Μια ημέρα ποίησης, αφιερωμένη εξαιρετικά...

...στον Μανώλη Αναγνωστάκη
 (Θεσσαλονίκη 1925- Αθήνα 2005)

Κι ἤθελε ἀκόμη πολὺ φῶς νὰ ξημερώσει. Ὅμως ἐγὼ
Δὲν παραδέχτηκα τὴν ἧττα. Ἔβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφῆ ἔπρεπε νὰ σώσω
Πόσες φωλιὲς νεροῦ νὰ συντηρήσω μέσα στὶς φλόγες......

Γράφουν
η Εκάβη Πλυτά, η Έλενα Χρυσοχόου και η Ελένη Ψαρρά του Β3:

          "Για ακόμη μια χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα  Ποίησης. Με αφορμή την απουσία δέκα ετών του μεγάλου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη,   θελήσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στη ποίηση του.

Η Νίκη διαβάζει ποιήματα του Αναγνωστάκη σε δρόμο του Ψυρρή.
      Μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης του σχολείου μας αποφασίσαμε να απαγγείλουμε ποιήματα του μεγάλου ποιητή σε δημόσιους χώρους και να τα βιντεοσκοπήσουμε. Στόχος ήταν να έρθουμε πιο κοντά στην πνευματικά μας κληρονομιάς, μέσα από αυτή την βιωματική εμπειρία. Η προσπάθεια αυτών των μαθητών σε συνδυασμό με εικόνες από τη ζωή του Αναγνωστάκη, συνέθεσε μια παρουσίαση που προβλήθηκε στους μαθητές του σχολείου μας.

Τα παιδιά παρακολουθούν παρέα με τους καθηγητές τους.

       Τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως στους μαθητές ήταν αγάπη για την ποίηση και συγκίνηση για τον πνευματικό πλούτο της χώρας μας. Ωστόσο δεν έλειψε το αίσθημα της χαράς για την επικοινωνία και με άλλους ανθρώπους και η κατανόησης του βαθύτερου νοήματος της ποίησης του Αναγνωστάκη."

Μερικοί από τους ....δράστες



Σ΄αυτή την προσπάθεια συμμετίχαν η Αναστασία Τ. η Βασιλική Τ. , 
ο Γιώργος Τ., ο Δημήτρης Δ., η Εκάβη Π., η Έλενα Χ., 
η Ελένη Ψ., η Μυρτώ Σ., 
ο Νεκτάριος Χ., η Νίκη Χ., ο Πάνος Ε. και ο Παντελής Α.

Σχόλια

  1. Χαίρομαι που ακόμα δημιουργείτε και μαθαίνετε πολιτισμό. Όταν λέω σε συμφοιτητές μου τι κάναμε, τι κάνετε και τους δείχνω και την σελίδα, αδυνατούν να πιστέψουν ότι πρόκειται για ελληνικό Δημόσιο σχολείο (ούτε τα ιδιωτικά δεν κάνουν τέτοια πράγματα). Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α! εμφανίστηκε το φιδάκι, ε!!! Μας έλειψες! Προσωπικό σχόλιο: έχω ένα σημειωματάκι που μας χάρισες στο πορτοφόλι και το χαζεύω συχνά. Ευχαριστώ. Να είσαι πάντα καλά. ¨οσο γι΄αυτά που γίνονται, είστε κυρίως ΕΣΕΙΣ, θεωρώ, οι μαθητές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις