Ο φύλακας της αγάπης

η αφίσα του φεστιβάλ
Το θέμα του φετινού  μαθητικού Φεστιβάλ Καλλιθέας είναι

"η αγάπη"
Το σχολείο μας συμμετέχει με ένα χορευτικό και δημοτικούς χορούς, που ετοίμασαν τα παιδιά με την καθοδήγηση της Αθηνάς Πάνια.
το σήμα του φεστιβάλ
               Ακολουθεί το κείμενο που ετοίμασαν για το πρόγραμμα του φεστιβάλ
ο Γιώργος Καρατζής και η Μαρία Τρεμούλη:

Όταν βγαίνω στον δρόμο, μέσα στη βοή και στην ταραχή των στιγμών και των σχέσεων, νιώθω τον φόβο να με γεμίζει˙ τόσο πικρός σαν θάνατος, τόσο δυνατός σαν αγάπη.
«Πόσο φοβάμαι, πόσο φοβάμαι/ της αυγής το απρόσμενο τελείωμα,/ των αποκαλύψεων/ και των δακρύων και της συγκίνησης το τελείωμα./Δεν τον παλεύω, αυτός ο φόβος είναι η αγάπη μου,/τον τρέφω εγώ που δεν μπορώ να θρέψω τίποτα,/ο τιποτένιος της αγάπης φύλακας./ Ο φόβος με κυκλώνει.»
Όμως μέσα σ’ αυτήν τη ματαιότητα που καταλήγει τερατώδης, στέκομαι κι αρπάζομαι απ’ την αγάπη μου. Αυτή πια είναι ο νικητής κι ο λυτρωτής μου˙ ο άγγελος που με μεταμορφώνει, που μες στο φως μου λέει:

«Η  αγάπη πάντοτε μακροθυμεί, πάντα κάνει το καλό, δεν φθονεί, …, δεν σκέπτεται το κακό. Δεν χαίρεται στην αδικία, χαίρεται όμως στην αλήθεια. Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Όλα θα φύγουν: άνθρωποι, ιδέες, θεωρίες. Και πια θα μείνουν μόνο η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη. Και πιο πολύ απ’ τα τρία αυτά μεγάλο είναι η αγάπη.» (Παύλου, Προς  Κορινθίους επιστολή Α΄

Ο ύμνος της αγάπης του Αποστόλου Παύλου χρησιμοποιήθηκε από τον Zbigniew Preisner ως μουσικό θέμα στην ταινία Blue (Μπλε) του Krzysztof  Kieslowski. Οι στίχοι είναι του Αποστόλου Παύλου, από την Επιστολή (Α' Κορινθίους κεφ. ιγ' στίχοι 1-13).


Ακούστε τον ύμνο της αγάπης στο:
https://www.youtube.com/watch?v=FFdyapLD3K4

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις