Πολυτεχνείο, επίλογος.



ξεκινώντας....



Γράφει η κυρία Βαγιατίδου:

Με αφορμή τη γιορτή για το Πολυτεχνείο που φέτος ετοιμάσαμε με τους μαθητές μου θα ήθελα και εγώ να καταθέσω την επίγευση όλης αυτής της εμπειρίας. Όλες αυτές οι δραστηριοποιήσεις έχουν σκοπό συνήθως να ευασθητοποιήσουν τα νέα παιδιά σε γεγονότα παλιά, ιστορικά, σημαντικής αξίας για την εποχή τους αλλά και για τη διαμόρφωση της σύγχρονης κατάστασης. 


Δύσκολα πράγματα. Ο νέος άνθρωπος δε βολεύεται εύκολα με εξιστορήσεις, δεν αγγίζεται από χρονικά, δεν συγκινείται με ντοκουμέντα. Ο νέος άνθρωπος έχει βιωματική φύση, διαμορφώνεται από αυτό που δημιουργεί και συμμετέχει.
 Όταν  6  παιδιά μαζεύονται  στο σχολείο και δίνουν χρώμα και νόημα στα κυριακάτικα απογεύματα, όταν παίρνουν ρόλους φοιτητών, βασανιστών, προδοτών, ηρώων, τους δουλεύουν αυτούς  τους ρόλους, τους ζουν, τότε ίσως μιλάμε για κάτι που μεταφέρεται από την ιστορική μνήμη στη προσωπική μνήμη. 
Αυτό που όμως σίγουρα περνάει στη ψυχή και στη συνείδηση είναι ότι όπως και τότε με τους νέους του '73, έτσι και πάντα η νεολαία όταν ενώνεται  προς όποιο σκοπό είναι απίστευτα αποτελεσματική και παράγει έργα γνήσια, γενναία.


αυλαία.......

Σχόλια

  1. Η εκδήλωση για το συγκεκριμένο γεγονός ήταν, είναι και θα είναι κάθε χρόνο ξεχωριστή...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά έχεις δίκιο (όπως σου συμβαίνει συχνά, άλλωστε!!!), Γιώργο! Είναι ότι αλλάζουν τα παιδιά, αλλάζουμε και εμείς, (κάποιοι από εμάς, για την ακρίβεια).
    Αυτή η διαδικασία είναι από μόνη της μαγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, αυτή η μυσταγωγική, σχεδόν, ώσμωση των κυριακάτικων δημιουργικών στιγμών στο σχολείο. Τυχεροί και άξιοι όσοι συμμετέχουν, τυχεροί και οι αποδέκτες των έργων τους.

    Μη σας φαίνεται μονότονη η επανάληψη των συγχαρητηρίων σε παιδιά και μεγάλους. Στους μεγάλους για τη φλόγα και τη μετάδοση, στα παιδιά για την ετοιμότητα να τη δεχτούν και να την κάνουν φωτιά.

    Καλή συνέχεια ( που, απ' ό,τι μαθαίνω, θα είναι και αυτή πολύ ενδιαφέρουσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις