Μαζεύοντας κοχύλια και δυνάμεις. Καλό καλοκαίρι.


Κάπως ενοχικά ξεκινάνε οι διακοπές φέτος. Πώς αλλιώς, όταν αφήνεις πίσω σου, εκτός των τόσων άλλων γενικών, τόσα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, τόσα θέματα επί δικαίων και αδίκων, ένα τοπίο θολό που δεν αισθάνεσαι ότι προχωράει στο καλό, ότι εκείνοι που το διαμορφώνουν δε φαίνεται να έχουν στην έγνοια τους την πραγματική του βελτίωση, δεν το πονάνε.

Κάπως μελαγχολικά μου κλείνει το μάτι το κτίριο, καθώς φεύγω. Μέσα ακόμα, μέχρι και την επόμενη βδομάδα, κάποια όμορφα παιδιά, ήρωες που προχωρούν στα σκοτεινά, κατά Σεφέρη, που διδάσκουν τους μαθητές μας στα θερινά μαθήματα, μαθήματα που οργάνωσαν και πραγματοποιούν με την ελάχιστη δική μας βοήθεια σε εθελοντική βάση. Όλα αυτά τα πρωινά του Ιουλίου, από τις 08.00΄μέχρι τις 15.00΄ διδάσκουν μαθήματα κατευθύνσεων και ταυτόχρονα προσφορά. Δεν τα είδα όλα, δεν τα χαιρέτησα, δεν είχα την ευκαιρία να τους μεταφέρω την εκτίμησή μου και την αίσθηση πως κρατάνε την ελπίδα ψηλά.

Στον κήπο η συνάδελφος, σε θέση άτυπου φύλακα πια – πού θα δίνει στο εξής από το υστέρημά του ο καλός μας κύριος Μάρκος; - κρατάει το σχολείο ανοιχτό, για να γίνονται τα μαθήματα, ποτίζει τα λουλούδια και τα φυτά που ο Δήμος έχει ξεχάσει, κρατάει το σχολείο ζωντανό και λειτουργικό, στωικά και παράλληλα δυναμικά και ουσιαστικά αντιμετωπίζει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Κάτι τέτοια με κάνουν να φεύγω με τις αποσκευές γεμάτες κονσέρβες, για να ταΐζω, όλο το καλοκαίρι, την ψευδαίσθηση. Ή και το πείσμα. Πως από Σεπτέμβρη, ναι, θα ξαναδοκιμαστούμε, αλλά θα κρατάμε ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα, το όνειρο για ένα καλύτερο σχολείο. Και τότε, μακάρι να είμαστε πολλοί και μαζί.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, μαθητές, συνεργάτες, συναδέλφους, γονείς, φίλους.

Σχόλια

  1. Τα προβλήματα τελειώνουν όταν αρχίζει το καλοκαίρι!!!!!
    Αντε και καλές βουτιές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν θα φύγω αυτό το καλοκαίρι. Θέλω να κρατήσω χρήματα για τον δύσκολο χειμώνα. Ομολογώ πως με πειράζει λίγο γιατί δεν το έχω ξανακάνει, αν και όλοι λένε ότι η Αθήνα το καλοκαίρι είναι πανέμορφη. Δεν θα πω φέτος και ήσυχη γιατί τα όσα διαδραματίζονται πρέπει να μην την αφήσουν φέτος στην ησυχία της. Μου άρεσαν πολύ "οι αποσκευές με την ψευδαίσθηση και το πείσμα". Στις δικές μου θα πρόσθετα και την απορία,το θυμό, τον κόμπο της αδικίας, γιατί όχι και την οργή.
    Όμως πραγματι είναι καλοκαίρι και αυτός ο ΗΛΙΟΣ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ δεν είναι ψευδαίσθηση. Είναι η ιερή μας αλήθεια.
    Για αυτό ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, Φίλη Σχεδία. ΚΑι καλά σχέδια για την καινούργια σου χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην σκας φίλε-η ανώνυμος!
      Και εγώ εδώ θα κάτσω....
      Έχω να αναρτήσω μερικές εντροπίες!
      (Ξέρω δεν σε νοιάζει και πολύ ,απλά στο λέω για να δεις πως δεν είσαι μόνος-η :Ρ)

      Διαγραφή
  3. Δεν αξίζει ο καθένας μας μια απόδραση; Έστω και μιας ημέρας...
    Όσο τα προβλήματα που υπάρχουν κυριαρχούν στη σκέψη μας,όπου και να πάμε..δεν τα αφήνουμε πίσω μας.Παίρνουμε δυνάμεις και επιστρέφουμε δυναμικά!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με όμορφο λαμπερό ήλιο,δροσερή θάλασσα και ατέλειωτες στιγμές(;) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις