Ώρα για θέατρο


Όταν οι μέρες των "περιπάτων" του σχολείου μας έχουν κάτι να μας δώσουν, 
να μας προτείνουν, τις χαιρόμαστε πάρα πολύ. 
Μεθαύριο θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση 
" Φάουστ ...εγώ μέσα στον κόσμο που ζω", 
σε σκηνοθεσία της θεατροπαιδαγωγού Τζωρτζίνας Κακουδάκη.

Ας δώσουμε λίγα στοιχεία για την παράσταση της Πέμπτης, με την ελπίδα να τα συζητήσουμε αφού θα έχουμε παρακολουθήσει την παράσταση.

Ο Φάουστ, λοιπόν, ένα πρόσωπο ιστορικό και αμφιλεγόμενο του 16ου αιώνα, που έχει δώσει τροφή για θρύλος και φήμες από την εποχή του αλλά και στους επόμενους αιώνες.
Μια πληθωρική προσωπικότητα που αναζητάει τη γνώση με οποιοδήποτε τίμημα, που πουλάει την ψυχή του στο διάβολο, που συνενώνει μέσα σε μία μοναδική προσωπικότητα την απεριόριστη δυνατότητα του ανθρώπου για το καλό όσο και για το κακό. Που αναζητάει τις απόκρυφες δυνάμεις του. Που περιπλανιέται για να ανακαλύψει τις μυστικές γωνιές του κόσμου και της γνώσης, που ζητάει ακόμα και να αποκτήσει την αιώνια νεότητα.


Αυτός ο Φάουστ εμπνέει τη σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό Τζωρτζίνα Κακουδάκη και την ομάδα 4Frontal, που με το έργο
 «Φάουστ... εγώ μέσα στον κόσμο που ζω», 
ρίχνουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράστασης, μια νεανική ματιά πάνω στον  Φάουστ, φωτίζοντας την προσωπική ευθύνη του ανθρώπου μέσα στον κόσμο που ζει.


 Με την επιστημονική έκρηξη του διαφωτισμού, ο άνθρωπος αρχίζει να εξηγεί με τη σκέψη του πολλά από τα φυσικά φαινόμενα του κόσμου γύρω του.
 Αυτό όμως του δημιουργεί ένα πολύ ‘εφηβικό’ υπαρξιακό άγχος: ποιός είμαι, τι θέλω, τι μου ταιριάζει, τι συνέπειες έχω, τι είναι η ευτυχία και τι τίμημα έχει; Το ερώτημα που θέτει ο Φάουστ είναι διαρκείας και απασχολεί τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες: Τι θέλω να είμαι μέσα στον κόσμο που ζω.
Στην σκηνή οι 5 νέοι ηθοποιοί, της ομάδας 4frontal, σαν μία ροκ μουσική μπάντα,  με τα υλικά του θεάτρου και της μουσικής, επιχειρούν  να απαντήσουν, μέσω της ιστορίας ενός ανθρώπου που θέλησε να γνωρίσει τον κόσμο και το πλήρωσε με την ίδια του την ψυχή…
  
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Μουσική Σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης, Απόστολος Κουτσιανικούλης

Κοστούμια, Νίκη Ψυχογιού Χορογραφία, Πατρίσια Απέργη

Βοηθοί Σκηνοθέτη, Πάνος Τοψίδης, Κατερίνα Γιαννοπούλου
Θεατροπαιδαγωγικό υλικό, Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου
 Φωτογραφίες, Στάθης Μαμαλάκης, Μακιγιάζ, Ρούλα Λιανού, Κομμώσεις, Κυριακή Κίτσου
Δημιουργικό, Χαράλαμπος Πανάγου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλαράκη. 

Στη σκηνή παίζεται ζωντανή μουσική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις