχουμε απόλυτη ανάγκη για άπειρους λόγους πρακτικούς και ουσιαστικούς. Το αν υπάρχουν μερικοί που δεν είναι άξιοι για αυτό τους το έργο ,δεν σημαίνει τίποτα.Πάντα και παντού θα υπάρχουν ανάξιοι .Ακόμα και στο χώρο της εκκλησίας , παιδείας , πολτικής κλπ κλπ.υπήρχαν και θα υπάρχουν ανάξιοι.Το σώμα της πολιτείας θα τους αποβάλει αργά ή γρήγορα (ίσως και ποτέ),αλλά δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε όλους όσοι ανήκουν ή υπηρετούν στο ίδιο σώμα - κατηγορία - επάγγελμα .Οι άκριτες γενικεύσεις είναι πέρα για πέρα λάθος . Επίσης αν υποχρεώνονται ή διατάσσονται να κάνουν εκείνο ή το άλλο , το φταίξιμο δεν είναι δικό τους , αλλά των πολιτικών ή των άλλων κοντόφθαλμων προϊσταμένων τους.
    Θα περιμέναμε στον στρατό ή άλλα σώματα ασφαλείας ο κάθε φαντάρος να κάνει ότι του υπαγορεύει κάθε φορά η συνείδησή του ; Μήπως πιστεύετε ότι ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο ; Μήπως πιστεύετε οτι μπορούμε να αποβάλλουμε την κακία και δολιότητα από μέσα μας; Καλές οι ευχές αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη . Ας προσγειωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικός κι εγώ, περαστικέ και Νίκο,
    κι αν μου επιτρέπετε και λίγο έξω από το θέμα - με πρόθεση, πάντως.
    Θέλω να σας μεταφέρω μια σπιθίτσα χαράς που ανάβει στο βάθος, όταν βλέπω πως αυτό το μπλογκ σιγά σιγά περνάει στα χέρια των μαθητών: Την ανάρτηση την έκανε ο Νίκος ολομόναχος, ενώ κάποιες γνώμες συμμαθητών ήδη έχουν κατατεθεί - και ελπίζω να κατατεθούν κι άλλες.

    Αυτό τον τελευταίο καιρό το σχολικό μας ιστολόγιο αναζητά τρόπους να βγει λίγο από την κλεισούρα του, να περάσει περισσότερο σε μαθητικά χέρια, κι η βαθύτερη επιθυμία είναι να υπάρξουν, να υπάρχουν, πρόθυμα παιδιά γι' αυτό.
    Προτού, λοιπόν, γίνει κάτι, μέσα από τις τελευταίες αναρτήσεις διακρίνω στοιχεία συνέχειάς του.
    Θα γίνουν, βέβαια, συζητήσεις σχολείο και ελπίζω να καταλήξουμε σε ένα ανανεωμένο, δυναμικό, μαθητοκεντρικό σχολικό ιστολόγιο.


    Όσο για το θέμα που θέτεις, Νίκο, δεν υπάρχει διαφωνία στο ότι οι γενικεύσεις είναι αρχή ρατσισμού. Στο ότι χρειαζόμαστε να αναπτύξουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, την κριτική μας λειτουργία και να ξαναγεννήσουμε ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοφοπλάστες κάτι μου λέει ότι θα γίνουμε ΠΑΡΑ πολύ καλοί φίλοι εμείς οι δύο.Αλς με κάνεις και κοκκινίζω.Μόνο εγώ σε συγχαίρω για τα ποιήματα σου και όχι το αντίστροφο.Πέρα από την πλάκα δεν ξέρω αν είμαι πιο ώριμος,δεν μπορώ να το πω εξάλλου,αλλά νομίζω ότι είμαι πιο ευαισθητοποιημένος.Ποιος ξέρει τον ευατό του άλλωστε?Τώρα περαστικέ εσύ.Νομίζω ότι είσαι αρνητικά προκατειλλειμένος απέναντι στους αστυνομικούς.Ο καθένας όμως αν τον κλέψουν και συ μαζί νομίζω θα αρχίζεις να φωνάζεις ότι δεν υπάρχει αστυνομία ότι δεν υπάρχει κράτος κτλ.Ο καθένας θα ήθελε να έχει έναν αστυφύλακα για τον ευατό του,΄ςτσι ώστε να αισθάνεται ασφαλής.Και πρέπει να ξέρεις ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ο σάκος του μποξ μεταξύ μιας κοινωνίας που είναι ζαλισμένη δεν έχει σημασία γιατί και μιας μερίδας αδίστακτων ανθρώπων που διψούν για εξουσία και δεν είναι καν Έλληνες.Άρα καταλαβαίνεις νομίζω ότι αλλού πρέπει να στρέψεις την οργή σου και την προκατάληψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Μάνεση ναι βγήκατε εκτός θέματος.Ανώνυμε/η συμφωνώ απολύτως μαζί σου και επαυξάνω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα.
    Μου φαίνεται πως κι εγώ περαστική είμαι από εδώ.

    Πριν δύο χρόνια η νεολαία βγήκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ένας αιμοβόρος όχλος που στόχο είχε την καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.
    Πριν ένα χρόνο έγινε μόνο μία μικρή αναφορά ως προς τις ειρηνικές πορείες των μαθητών.
    Φέτος, όλοι θα έχουν ξεχάσει το τραγικό γεγονός που έλαβε μέρος στη χώρα μας. Δεν δολοφονήθηκε μόνο ένα παιδί αλλά ένας άνθρωπος, τα όνειρα και η εμπιστοσύνη των πολιτών και πολλά άλλα.
    Πράγματι χρειαζόμαστε λογική για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά αλλά σε έναν κόσμο όπου οι προκαταλήψεις και οι δεισιδαιμονίες κυριαρχούν μόνο οι νέοι μπορούν να φέρουν τη διαφορά.

    Το ξέρω, βγήκα λίγο "εκτός θέματος" αλλά αυτές ήταν οι σκέψεις μου μόλις διάβασα τις πρώτες αράδες του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανένα πρόβλημα Λίζα.Έχουμε την ελευθερία του λόγου,ακόμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νικο,
    οποτε ωρα να δωσω και γω τα δεοντα :)
    δεν ειναι κακο να εισαι ανωριμος αρκει να εισαι ευαισθητοποιημενος. Εγω να δεις ανωριμοτητα !!!:)

    οοο Διονυση, φιλολογος και εκτος θεματος? τς τς τς τς τς τς τς :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η φωτογραφία του Αλέξανδρου, προκαλεί κύματα θλίψης και οργής.
    Άδικος θάνατος.
    Συμφωνώ ότι οι γενικεύσεις βλάπτουν, όμως είναι μεγάλη ανάγκη πλέον, να υπάρξει ένας άλλος ρόλος για την αστυνομία, μια διαφορετική εκπαίδευση, μια στάση δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, μια ψύχραιμη, "επαγγελματική" συμπεριφορά της παραβατικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ανωνυμε,
    δεν ξερω προς τα που ριχνεις τα βελη σου- καρφια...
    Αλλα αφου το ιντερνετ ειναι ενας χωρος που ολοι μπορουν να χρησιμοποιουν και αφου το μπλοκ ειναι ανοιχτο (γτ υπαρχουν και κλειστα) νομιζω οτι ολοι μπορουν να γραψουν.. εξαλλου δε νομιζω να ενοχλουνται οι μαθητες ή καθηγητες του 6ου. Οι διδιακτυακες μας σχεσεις ειναι κατι παραπανω απο καλες...

    Δεν ξερω τι εννουσες αλλο το σχολιο σου αφου μιλαει για τους.. "ξενους"¨αναφερεται και σε μενα..

    Συγγνωμη που απαντησα στο σχολιο σου, αλλα πραγματικα μου εκανε εντυπωση αυτο το κλιμα εχθροτητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νίκο,έγραψες προηγουμένως πως ο καθένας θα ήθελε να έχει έναν αστυνομικό δίπλα του για να νιώθει ασφαλής. Εμένα προσωπικά να μου λείπει.Δε θα ένιωθα καθόλου ανεξάρτητος και δε θα με επωφελούσε με την ασφάλεια που θα μου προσέφερε.Θα είχαμε υποταχτεί όλοι με αυτόν τον τρόπο.Οι λίγοι μόνο θα επωφελούνταν.

    Με αυτό το σκεπτικό αντίστοιχα θα μπορούσαν να εγκατασταθούν παντού κάμερες και να είναι όλα ελεγχόμενα.Όλα να κυλούν ρολόι.Να ΜΗΝ ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΕΙ κανείς.Κάτι το οποίο σιγά-σιγά γίνεται επικαλούμενοι τις οδικές παραβάσεις,την προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.Ζούμε σε ένα κόσμο ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ.

    Μπορεί να ακούγονται ακραία όλα αυτά αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γιατί ο κόσμος ποτέ δεν ήταν αγγελικός (όπως κάποιος είπε),ούτε είναι,ούτε και θα γίνει.
    Τόσα χρόνια ιστορίας και ζωής θα έπρεπε να το έχουμε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δες Νικο, μαρεσε αυτο και το αντιγραφω: "ΝΑ ΓΙΝΩ Η ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Να γίνεις ότι νομίζεις. Μόνο να σκεφτείς, ότι αυτό που θα επιλέξεις θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Όσο αφορά την αστυνομία, αν μπορείς να έχεις και από αλλού εισοδήματα ώστε να μη σε ενοχλεί ο μικρός μισθός, τότε προχώρα. Επίσης προχώρα αν δε σε πειράζει που δε θα έχεις προσωπική ζ...ωή, η αστυνομ...ία ακόμη και σήμερα ανακατεύεται στα προσωπικά των υπαλλήλων της. Επίσης προχώρα αν δε σε πειράζει που θα δουλεύεις όλες τις αργίες όταν οι άλλοι κάθονται. Προχώρα, αν δε σε ενοχλεί που θα πληρώσεις από τη τσέπη σου για να έχεις έναν ικανό.. οπλισμό. Προχώρα αν δε σε ενοχλούν τα ξεσπιτώματα με τις εσωτερικέ μεταθέσεις, κυρίως για να βολευτεί κάποιος που έχει μέσον κτλ... Προχώρα αν δε σε ενοχλεί γενικώς η ρουφιανιά.... Προχώρα αν μπορείς να αντέξεις στις πλάτες σου όλα τα στραβά της Ελληνικής κοινωνίας. Τα κανάλια άλλωστε το λένε κάθε μέρα, η αστυνομία φταίει για όλα! Προχώρα αν δε σε πειράζει που θα δουλεύεις περισσότερες ώρες χωρίς να αμοίβεσαι. Αυτή είναι Ελληνική πρωτοτυπία, μόνο εδώ συμβαίνει! Προχώρα αν δε σε ενοχλεί η στολή, άμα δε σηκώνεις τα χέρια ψηλά, δεν έχεις πρόβλημα, μόνο τότε συνήθως ξυλώνεται! Προχώρα αν είναι να γίνεις αξιωματικός και όχι αστυφύλακας, πίστεψέ με, η λέξη βαθμολόγιο για τον αστυφύλακα είναι ΚΙΝΕΖΙΚΗ, άσε που για όλα στο τέλος φταίει ο αστυφύλακας, κορόιδο είσαι; Προχώρα αν δε σε ενοχλούν οι διαταγές και ο τρόπος που αυτές δίνονται. Προχώρα αν μπορείς να καθήσεις σε ένα κάθισμα με άλλον έναν στα λεωφορειάκια των διμοιριών της επαρχίας! Προχώρα αν μπορείς να αντέξεις το ξύλο στα επεισόδια και μετά τις κατηγορίες ότι εσύ φταις που έφαγες ξύλο. Προχώρα αν μπορείς να καθήσεις όρθιος ένα 24ωρο! Προχώρα αν μπορείς να παραδεχτείς ότι ο γάιδαρος πετάει! Προχώρα αν μπορείς να οδηγήσεις σαραβαλιασμένα αυτοκίνητα. Προχώρα αν μπορείς να επιβάλεις το νόμο και να σου λένε κι ευχαριστώ αντί να σε βρίζουνε! Προχώρα αν μπορείς να είσαι ήρεμος και να περιμένεις να σου ρίξει πρώτα ο κακοποιός και αν δε σε σκοτώσει, τότε μπορείς να ρίξει κι εσύ, έτσι για να δικαιολογήσεις τη θέση σου. Προχώρα αν μπορείς να δίνεις από το μισθό σου για να αγοράζουν γραφική ύλη στο τμήμα. Προχώρα αν μπορείς με ύφασμα για δυο πουκάμισα εσύ να φτιάξεις 6, όσα δηλαδή χρειάζεσαι για να βγάλεις το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσώρα αν μπορείς να κοιμηθείς σε τρώγλες, όπως κοιμήθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από την επαρχία στους Ολυμπιακούς και αντί για 5.000 ευρώ πήραν μόνο 2.300 Προχώρα αν μπορείς να ζήσεις χωρίς να κανονίζεις ραντεβού με τον οδοντίατρο πριν τις 16:00, περίπου τότε θα ξέρεις τι θα δουλεύεις αύριο... Προχώρα αν ξέρεις από μηχανικός αυτοκινήτων, καθαρίστρια κτλ.. υπάρχουν ένα σωρό πράγματα, ποιος θα τα κάνει ε; Προχώρα αν μπορείς να σηκώνεσαι στις 04:00 λες και είσαι φούρναρης. Προχώρα αν μπορείς να μη μιλάς για πολιτικά. Προχώρα αν μπορείς να μην απεργείς ενώ αδικείσαι. Προχώρα αν μπορείς να μη κάνεις δεύτερη δουλειά αλλά να ζεις με τρεις κι εξήντα.

    YΓ:Συγγνωμη για τα διεγραμμενα σχολια:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδιά ίσως δεν έγινα κατανοητός.Δεν έκανα γενικεύσεις για όλους τους αστυνομικούς και ακριβώς υποστηρίζω πως οι γενικεύσεις είναι αρχή ρατσισμού.Εγώ κατακρίνω το θεσμό της αστυνομίας.Διότι πιστεύω πως ένας κόσμος και μια κοινωνία που χρειάζεται αστυνομία στρατό και αφεντικά είναι μια άρρωστη αδρανής και καταπιεστική κοινωνία.

    Οσο για τη σχέση της αστυνομίας με την καταπολέμηση των ναρκωτικών ευχαριστώ δε θα πάρω.

    Αυτά για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περαστικέ όπως αναφέρθηκε ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.Άρα η αστυνομια είναι απαραίτητη.Το ίδιο και ο στρατός.Το θέμα είναι πως χρημοποιούνται αυτά τα εργαλεία από τους κυβερνώντες.Χρησιμοποιούνται σωστά και καλά για την κοινωνία ή χρησιμοποιούν για την ικανοποίηση κάποιων βρώμικων παιχνιδιών.Αυτή η λογική είναι του τύπου πονάει το πόδι κόβω το πόδι,πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι.Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο μόνος ρόλος της αστυνομίας είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των ανισοτήτων και των προτύπων που δημιουργεί το σημερινό σύστημα.Οσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα υπάρχει και αστυνομία για να κρατάει τα πράγματα ελεγχόμενα και να πειθαρχεί τους πολίτες.
    Οσο για το στρατό ισχύουν περίπου τα ίδια.Δεν νομίζω οτι αυτός ο θεσμός χρειάζεται περαιτέρω αναλυση.
    Η σοβαρότητα είναι για τους σοβαρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σοφοπλάστε η κοινωνία που ανέφερες υπάρχει ήδη. Σε πολλές γειτονιές της Μεγάλης Βρετανίας υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης όπου καταγράφονται οι κινήσεις των πολιτών.

    Αυτό το σκηνικό που παρουσίασες -σε μια πιο ακραία μορφή- πρωτοαναφέρθηκε σε ένα βιβλίο του Όργουελ. Πιστεύω πως θα σου φανεί ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση Dreamcatcher!

    Πολλά συμβαίνουν στο εξωτερικό και με την ωραία τους παγκοσμιοποίηση θα έρχεται και εδώ κάθε δόλιο σχέδιο.

    Ορίστε ένα τραγουδάκι για κάμερες:
    http://www.youtube.com/watch?v=h_seZEePHAc

    Ας ακούμε τραγούδια με νοήματα που μας εκφράζουν και μας προσφέρουν κάτι και όχι ό,τι μας πασάρουν,ανούσιο και αποπλανητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χαχαχαχα
    σπασε μια καμερα και εσυ μπορεις
    κλασικο και ωραιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν φταίει μόνο το σύστημα,φταίνε κυρίως οι άνθρωποι.Και οι ανισότητες ναι πράγματι φταίνε αλλά δεν είναι οι μόνοι.Κάποιοι από χαρακτήρα αν θες παραβιάζουν τους νόμους.Και γενικά πρέπει να απογευγονται οι γενικοποιήσεις γιατί υπάρχουν οι εξιδεικευμένες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το λεγόμενο συστημα-σημερινή κοινωνία διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους.Τέλοσπάντων όντως οι γενικοποιήσεις δε βοηθάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις