Ο Παπαδιαμάντης ζει και βασιλεύει και το 6ο κυριεύει.



Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 μια μικρή ομάδα από μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς αποφάσισαν να μορφώσουν τους εαυτούς τους πνευματικά παρακολουθώντας την θεατρική παράσταση "Άνθος του γιαλού". Και τώρα μην αρχίσετε να χτυπιέστε κάτω από τα γέλια, είναι γεγονός πηγαίνουμε και θέατρο. Η θεατρική παράσταση αποτελείται από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη:Μοιρολόγι Φώκιας, Έρως-Ήρως, Άνθος του γιαλού. Στον ρόλο του αφηγητή ο καταπληκτικός Τάκης Χρυσικάκος που πραγματικά έσκισε με την ερμηνεία του.



Και ορίστε. Φτάνοντας στην στάση του τρόλεϊ αρχίσαμε να λέμε τα νέα μας σχετικά με το χρονικό διάστημα που πέρασε χωρίς να ιδωθούμε ( μια μέρα περίπου αλλά μην ξεχνάμε ότι είχε προηγηθεί και η χοροεσπερίδα το Σάββατο οπότε είχαμε να συζητήσουμε πολλά ζουμερά θέματα) αλλά και λέγοντας τις γνωστές μπουρδολογίες που όλοι λένε όταν βαριούνται σε μια στάση ενός Μέσου Μαζικής Μεταφοράς. Στην συνέχεια αφού ήρθε επιτέλους το λεωφορείο και διανύσαμε την απόσταση Καλλιθέα - Αμπελόκηποι στριμωγμένοι στην θέση μας και λέγοντας τις γνωστές χαζομάρες που όλοι αγαπάμε (βλέπε μπουρδολογίες) σε όλη την διάρκειά της, καταφέραμε ευτυχώς να φτάσουμε στο θέατρο όπου με τον φωτογραφικό μου φακό συνέλαβα επ'αυτοφόρω την αλήθεια για το πραγματικό πρόσωπο κάποιου. Η φωτογραφία τα λέει όλα.
Σνιφ!!!! ΙΔΟΥ.....



Χρηματίζεται δημοσίως. Τουλάχιστον κάντε το λίγο πιο διακριτικά.
Όπως καταλάβατε αστειεύομαι. Ο Κ.Μ. έκανε το παιδί για όλες τις δουλειές και μας έβγαζε τα εισιτήρια Την ουρά μόνο να βλέπατε και θα τον λυπόσασταν Ελπίζω όταν διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση Κ.Μ. να μην πάει ο βαθμός μου υπό του μηδενός.




Αφού τελείωσε η φανταστική αυτή παράσταση, αρχίσαμε να καταχειροκροτάμε τον ταλαντούχο Κ.Χρυσικάκο που από ό,τι καταλάβαμε ήταν και λίγο άρρωστος αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου να δώσει μια εξαιρετική παράσταση. Συγγνώμη κύριοι μπροστινοί, γυρίστε λίγο τα κεφάλια σας μπας και βγάλω καμιά φωτογραφία της προκοπής.





Έξω από το θέατρο ξεκινήσαμε τις γνωστές σε όλους μας φιλοσοφικές συζητήσεις μας σε σχέση με το έργο αλλά και άλλες απορίες για την ζωή. "Τι είναι ο άνθρωπος?". Σας καταλαβαίνω Κ.Μ. ούτε εμείς μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πόσο μάλλον εσείς που είστε σοφότερος από εμάς.

Και τώρα τέλος, φτάνει, όχι άλλο θα φωνάζετε και θα σας έρχεται να πάρετε τον υπολογιστή και να τον κάνετε σμπαράλια για να γλυτώσετε από αυτό το μαρτύριο. Σας απαλλάσσω λοιπόν από την βδελυρή παρουσία μου και ελπίζω αυτοί που βρίσκονται στις φωτογραφίες να μου ξαναπούν μια καλημέρα και να μην μου κρατάνε κακία.

 






Σχόλια

  1. Κλαπ,κλαπ,κλαπ!!Επιτέλους!!ΧΑΧΑΧΑ!!!Παρά τα τεχνικά προβλήματα!!Όλο και κάποιος καλός άνθρωπος θα το διορθώσει!!ΧΑΧΑ!!!

    Απόδειξη ο δημόσιος χρηματισμός του κ. Ενόχου στα λόγια της ΗΑ εδώ και τόσα χρόνια!!!Τι έχετε να πείτε όλοι τώρα πια;;;Το είδωλο σας κατέρρευσε,τα φρούρια αλώθηκαν!!Finito,fin,the end!!!Γιώργο στείλε τα αποσπάσματα "συμφιλιώσης" για να κανονίσουν τα διαδικαστικά!!

    Αααχ αυτές οι μπουρδολογίες!!ΧΑΧΑ!!

    Εγώ δηλώνω απερίφραστα ότι δεν θέλω να σπάσω τον υπολογιστώ όσο και αν αντιπαθώ την τεχνολογία που ώρες ώρες θέλω να της κάνω τη μούρη κρέας κατά τη λαική έκφραση που δεν ταιριάζει σε αγνούς οπαδούς του Τσάρου όπως εγώ!!

    Νάσια αν δε θες να δεις το βαθμό σου να μειώνεται μπες και εσύ στην ΗΑ!!Δε θα τολμήσει ουδείς καθεστωτικός παράγοντας να σε πειράξει!!

    Άιντε και να τις εκατοστήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό τα τεχνικά προβλήματα δεν το βλέπω.Θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω για την ΗΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σχεδία έχει καλούς μηχανικούς!!(Ει παιδιά πώς πάνε τα μπαλώματα κάτω στις μηχανές;;Προχωράμεε ή θα μπατάρουμε;;)

    ΣΚέψου το γρήγορα γιατί ο Κίνδυνος παραμονεύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως εγώ θα σε ξανακαλημερίσω(δεν είναι απειλήΧD) καθώς δεν βλέπω την ωραία μάπα μου πουθενά στις φωτογραφίες σου!!! Καλά και συ ΠΟΥ τραβάς???xixixixixi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το ζόρι τράβηξα και αυτές όλοι απομακρύνονταν όταν έβλεπαν την κάμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλασική αντίδραση!!ΆΛλη φορά να αλλάξεις λίγο τα στοιχεία και τις δοσολογίες των θυμάτων,εχμ πειραματόζωων ήθελα να πω ή μάλλον των συμμετεχόντων σε μια επιστημονική έρευνα για να δεις ανα θα συνεχίζουν να απομακρύνοτναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μαύρη Οχιά δεν κάνει πειράματα τέτοιου είδους
    είναι ανώτερη από το μικρό σου μυαλό. Και μην ξεχνάς και εσύ το κάνεις αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μαυρη Οχια θα έχει την τύχη κάθε δηληριώδους οχιας που βγάζει δηλητήριο κια κυλιέται στις λάσπες Λόρδε Μαύρη Όχια!!Στο Μουσείο με τα κεφάλια θα σε στείλω!!ΧΑΧΑ!

      Ε μουα;;;Νο,νο,νο!!

      Διαγραφή
  8. Εγώ είμαι άπιαστη Οχιά και αν θυμάσαι καλά το γλύτωσε το κεφάλι του. Και ναι το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά Οχιά δεν είναι άπιαστη!!
      Ναι αλλά ο Γερμανός Πρίγκηπας τους έφαγε όλους στο τέλος!!
      Νο,νο,νο!!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά ήταν ο νικητής της σύγκρουσης,ενώ η Μαύρη Οχιά ένα απλό πτώμα!!ΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  10. Ωχχ αμάν!!Κακό που μας βρήκε!
    Ο Ρασκόλνικοφ όρισε επισήμως τοποτηρητή την μαύρη οχιά σε κάθε εκδοχή του σχολικού βίου μας.
    Πρέπει να επαναστατήσουμε!


    Χαχα/Πολύ καλή ανάρτηση αν και δεν την έχω διαβάσει όλη.Είναι από τι φορές που ταιριάζει το τραγούδι δεν προλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ναι θα επαναστατήσουμε κατά της εθελοντικής αυτοογράνωσης που διαφθείρει και καταστρέφει τους ανθρώπους!!Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ!!Θα χαρεί και ο λατρεμένος Τσάρος μας!!
      Παρεπιπτόντως μη ξεχνιόμαστε:ΖΗΤΩ Ο ΤΣΑΡΟΣ!!!

      ΥΓ:Δεν χρειάζομαι τοποτηρητή μιας και απλούστατα είμαι τοποτορητής του Λατρεμένου και Μεγαλυπέρτατού Τσάρου που εξουσιάζει ακόμα την Αγία Ρωσία!!

      Διαγραφή
  11. Εμένα δεν με ορίζει ο Ρασκόλνικοφ είμαι ανεξάρτητη
    γιοοούργιαααα.
    Να είσαι καλά Σοφοπλάστη με τα καλά σου λόγια.
    Και εσύ Ρασκόλνικοφ άμα το σκεφτείς προσεκτικά είναι αδύνατον να με σκότωσε ο σπυριάρης γιατί τον είχα σκοτώσει πιο πριν. Μπουχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεξάρτητη αλλά συνδεδεμένη με συμμαχία κατά του κοινού εχθρού που θα σου κόψει βαθμούς διότι απεκάλυψες τις υπόγειες βρωμιές του!!!

      Ναι αλλά μικρή μπορείς να μου εξηγήσεις τι τελικά έγινε στο τέλος του επεισοδίου;;Που μου κάνεις και την έξυπνη!!Ποιος ήταν εκείνος που δολοφόνησε τους πάντες και έγινε βασιλιάς;;;Ο Γερμανός πρίγκηπας με ταλέντο στις μεταμφιέσεις!!

      Διαγραφή
  12. Πόθεν έσχες Διονύση;;;;;;;;;;;;

    πολυ ωραιο το ρεπορταζ !! Οι φώτο εστιαζουν στο Διονύση κυρίως; μα τι άχτι! μουαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην έχει!!Ντροπή του να παίρνει φακελάκια από μαθητές!!Η ΗΑ τα έλεγε χρόνια αλλά ουδείς αρχικά επίστευε!!Ιδού οι δραματικές αποδείξεις!!!

      Εϊναι κάτι σαν τις φωτο που υπάρχουν και αναζητούν καταζητούμενους!!

      Κ. Μάνεση το 13 είπατε θέλετε;;

      Διαγραφή
  13. Μπα στην τύχη. Ήταν ο μόνος που προλάβαινα να βγάλω
    οι άλλοι απομακρύνονταν συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια δε χρειάζεται να λες τις λεπτομέρειες!!Ή βασικά έγινε αυτό!!Δεν έφευγε όταν πήγαινες να τον φωτογραφήσεις για να βάλεις τις φωτο και έτσι να μπορεί να σου κατεβάσει τους βαθμούς!!Ήταν όλα προσχεδιασμένα!!Να τον προσέχεις (τον Μάνεση)γιατί έχει πέσει χαμηλά!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
    2. Η τόση αυτοαναφορικότητα στο μπλογ παραπέμπει σε ελιτισμούς,ναρκισσισμούς κ.λ.π.,που-ταπεινή μου γνώμη-καταντάει ανθρωποδιωκτική για τους ανύποπτους αθώους που π.χ,θα ήθελαν να μιλήσουμε για τον Παπαδιαμάντη-επί της ουσίας δηλαδή.Σου κόβει οιαδήποτε διάθεση επικοινωνίας ο...κωδικός που απαιτείται να κατέχεις-και καλά.Από ένα σημείο κ΄μετά το καλαμπουράκι επιβάλλεται ως προαπαιτούμενο ...επαφής[;].Μήπως να τελειώνουμε-επιτέλους-με όλο αυτό το αυτοαναφορικό "κάπως",που εξεμέτρησε το ζην του;Να πάμε παραπέρα;[μου άρεσε-πλην όμως η ανάρτηση,Νάσια-δε σου συγχωρώ ωστόσο, που...τσίμπησες σε παλιές...αμαρτίες.]
      'Αννα Ζ.

      Διαγραφή
  14. ( Παραμερίζοντας τον προσωπικό μου καημό και πόνο..) να χαιρετίσω κι εγώ την πρώτη ανάρτηση της μαύρης οχιάς στο σχολικό μας μπλογκ και να της ευχηθώ μακροημέρευση.
    Επί του θέματος, χαίρομαι που η παράσταση των 3 διηγημάτων του Παπαδιαμάντη καταγράφηκε με θετικό πρόσημο από όλους, ή σχεδόν, γιατί δεν κρύβω ότι είχα λίγο αγχωθεί για το πώς θα ατιδρούσαν οι περισσότεροι σε ένα θεατρικό μονόλογο σε καθαρεύουσα. Ευτυχώς, οι φόβοι μου δεν επαληθεύτηκαν, ίσως ακριβώς γιατί η γλώσσα δεν ήταν καθαρεύουσα, αλλά..παπαδιαμαντική. όπως και ο κόσμος των διηγημάτων.

    Στις παρατηρήσεις της Άννας Ζ. συμφωνώ απολύτως. Αν θέλουμε το μπλογκ μας να είναι ανοιχτό σε όλους, πεδίο έκφρασης και συμμετοχής όλων, χρειάζεται να αυτολογοκρινόμαστε, βάζοντας όριο σε ό,τι δεν μπορεί να ενδιαφέρει παρά 2-3 γνωστούς μας. Και ευτυχώς φέτος βλέπω ότι οι συνεργάτες πληθαίνουν, ποικίλλουν, του προσδίδουν την πολυφωνία που πάντα θέλαμε να υπάρχει εδώ.

    Καλή μας συνέχεια, μαύρη οχιά, υπόλοιποι όλοι:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις