Περιήγηση στην Κέρκυρα 2

Όπως σας είχα προειδοποιήσει το μαρτύριο θα συνεχιστεί.Συνεχίζουμε λοιπόν το αφιέρωμα στην Κέρκυρα ασχολούμενοι αυτοί την φορά με τα μουσεία.Οι φωτογραφίες που περιέχονται προέρχονται από το Μουσείο Ασιατικής τέχνης το οποίο βρίσκεται στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου,το Βυζαντινό στο ναό της Αντιβουνιώτισσας και η Πινακοθήκη πλάι στο ανάκτορο.




Ιδού το Βυζαντινό μουσείο


Το μουσείο χαρτονομισμάτων της Ιόνιας Τράπεζας που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα







Το αρχαιολογικό μουσείο της Κέρκυρας.Έχω πάντως να πω για το συγκεκριμένο ότι ήταν ανοργάνωτο με ευθύνη της πολιτείας ενώ εμφανής ήταν και η απουσία κλιματισμού παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν στη μέση του καλοκαιριού με καύσωνα και υψηλή υγρασία και νομίζω ήταν το χειρότερο από όλα τα μουσεία του νησιού.




Ωραίοι οι πίνακες της πινακοθήκης?



Να και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.Πως σας φαίνεται η στολή του Σαμουράϊ?
Αυτά τα ολίγα.Τώρα για το επόμενο το μέλλον είναι μακρύ.Πάντως μην περιμένετε έλεος,θα τις δείτε όλες τις φωτογραφίες.
Ανάρτηση:Νίκος Κατσιαούνης






.

Σχόλια

  1. η γειτονισσα μου Κερκυρουλαααα!!!!
    ωραιες οι φωτογραφιες σου νικο...χμ,, δν εισαι ευχαριστημενος απο το μουσειο ε? :/

    ΥΓ: με συγκινησαν οι δραχμουλες...:')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανα εκπαίδευση στην Κέρκυρα,αν και έβγαιναν καλές από την αρχή άρα μάλλον είναι ταλέντο.Όσο για το μουσείο δεν μπορώ να πω ότι ήταν δεν είχε ωραία εκθέματα αλλά ήταν ανοργάνωτο σε ένα παλιό κτίριο χωρίς κλιματισμό με τις συνθήκες που σας λέω στην ανάρτηση.Άρα μάλλον όχι δεν είμαι ευχαριστημένος.Όσο για τις δραχμούλες,η Κέρκυρα είναι κοντά μπορείς να τις δεις όποτε θες.Είναι σε μια πλατεία απέναντι από μια εκκλησία και θα σε υποδεχτεί μια πολύ καλή κυρία,μορφωμένη και ευγενική.Να πας και να βάλεις και εσύ φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να 'σαι καλά, Νίκο, που βάλθηκες να μας ταξιδεύεις με τις πρώτες φθινοπωρινές ψύχρες. Και μάλιστα περιηγώντας μας στα μουσεία του νησιού. Ε, να μην το επαινέσουμε αυτό; Είναι το πιο συνηθισμένο αυτό, να βλέπεις νέους σε τοπικά μουσεία, χωρίς να τους σέρνει από τη μύτη κάποιος φορέας/ίδρυμα/σχολείο κλπ;

    Στη Φιλαρμονική πήγες; Έχουμε τίποτα από 'κει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Μάνεση τα μουσεία μου άρεσαν πάντα και μου αρέσουν.Το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος.Τέλοσπάντων.Όσο για την Φιλαρμονική όχι δεν πήγα και δεν έχω φωτογραφίες.Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε.Και γενικά όταν ταξιδεύεις πρώτα βλέπεις τα μουσεία και τα αξιοθέατα και μετά όλα τα υπόλοιπα.Πρώτα το πνεύμα και μετα η διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω μια απορία: Πώς εξηγείται η ύπαρξη μουσείου ασιατικής τέχνης στην Κέρκυρα, ενώ απ'ό,τι έχουμε μάθει (στην ιστορία και τη λογοτεχνία) τα νησιά του Ιονίου επηρεάστηκαν κυρίως από τη Δύση?

    Λίγο άκυρη η ερώτηση το ξέρω!Η ανάρτηση πάντως μ'άρεσε και ας διατάραξε την ψυχολογική μου ισοροπία!Πάνω που είχα αρχίσει να ξεχνάω το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξηγείται ως εξής:ένας ισχυρός άνθρωπος που καταγόταν από την Κέρκυρα το όνομα του οποίου μου διαφεύγει,το ίδιο και η ιδιότητα του είχε την μανία να συλλέγει έργα τέχνης από την Ανατολή.Στη διαθήκη του είχε ορίσει ότι τα αντικείμενα που είχε υπό την κατοχή του θα χρημοποιούνταν ως το πυρήνα ενός μουσείου.Με την πάροδο του χρόνου και με την δωρεά και άλλων αντικειμένων δημιουργήθηκε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης το οποίο εγκαταστάθηκε στο Παλιό Ανάκτορο του Βρετανού Αρμοστή.Αυτό είναι το νόημα απλά μιας και η μνήμη μου δεν είναι και η καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχω παει κερκυρα στα... 5-6 μου χρονια..χεχε κατι θυμαμαι ομως!! εννοειται οτι θα ξαναπαω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις