Περί... περιβαλλοντικής

Φέτος δεν αρκεστήκαμε στα λόγια. Πιάσαμε σκάφες και φτυάρια και δουλέψαμε. Κουραστήκαμε, ιδρώσαμε, μάθαμε, γελάσαμε, δημιουργήσαμε. Να το πούμε επιτυχία; Όταν βλέπεις τα χρώματα των λουλουδιών να αντικατοπτρίζονται στα ακόμη πιο πολύχρωμα χαμόγελα των παιδιών, τότε μπορείς ίσως να πεις με σιγουριά ότι μιλάμε για επιτυχία!


Ο κήπος του έκτου, λοιπόν, ζωντάνεψε και πάλι. Η αρχή έγινε με δυο μικρές φραουλιές -γεμάτες με κατακόκκινες φραουλίτσες- και ακολούθησαν λουλούδια, μυρωδικά και άλλα... Λαχανόκηπο δεν φτιάξαμε. Ο χρόνος ήταν λίγος και τα εμπόδια πολλά. Αφήνουμε, ωστόσο, τη σκυτάλη στους επόμενους. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι η περιβαλλοντική ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και να κάνει θαύματα. Εφόσον, βέβαια, δεν προκύψει κάποια νέα πανδημία (φτου φτου φτου μακριά από εμάς), σαν αυτή που για τρία χρόνια στέρησε από τα παιδιά την χαρά του να μαθαίνεις και να δουλεύεις με τη φύση.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν έλειπε και το εκπαιδευτικό κομμάτι. Η ομάδα μας στοχεύει τόσο στην επαφή με τη φύση, όσο και στη ενημέρωση, την εκμάθηση και υιοθέτηση αξιών και συνηθειών που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον. Χαρακτηριστική εμπειρία, η επίσκεψή μας στην πόλη της Ελευσίνας, όπου παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής και περιηγηθήκαμε στην πόλη. Αξέχαστη θα μείνει και η επίσκεψη στο «Κέντρο της Γης» στο πάρκο Τρίτση, όπου μάθαμε για τη βιολογική καλλιέργεια.

Σαν αποτίμηση αυτής της χρονιάς, λοιπόν, κρατάμε πολλά. Και είμαστε υπερήφανοι που γίναμε, έστω και για μια χρονιά, μέρος μιας μακροχρόνιας παράδοσης του σχολείου μας. Να θυμόμαστε ότι αγαπάμε τη φύση, διότι κι αυτή μας αγαπά...

Τα παιδιά της 3ης σας αποχαιρετούμε και ευχόμαστε τα καλύτερα. Τα παιδιά της 2ας... ραντεβού του χρόνου!

Ευχαριστούμε ολόψυχα την κ. Χριστοπούλου για την αφοσίωση, την οργάνωση και την ενθάρρυνση.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις