Εντροπία #17

Άκουσα πριν λίγες μέρες αυτή την είδηση στο δελτίο του ΑΝΤ1 (και όχι μόνο)...


"Το Ελεγκτικό Συνέδριο  έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις των ένστολων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των γιατρών- διευθυντών του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε παράνομη τη κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών, και μάλιστα αναδρομικά, που έγινε τον Αύγουστο του 2012. Ειδικότερα, κατά πλειοψηφία, οι σύνεδροι  είπαν ότι αυτό δεν έχει νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου.
Έτσι το Ελεγκτικό Συνέδριο  ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωνε τις συντάξεις και διαβίβασε εντολή  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012. Το ίδιο έκανε και για τους καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και για τους γιατρούς- δντες του ΕΣΥ"


Αλλά μου ήρθε στο μυαλό και αυτό :

Σύνταγμα της Ελλάδας

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Άρθρο 4
  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου




    Ορίζεται λοιπόν ως αντισυνταγματική μια απόφαση που αφορά μια μείωση μισθών σε ορισμένα άτομα!!!

    Το σύνταγμα αναφέρει πως όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου!

    Και μία απόφαση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική μόνο για ένα μέρος του συνόλου στο οποίο απευθύνεται και όχι για όλο το σύνολο !!!???


    Μάλιστα...

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έχουμε τη δικαστική εξουσία που μας ταιριάζει.
    Είναι, ειρωνικό ότι η πλέον αποτυχημένη κρατική λειτουργία αναδεικνύεται σε αποφασιστικό πολιτικό παράγοντα. Πράγματι, όπως είναι γνωστό, η δικαστική λειτουργία αδυνατεί να επιτελέσει το βασικό έργο της, δηλαδή να επιλύει τις διαφορές των πολιτών μέσα σε εύλογο χρόνο. Δεν έχουμε απλώς καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων, αλλά ευρείας έκτασης αρνησιδικία. Η τεράστια δυσλειτουργία της επιχειρείται να καλυφθεί με έναν δίχως αρχές ακτιβισμό, που επιδιώκει να φαίνεται αρεστός στην κοινή γνώμη. Το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιώντας παραδοσιακά επιχειρήματα για ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας, οι δικαστές απορρίπτουν κάθε ιδέα ελέγχου και θεσμοθετημένης παρέμβασης από τις άλλες εξουσίες.
    Φυσικά οι συνδικαλιστές μας περί άλλα τυρβάζουν...
    http://www.kathimerini.gr/773999/opinion/epikairothta/politikh/provlhmatikh-dikastikh-e3oysia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις