ΟΤΑΝ Ο ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  


                              ΤΟΥ NBA ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ 

     "Δείξτε μου έναν ήρωα και θα σας γράψω μια τραγωδία", είπε κάποτε ο Αμερικάνος συγγραφέας Σκοτ Φιτζέραλντ. Και αν ο KOBE BRYANT υπήρξε ήρωας για τους απανταχού φίλους της πορτοκαλί θεάς, τότε στις 26/01/2020 η ζωή έγραψε την τραγωδία του. Μια τραγωδία που θα σβήσει έστω και για λίγο τα φώτα του λαμπερού κόσμου. Μια μπασκετική τραγωδία που μόνο, ίσως, με το αντίστοιχο δυστύχημα του Drazen μπορεί να συγκριθεί.

     Ο γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 Αμερικάνος καλαθοσφαιριστής αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα αθλητισμού του 21ου αιώνα για ολόκληρο τον κόσμο. Χιλιάδες, εκατομμύρια παιδιά ονειρεύτηκαν και ονειρεύονται ακόμη να του μοιάσουν. Να γίνουν με την σειρά τους ο νέος Black mamba ( όπως ήταν το παρατσούκλι του) που θα μαγεύει τα πλήθη με κάθε  καλάθι και με την ηγετικότητά  του. Η ανάλυση, όμως, της καριέρας tτου και η απογραφή των εκατοντάδων επιτευγμάτων του δεν έχουν θέση στο παρόν άρθρο, ούτε και θα προσέδιδαν τίποτα στην πραγματική αξία του Kobe. Ναι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους, για αρκετούς ίσως ακόμη και ο μεγαλύτερος. Ωστόσο άλλα είναι τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν ως εκλεκτό στον κόσμο και φυσικά άλλα εκείνα που πρέπει να θυμόμαστε. Γιατί το μπάσκετ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, αλλά μπορούμε μέσα από αυτό να διδαχθούμε αρκετά.

       Η κληρονομιά του ,λοιπόν, αν θέλετε την άποψή μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ασίγαστο πάθος του για ζωή και για εξέλιξη. Μας δίδαξε την πάντοτε επίκαιρη αλήθεια, ότι τα "καλά κόποις κτώνται "και ότι τίποτα δεν χαρίζεται σε αυτήν την ζωή. Ότι αν θέλουμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την ζωή μας πρέπει να δώσουμε το 100%. Και προσοχή,δεν μας τα δίδαξε  με τα λόγια του , αλλά με τον βίο του. Τόσο απλά και καταληπτά. ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΑΧΑ. ΔΟΥΛΕΙΑ.

         Για αυτό ,λοιπόν, και κορυφαία στιγμή της καριέρας του δεν είναι ούτε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ούτε η ανακήρυξη του σε κορυφαίο παίκτη της χρονιάς αλλά η εκτέλεση 2 απλών ελεύθερων βολών. Τι ιδιαίτερο είχαν; Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο



      Αυτή ήταν η δύναμη ψυχής του KOBE και αυτός ο λόγος που σήμερα η Πόλη των Αγγέλων θρηνεί ένα από τα παιδιά της. ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις