Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο ..... (μέρος Ι)Όταν οι εργασίες στην τάξη αποκαλύπτουν , διδάσκουν , δίνουν ανάσες ....
Κείμενο του μαθητή της Α΄Λυκείου Γιάννη Αρτέμη, με αφορμή εργασία που ανέθεσε
 η κ. Άννα Ζωγάκη:

"Θέλω να ζήσω σε ένα κόσμο που θα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και δεν θα υπάρχει κανείς να κατακρίνει τις πράξεις μου και  τις επιλογές μου. 
Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο που θα υπάρχει παντού ευτυχία, δεν θα υπάρχουν αρρώστιες ούτε δυσκολίες και ο καθένας θα είναι ευτυχισμένος κάνοντας αυτό που  τον κάνει ευτυχισμένο. 
Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο που όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι στις αστικές τάξεις και έχουν τα ίδια διακαιώματα.Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο  που δεν θα υπάρχουν φτωχοί και άστεγοι. Όλοι θα έχουν τα απαραίτητα και με το παραπάνω, 
Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο στον οποίο κανείς δεν θα στερείται την προσωπική του ευχαρίστηση λόγω των οικονομικών δυσκολιών και θα περνάει καλά γιατί το αξίζει. 
Θέλω να ζήσω καλά σε έναν κόσμο που όλοι οι λαοί ανεξάρτητα από χρώμα , θρησκεία και κουλτούρα ζουν μαζί αρμονικά χωρίς να πολεμούν ο ένας τον άλλον.Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο που δεν υπάρχουν παιδιά τα οποία είναι απομονωμένα, απελπισμένα  και μόνα τους, όλα θα είναι ευτυχισμένα και θα χαίρονται την παιδική τους ηλικία. 
Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο  που δεν θα υπάρχουν αδικίες λόγω γνωριμιών και ο καθένας θα παίρνει ό,τι με πολλή προσπάθεια καταφέρει να διεκδικήσει.
Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο  που δεν θα υπάρχουν ψέματα και υποκρισίες.
Γενικά 
θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο 
που θα ζω και δεν θα επιβιώνω". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)