28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

16  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014                                                       

ΚΑΠΟΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

         ΣΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΜΑΣ...


                                               ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ   ...                                                                                     
                                             ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ  ΑΛΚΗ  ΖΕΗ           






Γράφουν η Κορίνα και η Ιωάννα:   
      "Στις 16 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Τρίτη, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε ένα πολύ σημαντικό άνθρωπο στο χώρο του σχολείου μας. 
     Η Άλκη Ζέη,  δέχτηκε με χαρά να μας συντροφεύσει και να συζητήσει μαζί μας για τη λογοτεχνία και συγκεκριμένα για τα βιβλία της. Προκειμένου λοιπόν να την κάνουμε να νιώσει οικεία και ζεστά, εμείς τα παιδιά της λέσχης ανάγνωσης προετοιμάσαμε μια εκδήλωση. 


      Πιο συγκεκριμένα, ετοιμάσαμε ένα σκετσάκι όπου διαδραματιζόταν η σκηνή κατά την οποία για πρώτη φορά εισέβαλε το συγγραφικό μικρόβιο στη ζωή της. 





 Παρουσιάσαμε επίσης ένα βίντεο και ετοιμάσαμε κάποια ταμπλό με  φωτογραφίες από τη ζωή της, από ανθρώπους που γνώρισε και αγάπησε καθώς και από την περίοδο της αντίστασης. 


Τέλος φτιάξαμε μια έκθεση με βιβλία δικά της και συγγραφέων που είχαν επιρροή στη ζωή της, όπως η Ζώρζ Σαρρή και η Διδώ Σωτηρίου. 


Ύστερα η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια συζήτηση μεταξύ των μαθητών και της κυρία Ζέη. 
      Εκείνη αποκρίθηκε σε κάθε μας ερώτηση λιτά και περιεκτικά. Μέσα από όλη την εκδήλωση καταλάβαμε ότι η κυρία Ζέη είναι ένας άνθρωπος λιτός,  με ιδιαίτερες προτιμήσεις και γούστα. Είναι μια γλυκιά προσωπικότητα με πολλά ψυχικά και πνευματικά χαρίσματα. 


     Κλείνοντας, υπέγραψε τα βιβλία μας και έτσι η εκδήλωση έκλεισε ομαλά και δημιουργικά.

 
    
 Για να την ευχαριστήσουμε λοιπόν που μας επισκέφθηκε της προσφέραμε ένα μπουκέτο με μυρωδικά από τον κήπο μας καθώς και μια κάρτα με ευχές από τα παιδιά της λέσχης ανάγνωσης.  


   Αυτή η εμπειρία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε." 


Οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν το κείμενο, είναι 
της μαθήτριας της Γ Λυκείου, Αναστασίας Τσιλιμπίου 
και της κ Αργυρώς Βαγιατίδου.
 Ευχαριστούμε πολύ!!!

Σχόλια

  1. Τόσα χρόνια μαζί, τώρα επισκέπτης, η ίδια ζεστασιά σ' αυτές τις εκδηλώσεις του 6ου, η ίδια συγκίνηση, η ίδια αίσθηση πως υπάρχουν "κρυφά" ζωντανά κύτταρα. Παιδιά και μεγάλοι μαζί, το σχολείο μια ζεστή αγκαλιά για μαθητές και .. υπολοίπους, γίνεται κάτι και φεύγεις γεμάτος.

    Χάρηκα, βέβαια, τη σπουδαία Άλκη Ζέη, χάρηκα και τα παιδιά που είχαν και έκαναν τόσες πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

    Να χαιρετίσω και τη συμμετοχή στο μπλογκ της Κορίνας και της Ιωάννας με το κατατοπιστικό και δημοσιογραφικότατο κειμενάκι τους, και να θυμίσω ότι περιμένουμε ανταπόκριση από το bazaar αλλά κι από το θεατρικό ( τουλ΄σχιστον!)

    Καλές γιορτές σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα χρόνια μαζί και στο μέλλον!
    Έχεις δίκιο, Διονύση: "γίνεται κάτι και φεύγεις γεμάτος". Όταν δίνει κανείς χώρο στα παιδιά η απόλαυση διαρκεί από την προετοιμασία, μέχρι την ίδια την εκδήλωση, κάθε εκδήλωση, γίνεται μια γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις