Μαύρη επέτειος



Πέρασε κιόλας ένας χρόνος!!!
Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο στην Ιαπωνία στις 14:46 τοπική ώρα η περιοχή ταράζεται από ένα σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ!!!
Η συνέχεια,γνωστή σε όλους!

Και επειδή τα νούμερα και οι εικόνες μιλάνε από μόνα τους:
Πάνω από 19.000 νεκροί, πάνω από 3.000 αγνοούμενοι, περισσότεροι από 340.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. 234.000 κτίρια καταστράφηκαν.


Τι έχει γίνει όμως μετά από ένα χρόνο;
Κάποιοι είχαν πει πως το μόνο θετικό είναι ότι έγινε στην Ιαπωνία,γιατί θα ήταν η μόνη χώρα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή!
Οι εικόνες μάλλον τους δικαιώνουν!!































Σχόλια

  1. Συμπέρασμα νομίζω είναι αυτό:Οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να κάνουν τους καμπόσους γιατί είναι ένα τίποτα μπροστά στα πάντα!!Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε παιχνίδακι για τη φύση!!Δε μπορούμε να τη καταστρέψουμε,δε μπορούμε να τη σώσουμε,δεν μπορούμε να την ελέγξουμε παρά μόνο να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας!!Όποιος λοιπόν πιστευει στην παντοδυναμία του ανθρώπινου μυαλού και στη τεράστια δύναμη του ανθρώπου αρκεί να δει τις εικόνες αυτές για να καταλάβει ότι και αν γίνει τελικά είμαστε οι πιο αδύναμοι και πως η επιβίωση του ανθρώπου παίζεται κάθε μέρα έστω και αν δε το καταλαβαίνουμε!!Διότι τελικά αυτό που μας έφερε έως εδώ δεν είναι το μυαλό αλλά η προσπαρμοστικότητα μας στις μεταβολές των συνθηκών!!!Αυτή η ικανότητα έχει ατονίσει και αν δε τη βρούμε σύντομαι θα έχουμε πολύ χοντρά προβλήματα!!

    ΕΥχαριστούμε Γιώργο που μας τα θύμισες γιατί δε πρέπει να ξεχνιούνται αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο και να μας υπόσχονται "ασφαλή" και "καθαρή" ενέργεια, εμείς πρέπει να αντιστεκόμαστε, γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια 9άρα οι υποσχέσεις ύποπτες), ο παράγοντας "ανθρώπινο λάθος" υπαρκτός και η ραδιενέργεια ένα είδος ρύπανσης (από τα χειρότερα) που μένει στη βιοσφαίρα μέχρι και εκατοντάδες χρόνια, προκαλώντας δραματικές επιπτώσεις στη βιόσφαιρα.
    Γιώργο, πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις την εικόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά, Γιώργο, θαυμάζεις την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των γιαπωνέζων - και κατ' επέκταση των ανθρώπων - βλέποντας τις φωτογρφαφίες. Φωτογραφίες, πάντως, που αν τις δεις ανάποδα, θα θαυμάσεις την "άνετη" δύναμη της φύσης.
    Πολύ ωραία η ανάρτησή σου:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παθαίνουμε!!!!! Μαθαίνουμε;;;;;;;;;
      Η τραγική ειρωνεία είναι πως η Φουκουσίμα ως η-εν καιρώ ειρήνης[;]-...συνέχεια της Χιροσίμα,επιβεβαιώνει ότι "όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται,επαναλαμβάνεται ως φάρσα".Πώς το θύμα του ιστορικού δράματος,η χώρα του τεχνολογικού θαύματος,βιώνει τα επίχειρα της αδυναμίας μας να πάμε μπροστά...Τι φταίει,να πάρει η ευχή;Τι στο...κακό φταίει,καλέ μου Γιώργο;[τόσο ευθύβολη η ανάρτησή σου!]
      Άννα Ζ.

      Διαγραφή
    2. Ήθελα να το πω και στη τάξη όταν το αναφέρατε...

      Σήμερα,έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο(τεχνολογίας,επιστήμης κτλ) που μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση σε όλο το κόσμο αυτού του πλανήτη!
      Όλα όμως είναι θέμα ισορροπίας!

      Όταν εγώ σπαταλάω αγαθά τα οποία δεν έχω ανάγκη και ΄΄φτιάχνω΄΄ ένα πλούτο τον οποίο δεν μπορώ να ξοδέψω,βλέπε εκατομμυριούχους ανά τον κόσμο,σημαίνει ότι κάποιος άλλος τα έχει στερηθεί!Και έχει στερηθεί και τα σημαντικά αγαθά!!!

      Ναι μπορούμε να ζήσουμε όλοι καλά!Όταν εγώ όμως ζήσω καλύτερα κάποιος άλλος πρέπει να ζήσει χειρότερα!Γιατί πολύ απλά πρέπει να κρατηθεί η ισορροπία!Και μερικές φορές αυτό γίνεται με βίαιο τρόπο,όπως και πριν ένα χρόνο!!!

      Διαγραφή
  4. Ας βγει να μιλήσει τώρα λοιπόν όποιος πιστεύει πως ο άνθρωπος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος!

    Όχι μόνο να ''πειράξουμε'' την φύση μπορούμε (προς το καλό η προς το κακό) αλλά ούτε να την καταλάβουμε δεν μπορούμε,άρα και να φανταστούμε την δύναμη της!!!

    Η φύση ξέρει πολύ καλά να κρατάει την ισορροπία της!
    Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι γιατί αυτή την φορά έχει βάλει και ο άνθρωπος το χέρι του στην διαταραχή αυτής της ισορροπίας!
    Το θέμα δεν είναι όμως ότι ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση!Είσαι κάτι λιγότερο από πολύ μικρός για να κάνεις κάτι τέτοιο!!!

    Το θέμα είναι ότι η φύση θα ''φέρει'' την ισορροπία με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί!!!
    Και δεν ξέρω αν μπορεί ο άνθρωπος να αντέξει κάτι τέτοιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πωω τι σου είναι ο άνθρωπος,
    μα σαν τη φύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σου είναι η φύση....
      Βλέποντας πριν λίγο στο ΣΚΑΙ ένα ντοκιμαντέρ για ότι έγινε άκουσα σε κάποια φάση πως ο σεισμός αυτός μετακίνησε 2 μέτρα την Ιαπωνία και 30 εκατοστά τον άξονα της γης!!!
      Δεν το έχω ψάξει για να πω με σιγουριά πως είναι έτσι αλλά κάτι μου λέει πως είναι αλήθεια!

      Πω ρε φίλε!!!Πόσο μικροί και λίγοι μπορεί να είμαστε!

      Διαγραφή
    2. ναι ξερω! το εχω ακουσει οτι ειναι αποτελεσμα του σεισμου αυτο!!

      ασε μην τα συζητας!

      Διαγραφή
  6. .. πως θα μπορουσε να μην υπαρχει αναρτηση ..για ενα τετοιο γεγονος...


    .................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις