Η Ρητορική Ομάδα... Ξαναχτυπά

Ώρα 7 το πρωί και η ρητορική ομάδα, είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της  στους αγώνες των διττών λόγων στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Φτάνοντας εκεί τα παιδιά συναντούν άλλους συνομηλίκους τους και σε λίγη ώρα οι αγώνες ξεκινούν, αφού πρώτα γίνονται  οι... απαιτούμενοι  χαιρετισμοί.

Στην αίθουσα 16, το 6ο  ΓΕΛ Καλλιθέας (Αντίλογος) ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το 1ο  ΓΕΛ Κερατσινίου (Λόγος) ,  στο  θέμα «Η στρατιωτική θητεία πρέπει να γίνει υποχρεωτική και για τις γυναίκες» .Μόλις γίνεται  γνωστό το θέμα τα μολύβια παίρνουν φωτιά. Στερεότυπα, ισότητα των δύο φύλων ,δημοκρατία και ενίσχυση του κράτους είναι οι φράσεις που ακούγονται από τον Λόγο, ενώ ο Αντίλογος τονίζει τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι άθλιες συνθήκες υγιεινής στα στρατόπεδα,τα ορμονολογικά χαρακτηριστικά των γυναικών και την ψυχική  δύναμη που διαθέτουν. Η πρώτη διαδικασία μόλις λαμβάνει τέλος.  




Στην αίθουσα 18,στη συνέχεια, το 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας (Αντίλογος) ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D`Arc(Λόγος),γύρω από το θέμα «Στην λήψη των πολιτικών αποφάσεων δεν έχει θέση το συναίσθημα». Η ομάδα του Λόγου, αναφέρει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αξίες. Από την άλλη η "τέλεια ομάδα" του Αντιλόγου τονίζει, ότι, όπως είπε ο Βέμπερ, ο κάθε πολιτικός πρέπει να  μπει στην θέση του άλλου και να δει τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία και να είναι ευαισθητοποιημένος γύρω από κοινωνικά θέματα. 




Μετά από αυτή την αναμέτρηση  το ηθικό μας ''αναπτερώθηκε''.Μια ακόμη όμορφη εμπειρία προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες !!!Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία  τα παιδιά κατευθύνθηκαν προς το μπουφέ, όπου γεύονται πολλές λιχουδιές μέσα σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού!!! Η μέρα κλείνει, λοιπόν ,με ένα μεγάλο ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!



                                                            



                                                                                    
                                                             Σκαλτσά Αγγελική Β4


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις